tiistai 28. heinäkuuta 2015

Pyydän anteeksi

Hei! Haluan nyt tässä kaikille yhteisesti ja vilpittömästi pyytää anteeksi tämän postauksen puhuttaneita kuvia. Monet tulivat julkaisun jälkeen sanomaan, että kuvat olivat asiattomia ja että en kunnioita muistomerkin historiaa. Kyllä, kuvat ovat sopimattomia, nyt ymmärrän sen itsekin. En missään nimessä halua olla epäkunnioittava historian tapahtumia kohtaan. Joku sanoi fiksusti, että enhän ottaisi hautausmaallakaan kuvia. No en niin, se on totta.

En edes tiedä, miksi otimme tuollaisia kuvia. Emme olleet suunnitelleet niin, eikä meillä todellakaan ollut suunnitelmissa ottaa iloisia ja leikkisiä kuvia surullisen monumentin ympäristössä. Alunperin ideana oli vain saada ikuistettua monumentti hienoin kuvin, esiinnyimme siinä itse tai emme. Aluksi otimmekin aivan normaaleja kuvia ympäristöstä ja toisistamme teoksen keskellä, mutta sitten innostuimme erilaisesta ympäristöstä sen enempää asiaa ajattelematta ja aloimme ottamaan meille tavaksi tulleita hyppykuvia. Olen välillä niin suuna päänä hösäävä tyyppi, etteivät tällaiset asiat tule pieneen mieleenikään ja olen todella pahoillani siitä. Olisi pitänyt tajuta. Mutta ihminen tekee virheitä ja tämä oli osaltani yksi sellainen. Oikein hävettää, miten lapsellinen olen ollut mutta minkäs sitä itselleen mahtaa. Toivon että ymmärrätte, tämä oli silkkaa ajattelemattomuutta.

Olen kuitenkin iloinen, että tulitte sanomaan asiasta hyvin asiallisesti. Kiitos, tarkoitan sitä. Asian olisi voinut sanoa ilkeästi ja loukkaavasti, mutta tämänkaltaiset rakentavat kommentit oikeasti vain pistävät miettimään asioita suuttumuksen sijasta. Lupaan jatkossa käyttää enemmän maalaisjärkeäni. :)

Pidetään blogissa hyvä fiilis yllä jatkossakin, kiitos kaikille! x

8 kommenttia:

 1. Muakin pisti vähän silmään nuo kuvat, kun paikalla on kuitenkin niin vahva historiallinen merkitys ja muistuttaa niistä kaikista kauheuksista. Asiallisesti kuitenkin myönsit virheesi ja hoidit tilanteen hyvin! Kaikille sattuu välillä ajattelemattomuuksia ja niistä aina oppii :) Teidän Berliinin reissu kuulosti kyllä tosi kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ymmärryksestä :) Näinhän se on, että sina välillä on ajattelematon asioiden suhteen. Mutta se onkin elämää. Kiitos, meillä oli kyllä todella onnistunut reissu!:)

   Poista
 2. Hyvin kirjoitettu, rehellinen ja osaat ottaa huomioon myös muiden perspektiiviä asiaan. Ei siinä mitään mun mielestä ne kuvat oli kauniita ja ehkä sitä vois vaikka iloita tuollasesta kunnian osoituksesta ja siitä et asiat on nyt paremmin :) toisaalta toki monumenttia varjostaa surullinen muisto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Näinhän se on, asian voi katsoa monesta eri perspektiivistä, mutta onhan se hyvä kunnioittaa historian tapahtumia :)

   Poista
 3. Kyllähän nuo kuvat hieman pisti silmään minuakin (vaikka muutenhan kyllä ihan kivoja kuvia ei siinä). Mutta virheitähän me kaikki tehdään, ja reagoit kyllä tähän tosi hyvin - asiallisesti ja kypsästi. :)

  Sait kyllä muuten meikäläisenkin kiinnostumaan enemmän tuosta Berliinistä, pitääpä harkita itsekin matkakohteena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Arno! Näinhän se menee, välillä täytyy virheiden kautta oppia :-)

   Jee, suosittelen paikkaa lämpimästi, sinne jäin kyllä kaipaamaan!:)

   Poista
 4. todella ajattelematontahan oli ottaa tuommoisia kuvia mutta todella aikuista myös myöntää virheensä :) kyllä kaikki sen tajuaa ettet pahaa tarkoittanut, mutta tarkoitusperistä huolimatta voi loukata muita tietenkin. hyvää kesää sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelematonta, todellakin. Mun mielestä olin siksi anteeksipyynnön velkaa:) Kiitos samoin sinulle!

   Poista