lauantai 10. tammikuuta 2015

Sienijuttuja

...Niitäpä hyvinkin! Ajattelin nyt kertoa teille tästä mun uudesta villityksestä kaiken muun superfoodin ohella. Toivoin nimittäin joulu- ja syntymäpäivälahjaksi näitä kyseisiä Four Sigma Foodsin sienijauheita ja olen tykännyt niistä kovasti! Joo, sienijauheet kuulostaa vähän pelottavilta ja lupaan avata asiaa teille vähän paremmin. Yritän nyt mahdollisimman hyvin kertoa näistä (omien tietojeni perusteella), nimittäin itseäni hieman ärsyttää kun välillä oletetaan lukijoiden tietävän kaikesta kaikki. Tiedättekö mitä tarkoitan? Toivon siis, ettei teille jää sellaista fiilistä. 

fsf5

Four Sigma Foods valmistaa monia erilaisia jauheita, joissa on hyödynnetty luonnon omia terveellisiä antimia, eli sieniä ja yrttejä. Itse kiinnitin ensin huomiota tuohon Reishiin ja sen myötä aloin ottaa selvää muistakin tuotteista. Käydään lyhyesti läpi mitä näissä mun omistamissa tuotteissa oikein on!

fsf1

Xoco Red: 

Sisältää monen korvaan varmaan tuttua Pakurikääpää, joka on tunnettu terveysvaikutuksistaan. Pakurissa on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, sekä suuret pitoisuudet antioksidantteja. Tämän sienen sanotaan siis pitävän taudit loitolla ja lisäävän yleistä kuntoa sekä jaksamista. Pakurin lisäksi Xoco Redissä on ginsengiä, cayennepippuria sekä guaranaa.

Itse olen kuullut Pakurin maistuvan lievästi sanottuna pahalle, mutta ainakaan tässä Xocossa se ei maistu ollenkaan huonolle, päinvastoin. Tämä shotti onkin enemmänkin hieman erimakuista kaakaota ja vaikka muumimamma sanoi, että "hyvänmakuiset lääkkeet eivät tehoa" uskon, ettei se päde tämän kohdalla ;-) Pyrin juomaan tätä säännöllisesti, jotta terveysvaikutukset voisivat tulla esiin. Tämän sekoitan ihan vaan veden kanssa ja voilá! Hinta paikasta riippuen noin 11e.

fsf3 fsf2

Instant Reishi: 

Tähän iskin silmäni ensimmäiseksi sen takia, että kuulin tämän parantavan unenlaatua ja lievittävän stressiä. Mikä olisikaan parempi tällaiselle jolle uni on kaikki kaikessa ja pienetkin asiat saattavat tuottaa stressiä harva se päivä? Onpahan tästä sanottu, että tasapainottaisi hormonitoimintaakin ja vielä parantaisi maksan sekä verenkierron toimintaa. Täydellistä! Tätä olen tykännyt laittaa esimerkiksi teen sekaan, kun tämän maku on vähän erikoinen pelkän veden kanssa juotuna. Makunsa kuitenkin kullakin, joku saattaa pitää tästä ihan pelkiltäänkin! Hinta n. 20e.

fsf4

Xoco Blue:

 Tämä juoma sisältää myös reishiä ja sen lisäksi astragalus- yrttiä. Tämä on mielestäni tuosta aiemmin mainitusta Reishistä tämmöinen kaakao- versio, jossa on lisäksi yrttejä. Maistuu tosi hyvältä! En ole moneen vuoteen juonut normaaleita kaakaoita, toisin kuin nuorempana, mutta tämähän toimii tosi hyvin niiden sijasta! Eikä ole samanlainen sokeripommi kuin esimerkiksi Oboyn kaakao, heh.
  fsf
Pyöräytin eilen taivaallista raakasuklaata, jonka iskin Ikeasta ostamiini muotteihin (maksoi naurettavat 10 senttiä kolme muottia, miettikää!) ja joka palaan laitoin cashew- pähkinäsydämen. Ne hupenee tuolta pakkasesta vähän liiankin tiuhaan tahtiin.. Nautiskelin aamulla tuota Xoco Rediä ja suklaata, oli herkkua!

Joidenkin mielestä tämä saattaa vaikuttaa liialliselta terveyshifistelyltä, ymmärrän sen kyllä. Olen itsekin sitä mieltä, että terveellinen pohja ruokavaliolle ja omalle arkielämälle on kaiken A ja O. Olen kuitenkin lähiaikoina innostunut kokeilemaan tällaisia erilaisia juttuja ja oloni onkin ollut erittäin hyvä. Olenkin siis pikkuhiljaa kallistunut siihen tulokseen, että jos lisää tällaisia pieniä hifistelyjä omaan ruokavalioonsa, voi vielä tuplata oman hyvän fiiliksen. Lumevaikutustako? En siitä tiedä, mutta musta on ainakin kiva uskoa näiden toimivan. Tuskin pakurikääpääkään olisi niin paljon hehkutettu erinäisissä paikoissa, ellei sillä olisi oikeasti todettu olevan lukuisia positiivisia terveysvaikutuksia? Näitä juttuja on kiva miettiä, mutta täytyy aina muistaa se ettei liikaa ala miettimään "hyviä" ja "pahoja" ruokia, muutenhan siinä menee itse kukin ihan sekaisin. Tästä aiheesta voisi taas kirjoittaa ihan oman postauksenkin.. Eli jätetään se nyt tältä osin tähän! Ymmärsitte varmaan mun pointin tässä.

Onko teillä kokemuksia näistä tai vastaavista tuotteista? Olisi kiva kuulla myös, jos olette kokeilleet muita sieniä ja niiden mahdollisia terveysvaikutuksia.

Kertokaa ihmeessä pidittekö tästä postauksesta! On ollut muuten kiva kun olette olleet aiempaa ahkerampia kommentoimaan lähiaikoina, olette ihania <3

2 kommenttia:

  1. Mun täytyy myöntää että olen ollut vähän skeptinen noiden terveysvaikutuksille, siksi mietinkin oletko kauan näitä tuotteita käyttänyt ja oletko huomannut itsessäsi vaikutuksia jotka voisivat todella olla näiden ansiota? :) tuotteet vaikuttavat mielenkiintoisilta ja jos todella toimivat niin ovat varmasti hintansa väärti, suhtaudun kuitenkin vielä hieman skeptisesti näihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ollut myös vähän skeptinen, enkä ole käyttänyt niitä muutamaa viikkoa kauempaa. Noiden terveysvaikutuksia on silleen vähän huono arvioida, paitsi että oon ainakin huomannut nukkuvani hyviä yöunia lähiaikoina - voihan sekin olla ihan sattumaa. En ole myöskään ollut kipeänä lähiaikoina. Mutta tosiaan ehkä mäkin käytän noita vähän siltä pohjalta että juodaan ja toivotaan että on vaikutusta terveyteen :-D

      Poista