sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Ensi kesän festarisuunnitelmat

Sunnuntai-iltaa! Arvaatteko mikä on mun viime kesän ja jopa koko pienen elämäni parhaita kokemuksia? Muiden siistien juttujen ohella pokaalipaikan vie varmasti Ilosaarirock, jossa oltiin siskon ja serkun kanssa viime heinäkuussa. Hehkutin siitä täällä silloin taannoin ja voisin yhä kertoa kaikista niistä upeista hetkistä mitä siellä koettiin. Säästän kuitenkin teitä ja itseäni ja yritän päästä suoraan asiaan turhia höpöttämättä.

Pikkuhiljaa ensi kesän festarit ovat ilmoittaneet artistikiinnityksiään ja jännityksellä ollaan seurattu, että mitä tänä vuonna eri festarit lupailee artistien puolesta. Viime kesänä puhuttiin, ettei lähdettäisi enää Ilosaareen superpitkän matkan takia ja innostuttiinkin, kun saatiin kuulla että Muse tulee kesällä Provinssiin. Eräänä iltana alettiin kuitenkin katsella tarkemmin lippujen hintoja ja artisteja ja voi kyllä, parhaaksi vaihtoehdoksi nousi edelleen Ilosaarirock - näin pienesti mainittakoon mm. Damian Marley, Tom Odell ja Bastille, jotka aikovat nousta kesällä lavalle siellä suunnalla. Kyseinen festari oli muutenkin meidän mieleen, nimittäin pääpäivät sijoittuu viikonlopulle, kun taas Provinssi on urposti keskiviikosta lauantaihin ja liput alueelle maksaa jopa enemmän kuin arvioitu kokonaiskustannus Ilosaaren reissulle. Tykästyttiin muutenkin Ilosaareen alueena, kun ravileirintä oli suorassa yhteydessä festarialueeseen, eikä alueella täytynyt pysyä orjallisesti vaan käytiin välillä uimahallissa peseytymässä ja kaupassa ostamassa omia juomia ja ruokia. Käsittääkseni esimerkiksi Ruisrockissa alueelle pääsee ainoastaan yhden kerran? Anyway, viime kesältä jäi ainoastaan hyviä kokemuksia.

Tyypilliseen tapaani jostain innostuttuani, uhraan vaivaa ja aikaa syventääkseni tietämystä/fiilistä. Tämä päivä onkin mennyt täysin esimerkiksi Damian Marleyn tuotannon kuunnellessa, sanoituksia fiilistellessä ja sitä hetkeä odottaessa kun näen ja kuulen herraa livenä! Ihan mieletöntä. Viime kesältä päällimmäinen fiilis on yhä se, kun ollaan lähes eturivissä kuuntelemassa Ellie Gouldingia, huh huh. Ei voi käsittää, miten siistiä se on! Ilosaareen on tulossa myös paljon muita superhyviä suomalaisia artisteja, kuten Sanni, Haloo Helsinki, Apulanta, Elastinen.. Two Thumbs up!

Toinen festari mihin aion osallistua ensi kertaa tänä kesänä on Flow Festival, joka järjestetään Helsingin Suvilahdessa. En ole ennen ollenkaan lämmennyt kyseiselle tapahtumalle super kalliiden lippujen ja mulle tuntemattomien artistien takia. Olen tosin kuullut, että itse artistit ei ole kyseisen tapahtuman pääidea, vaan etenkin se fiilis ja ympäristö siellä. No mutta, tänä vuonna artistit yllättivät ja heti kun sain kuulla Florence+The Machinen kiinnityksestä, olin heti mukana! Ja mitä vielä, myöhemmin saatiin kuulla, että lavalle nousevat myös Diplo (!!!), Major Lazer ja Tove Lo - sanomattakin selvää että tää tyttö nähdään yleisössä ensi kesänä! Parin viime kesän perusteella olen tajunnut sen, kuinka oikeasti kannattaa pistää vähän rahaa siihen että pääsee edes yhdet festarit kokemaan, kun se mitä niistä saa irti on jotain ihan uskomatonta. Mulla on nyt jo hirveä ikävä sitä yleistä tunnelmaa ja rentoutta mikä festareilla on - ei ole tietoakaan kankeista ja tylsistä suomalaisista, ehei! Nyt pitääkin tehdä kovasti töitä, että pystyn kustantamaan tän leikin..

Oletteko te kovia festareilla kävijöitä? Onko ensi kesälle jo suunnitelmat valmiina, mihin festareille olette suuntaamassa? :-)

Lopuksi vielä muutama hyvä biisi tulevilta esiintyjiltä!

Damian Marley - Road to Zion (suosittelen kuuntelemaan muitakin biisejä ja niiden sanoituksia)

Damian Marley - Welcome To Jamrock

Diplo - Revolution

Florence+The Machine - Shake It Out

15 kommenttia:

 1. Melkein hävettää myöntää, mutta tää mimmi ei oo ikinä vieraillut festareilla ja tänä vuonna olis tosiaan tarkoitus mennä! Mua jotenkin kiehtoo just Flow, mutta myös Ruissi ja nyt pitäis vaan päättää mihin sitä lähtis - ja tosiaan tutustua kummankin artistikattauksiin vieläkin paremmin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No emmäkään oo ollu ku kahtena kesänä takaperin! Ja nythän se on hyvä aloittaa ;-) Ruissi oli jees toissavuonna, näin että siellä on tänä vuonna Ellie Goulding - se jos joku kannattaa nähdä livenä kun on mahdollisuus <3

   Poista
 2. Nyt kun mainihit tosta että festareilla ei oo tylsiä ja kankeita suomalaisia, ni se on kylä oikeesti iha uskomatonta mite avointa porukka on, tulee juttelemaa nii helposti (vaikka olis otettu alkoholia ni ei baareissakaa oo tommosta :D ) ja saa uusia kavereita ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Jengi on niin rennoissa fiiliksissä, että oikein jäin ikävöimään sitä fiilistä :D!

   Poista
 3. Apuaa tuli ihan kauhea ikävä kesää ja festareita! Olin kans viime kesänä Ilosaaressa, tällä hetkellä se helle, ihana musiikki ja ihmiset, pitkät yöt ja aurinko tuntuu vaan niiin kaukaiselta... Oispa jo kesä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi, sanos muuta! Kyllä se sieltä onneksi nopeasti tulee ja tällä hetkellä odotankin kevättä kovasti - nautitaan siitä ensin;-)

   Poista
 4. Itelläni olisi tänä kesänä edessä toista kertaa Tomorrowland (<3), Weekendit ja houkuttais tosi paljon lähteä juhannukseksi esim. himokselle! :) Saas nähdä, mihin rahat riittää, koska toi Tomorrowland oli aika superkallis.. mutta joka pennin arvoinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, sulla on kans huikeet festarisuunnitelmat! Tomorrowland on varmasti kaiken rahan arvoinen :-)

   Poista
  2. Hei pakko kysyy paljon suurinpiirtei tomorrowland on sulla maksanu/tulee maksamaan ? :) Siis jos laskee mukaan lennot + yöpymiset sun muut.

   Poista
 5. Muutin opiskelujen perässä Vantaalta Joensuuhun, joten kai tänä kesänä pitäisi käydä tsekkaamassa Ilosaarirock ihan senkin vuoksi! Aiemmin en ole edes harkinnut meneväni, kun matka on tuntunut niin kamalan pitkältä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi! Voi kun mullakin olisi noin lähellä huvät festarit :-D

   Poista
 6. Hei niin hyvä et luin tän!! Damian marley pakko nähä, hyvät muistot vieläki yläasteelta se oli niin lemppari ;D jee siiistiii !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hyvä, kandee lähtee kattoo, mä oon ihan fiilareis Damienist!:-)

   Poista
 7. Voii Ilosaarirockiin kannattaa ehdottomasti tulla! Itse joensuulaisena olin siellä viime vuonna ekaa kertaa vapaaehtoisena. Aivan mielettömän hieno tapahtuma! Tänä vuonna uudestaan :)

  http://sadepaivana.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tykkäsin kyllä tosi paljon viime kesäisistä festareista! Siellä nähdään ;)

   Poista