keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Raakasnickerspäissä (resepti)

Jos puhutaan sokeriherkuista, mun omakohtainen lemppari on aina ollut se perinteinen Snickers- patukka. Tähän päivään asti olen ollut heikkona suolaisen ja makean yhdistelmälle, joten eipä tämä ihmekään - siinä kun yhdistyvät suolaiset pähkinät ja makea suklaa sekä toffee. Nyt kun olen pyrkinyt vähentämään valkoisen sokerin käyttöä sekä korvaamaan perinteisiä herkkuja hieman terveellisimmillä vaihtoehdoilla, olen halunnut löytää tälle nuoruuden herkulleni jonkin hyvän korvaajan.

Kokeiltiin tässä taannoin Lauran kanssa yhtä reseptiä, jossa yhdistyy suolainen ja makea. Resepti on poimittu täältä, ihanan Ainon blogista. Oltiin molemmat Lauran kanssa tästä reseptistä ihan täpinöissämme ja että hei, tää on pakko päästä testaamaan. Näytti ja kuulosti niin herkulliselta, että meidän on pakko tykätä. Mums.
sniku
Me tehtiin, maistettiin ja koettiin. Tykättiin, ihastuttiin ja syötiin vähän lisää. Vaikka meiltä puuttui yksi oleellisimmista (heh) raaka-aineista, eli pähkinät, tuli herkuista siitä huolimatta erittäin hyviä. Jos olet maapähkinävoin suuri ystävä, et voi olla tykkäämättä näistä! Pohja on nimittäin vuorattu sillä, hihii.. Tulee ihan vesi kielelle, kun kirjoitan tätä.

Mutta tosiaan, kyllä mä jäin niitä pähkinöitä vähän kaipaamaankin. Tottakai Snickersiin pähkinät kuuluu, hitto vie! Ensi kerralla lupaan kutsua pähkinät mukaan bileisiin. Eikä mikään tietenkään muuta sitä faktaa, että koostumuskin eroaa paljon perinteisestä, mutta se ei ole lainkaan huono juttu. Suussa hyvin muussautuva, kahvin täydellinen kaveri. Ja hei, mikä parasta - tällä varmasti kaikkoaa makeannälkä hyvinkin nopeasti. Mä pystyin syömään pari palaa ja olin ihan (meinasin sanoa, että sokerihumalassa, mutta mikä humala tää vois olla, pähkinävoipäissäni?) täynnä.
sniku1
Niin joo, se resepti, täältä pesee!

DIY Snickers (raaka, gluteeniton)
Pohja
  • 1 dl (raaka)maapähkinävoita
  • 2 rkl raakahunajaa (vegaaninen versio agavesiirapilla)
  • 2 rkl kookos- tai mantelijauhoa
Täyte
  • 8 pehmeää medjool-taatelia, kivet poistettu (tai vaihtoehtoisesti 12 tavallista taatelia vartti kuumassa vedessä liotettuna ja valutettuna)
  • 1rkl vettä
  • ripaus laadukasta suolaa
  • ripaus vaniljaa
  • 1 rkl kookosöljyä
  • n. kourallinen maapähkinöitä
Kuorrute
  • 2 rkl sulaa kookosöljyä
  • 2 rkl raakahunajaa
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
Aloita valmistamalla pohja. Mittaa pähkinävoi ja hunaja kulhoon ja lämmitä hetki mikrossa, jos ainekset tuntuvat kovilta. Sekoita hyvin ja lisää jauhot. Levitä pala leivinpaperia vuoalle ja kaavi seos sen päälle suorakulman muotoon. Minun levystäni tuli n. 20 x 10 cm ja hieman alle sentin paksuinen. Levittäessä voi käyttää apuna kostutettua veistä, jonka avulla saat kulmat ym. muodot siisteiksi. Laita pakastumaan.
Valmista seuraavaksi täyte. Laita kaikki ainekset paitsi maapähkinät tehosekottimeen ja surraa mahdollisimman tasaiseksi, karamellimaiseksi seokseksi. Levitä täyte tasaisesti viilentyneen pohjan päälle ja painele maapähkinöitä täytteen pinnalle sattumiksi. Mikäli pidät suolaisen ja makean yhdistelmästä, voit lisätä ripauksen suolaa maapähkinöiden päälle. Täytettä tulee tällä ohjeella aika paljon mutta kaikkea ei tietenkään ole pakko käyttää. Pakasta vähintään kahdeksi tunniksi.
Kun ”snickers” on kovettunut, on aika viimeistellä työ! Ota patukkalevy pakastimesta ja siivuta se muutamaksi patukaksi tai pienemmiksi neliöiksi, ihan miten itse haluat — minä leikkasin ensin patukoita jotka kuorrutin sellaisinaan ja leikkasin ne sitten vasta paloiksi. — Sekoita kulhossa kuorrutteen aineet tasaiseksi seokseksi ja valele Snickersisi suklaakuorrutteella kauttaaltaan. Veistä kannattaa tässäkin käyttää apuna. Pakasta taas niin, että kuorrute kovettuu ja herkkusi on valmis nautittavaksi :) 
Resepti on suoraan Ainon blogista kopioitu, eli kaikki rispektit hänelle!
No, lähteekö testiin? Kelpuuttaisitteko tämän snickershimoissanne?

5 kommenttia:

  1. tälläsiä onki pitäny kokeilla, joten nyt täytyy ehottomasti tehä!! Pähkinät multakin puuttuu, pitää varmaan ensin hankkia..:D tiedä sitten kuinka hyvä idea, ku oon vetäny raakasuklaata täs joka päivä......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kokeile ihmeessä! Hahaha, eikä, no mut pitääpähän mielen virkeenä ;) Ja suosittelen hankkii pähkinät ensin ja sit kokeilet!

      Poista
  2. Nam, tästä tuli mieleen tämä resepti: http://ainomakela.com/double-trouble/. Tosta tulee niiiiin taivaallista! Tääkin resepti kuulostaa superhyvältä, menee kyllä joku päivä testiin <3_<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Doubkle trouble on kyl yks omista lemppareista, tein sitä taas joskus pari päivää sitten! Kannattaa tätäkin testata;-)

      Poista
  3. ai että sun blogi on ihana! Pakko kokeilla joskus tätä reseptiä, näyttää herkulta :)

    VastaaPoista