maanantai 28. syyskuuta 2015

kolmen hoon kakku= Helppo, Herkullinen ja Hurmaava

Nyt Se on selkeästi tapahtunut, Se on ottanut vallan. Se on raakakakkumania tässä taloudessa. Tai no, tuo toinen puolisko ei siitä ole niinkään innostunut vaan minähän se ainoa olen. Pikkuvikoja.

Olen nyt lähiaikoina leiponut kolmea erilaista raakakakkua. Lakritsi-vadelmaa, suklaata, sekä minttu-suklaata. Musta tuntuu, että kerta kerralta niistä tulee enemmän mieleisiä ja alan kunnolla hahmottamaan tätä touhua. Olen jopa alkanut miettimään omia reseptejä ja se jos jokin on ihmeellistä! Olen todella iloinen, innoissani ja halukas oppimaan uutta. Olen iloinen siitä, että olen löytänyt itselleni uuden harrastuksen, jossa voin toteuttaa itseäni ja nauttia omista tuotoksistani. Ja vaikka nyt puhunkin kakuista, niin tähän lukeutuu mukaan kaikki muutkin raakaherkut. Kaikki nää on niin luovaa puuhaamista ja niistä nauttiminen on jotain sanoinkuvailemattoman ihanaa, että jes. Jes jes jes.
IMG_0094 Mua oikeesti huvittaa ajatella sitä, mikä mielikuva mulla aiemmin oli raakakakkujen tekemisestä. Kuvittelin sen olevan hankalaa, aikavievää, todella kallista ja niin edelleen. Luovutin hommassa jo pelkällä ajatuksen tasolla ja meni piiitkään, ennen kuin uskaltauduin tekemään kakkua ensimmäistä kertaa. Onhan se totta, että tietyt raaka-aineet maksaa enemmän kuin ne perinteiset leivinjauheet ynnämuut, mutta esimerkiksi yksi raakakaakaojauhepussi kestää monen kakun tekemisen verran, ennen kuin täytyy ostaa uusi tilalle. Eli jos kerralla joutuu ostamaan montaa 'erikoista' raaka-ainetta, siinä menee tietysti vähän enemmän rahaa. Mutta miettikää se investointina, että nautitte niistä pitkän aikaa.

Sanottakoon vielä, että moni kakkuresepti on loppujen lopuksi todella yksinkertainen! Usein ainoat erikoisemmat raaka-aineet pähkinöiden, taateleiden ja muiden vastaavien lisäksi ovat kaakaovoi/kaakaojauhe/kookosöljy tai vähän näitä kaikkia.
IMG_0092 Johan mä nyt aloin taas jaarittelemaan, jos me päästäis vihdoin siihen itse kakkureseptiin? Tämä(kin) resepti on Ainon blogista, josta on muotoutunut lähiaikoina yksi lemppareistani mitä tulee ruokablogeihin. Häneltä olen bongannut jo monta hyvää ja helppoa reseptiä, kannattaa teidänkin käydä kurkkaamassa hänen juttujaan!

Raakasuklaakakku
Pohja:
  • 1,5 dl auringonkukansiemeniä
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl medjool-taateleita kivet poistettuna
  • ripauksen laadukasta suolaa
  • (halutessasi + 2 rkl raakakaakaojauhetta)
Täyte (tuplaa ohje jos haluat paksun kakun):
  • 3 dl yön yli liotettuja cashewpähkinöitä
  • 1 dl sulaa kaakaovoita
  • 1,5 dl lämmintä vettä
  • 1 dl kookossokeria
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 tl (ceylon)kanelia
Liota cashew-pähkinöitä ainakin 4h ennen käyttöä. Parasta on liottaa niitä yön yli.
Paahda kaurahiutaleita ja auringonkukansiemeniä kevyesti pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ihanalta. Anna jäähtyä. Blendaa sitten taateleiden ja suolaripauksen kanssa massaksi tehosekoittimella. Massan ei tarvitse olla aivan sileää, kunhan se tuntuu jämäkältä.
Vuoraa irtopohjavuoka (18-20cm) leivinpaperi ja taputtele taikina vuuan pohjalle.
Valuta cashewpähkinät ja blendaa ne sulatetun kaakaovoin, veden, sokerin, kaakaojauheen ja kanelin kanssa tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja lusikoi pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Pakasta noin tunnin ajan, leikkaa paloiksi ja säilytä sitten jääkaapissa.
IMG_0093 Voisitteko antaa hetken vain pelkästään tän viimeisen kuvan katsomiselle? Miten hyvältä se näyttää? Mä en ehkä kestä. Tästä tuli niin herkullista. Ja muutama tuttava kelle tätä maistatin, sanoi ihan samaa. Lukuunottamatta poikaystävääni, joka yhä vieroksuu raakasuklaan makua, tai kaikissa mun leipomuksissa on 'se joku outo maku'. Seuraavana missiona mulla on siis löytää/kehittää jokin hyvä resepti, johon voisi herrakin ihastua. Se saattaakin olla vähän hamkalampi tavoite, hah..

Superia viikkoa kaikille <3!

4 kommenttia:

  1. En oo koskaan kokeillut mitään raakakakkuja, itse tekemänä tai maistanut ylipäätään missään! Koskaan ei ole tullut vastaan tilaisuutta, ehkä täytyy ottaa itse ohjat käsiin keittiön puolella ja kokeilla, tämä varsinkin kuulostaa ja näyttää niin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi! Mun ei ole tehnytkään mieli normaaleja sokerikakkuja sen jälkeen, kun huomasin miten makeita ja hyvän makuisia raakakakutkin osaavat olla. Niillä lähtee makeannälkä yhtä hyvin kuin niillä perinteisemmilläkin versioilla! Ja sit niistä ei jää ällöttävää oloa koko kroppaan :-)

      Poista
  2. Nam! Toi on kyllä totta, ettei raakasuklaakakkujen ainekset oikeasti ole kalliita, koska ne kestävät niin pitkään. Pitää vaan kerran repästä! Normikakkuihin, esim johonkin valkosuklaajuustokalkuun, menee helposti parikymppiä ja kaikki ainekset käytetään.
    Heti kun aikaa löytyy, pitää leipasta joku raakakakku. Niin paljon hyvän kuulosia reseptejä, että kauhean vaikea valita minkä tekisi ekana <3_<3

    Kiitos hyvästä postauksesta!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juuri näinhän se on! Muistan kun tein viimeksi pätkisjuustokakun niin aineksiin meni joku melkein se 20 euroa ja se tuntui tosi isolta summalta! Ja niinhän se onkin, kun yhdestä kakusta puhutaan..

      Tiedän tunteen, kun valinnan vaikeus iskee! Koita vaikka tätä, kun oli niin helppo ja herkullinen ;-). Kiitos itsellesi kommentista!<3

      Poista