sunnuntai 9. elokuuta 2015

Siis mikä ihmeen Airbnb?

Aurinkoista sunnuntaiaamua tyypit! Ajattelin tällä kertaa vähän avata tänne tuota meidän Berliinin yöpymiskuviota. Tällä kertaa ei haluttukaan mennä perinteiseen hotelliin, no, koska sinne pääsee aina uudestaan kerta toisensa jälkeen. Oltiin kuultu tästä Airbnb- nimisestä sivustosta, jonka kautta voi vuokrata yksityisten ihmisten kautta heidän omia asuntojaan ja kiinnostuttiin siitä sitten. Kaivattiin jotain vähän erilaista ja sellaista 'paikallisena' elämistä Berliinin sykkeessä. airbnb1airbnb4airbnb5 Airbnb:ssä voi valita mielensä mukaan asuntoja - on joko kokonaan yksityisiä asuntoja tai sitten voi valita asunnon jossa on oma huone, mutta muu asunto jaetaan omistajien kanssa. Me päädyttiin tähän jälkimmäiseen ja päädyttiin todella viihtyisään, tunnelmalliseen ja nuorekkaaseen kämppään kahden muotibloggaaja/valokuvaajan kanssa. Aluksihan se vähän jännitti, että millaista se elämä on kahden tuntemattoman ihmisen kanssa, mutta kyllähän mekin loppujen lopuksi oltiin aika paljon kaupungilla ja oikeastaan vaan tultiin yöksi kämpille. Tää pariskunta jonka kanssa eleltiin oli myös kiireistä sorttia, joten välillä ei tullut nähtyä niitä päivän aikana ollenkaan. Meillä oli siis kämppään avaimet ja saatiin muutenkin olla tosi rennosti siellä. Oli tosi ystävällistä kun nää asukkaat ehdotti meille kivoja paikkoja missä kannattaa käydä ja aina välillä päivän päätteeksi juteltiin puolin ja toisin kuluneen päivän kuulumiset. Rentoa! airbnbairbnb2airbnb9 Mun mielestä tää asumismuoto sopii ihan kaikille ja jos on vaikka poika-/tyttöystävänsä kanssa liikenteessä niin sitten vaan vuokraa kokonaan yksityisen asunnon niin saa vähän enemmän sitä yksityisyyttä. Mun mielestä tää oli tosi kiva kokemus kun päästiin ns. sisälle aidon berliiniläisen arkeen. Taloyhtiössä kaikki oli aika liberaalia ja sääntöjä ei oikeastaan ollut lukuunottamatta sitä, ettei netistä saanut ladata mitään laitonta omille laitteille. Kun ekaa kertaa mentiin kämpille, niin tuossa sisäpihalla soitti joku kitaraa, awws. Tuo meidän asuinalue oli todella maahanmuuttajapitoista ja meillä tuli heti mieleen joku Espanja, kun siellä oli ihan samanlainen fiilis. Paljon ruokakojuja, ravintoloita, ihmisiä kaduilla, hieman ränsistynyt yleisilme.. Mutta nämä kaikki oli ihan positiivisia juttuja, koska siellä oli tosi rento meininki!airbnb6 Ajattelin vielä koota muutamia hyviä ja huonoja puolia tähän asumiseen liittyen.

Plussat:
- Erilainen kokemus kuin hotellissa yöpyminen
- Tutustuu todennäköisesti uusiin ihmisiin
- Mahdollisuus säästää rahaa. Jos tekee ruokaa kämpillä eikä syö koko ajan ulkosalla
- Voi saada kullanarvoisia vinkkejä paikallisilta (jos on tekemisissä asunnon omistajien kanssa)
- Usein hieman edullisempi vaihtoehto kuin hotellissa yöpyminen

Miinukset:
- Vaatii hieman enemmän vaivannäköä kuin hotellin varaaminen, mutta mielestäni se on myös sen arvoista. (Täytyy ottaa yhteyttä majoittajaan yksityisviestein ja selvittää käytännön asioita)
- Jos ei varaa yksityistä huoneistoa, on riski ettei tule toimeen muiden asukkaiden kanssa
- Aina kun on tekemisissä ihmisten eikä hotellijärjestelmän kanssa, on tietysti riski ettei kaikki mene suunnitelmien mukaan. En ole kuitenkaan kuullut huonoja kokemuksia tähän liittyen!

Tosi huonosti noita huonoja puolia tuli mieleen, mutta tossa nyt muutama jotka kannattaa ottaa huomioon.
airbnb7 Summa summarum, suosittelen tätä asumismuotoa ihan kaikille, jotka kaipaa vähän vaihtelua siihen normaaliin hotellielämään ulkomailla. Meidän oma kokemus oli todellakin 5/5 ja aion varmasti jatkossakin hyödyntää tätä sivustoa ulkomaille matkustaessa.

Olis kiva kuulla millaisia kokemuksia teiltä löytyy Airbnb:stä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti