lauantai 10. lokakuuta 2015

Mikä ihmeen smoothiebowl?

... Kuului minunkin suustani vielä muutama kuukausi sitten.

Ihmettelin että mikäs se semmoinen juttu on, kun ei voi smoothieta lasista juoda, niin kuin ennen vanhaan? Mikä on ideana kun ladotaan smoothien päälle vielä kilo kaikkea muutakin roinaa? Phyh, sanoin minä!IMG_6111 copy Vaan kuinka ollakaan, täällä on yksi tyyppi, joka on nykyään aikasmoisen koukussa näihin suloisiin, herkullisiin ja ennen kaikkea esteettisiin aamu-/ilta-/välipalavaihtoehtoihin. Kyllä, sopii syötäväksi mihin aikaan päivästä tahansa, aina maistuu yhtä hyvältä!

Eli kerrataas nyt vähän: Smoothiebowl on smoothie, mutta siihen käytetään vähemmän nestettä kiinteän koostumuksen aikaansaamiseksi. Koostumuksesta tulee ihanan kuohkeaa ja sitä on helppo lusikoida. Itse asiassa tämä on vähän kuin jäätelöä. Voi olla vihreää jäätelöä tai punaista jäätelöä. Jäätelön päällä voi olla banaania, pähkinöitä, mysliä, kaakaonibsejä, kookoshiutaleita, kaurahiutaleita, taateleita, siemeniä.. Tässä on luovuus enemmän kuin suotavaa, joten kaikki keinot käyttöön vaan. Mun lempparitäytteitä ovat itse väkertämäni mysli, mulperit, taatelit ja banaani. Mums!

Näiden tekemisessä tulee olla mukana hippunen (tai pari) kärsivällisyyttä, sillä vähäinen nesteen määrä tarkoittaa käytännössä sitä, että blenderiä käytettäessä massaa joutuu tökkimään aika paljon. Se saattaa tuntua aluksi toivottomalta touhulta, mutta jahka jäiset marjat ja hedelmät pääsevät muussautumaan, alkaa massa vihdoin muotoutua oikeanlaiseksi. Eli ei hätää, kyllä siitä vielä hyvää tulee! Itse tein aluksi sen virheen, että laitoin aina liikaa nestettä, joten senkin kanssa kannattaa olla varovainen. Mielummin aluksi liian vähän, kuin heti kerralla liikaa - mutta voihan sen aina sitten kääntää tavalliseksi smoothieksi jos näin käy ;-).
H37A9691 copy Mun lempparireseptejä on pari kappaletta, ensimmäinen niistä on aika perus marjaisa smoothiebowl:


Pakastemansikoita
Pakastevadelmia
Jäistä banaania
Chian siemeniä
Mantelimaitoa
Kaurahiutaleita

Toinen lemppari on vähän vihreämpi yksilö:

Pakastepinaattia
Jäistä Banaania
Mangokuutioita
Mantelimaitoa
Kaurahiutaleita
Chian siemeniä

Välillä saatan laittaa mukaan maitorahkaa, joka tuo tälle kaunottarelle vielä kermaisampaa koostumusta. Myös esimerkiksi avokado tekee saman tehtävän. Tässä jutussa on ihanaa se, että aina voi kokeilla uusia juttuja ja jos vähän käyttää järkeä niin aika hankalaa on saada pahan makuista smoothieta. Eli rohkeasti kokeilemaan vain!
IMG_8547 Mulla oli smoothiebowlit kovassa kulutuksessa kesähelteillä ja nyt talven tullessa aamuisin tekee enemmän mieli lämmintä puuroa kuin kylmää bowlia. Onneksi tätä on kiva syödä kans välipalana, toimii tosi hyvin. Ja niin kuin mainittu, ei tämän nauttiminen katso vuorokauden aikaa laisinkaan.

Oletteko te jo testanneet tätä jo villitykseksikin muodostunutta herkkua? Jos ette, suosittelen pika pikaa kokeilemaan. Jos olette, olisi kiva kuulla mielipiteenne koko hommasta ja minkälainen mahtaa olla teidän lemppari smoothiebowl?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti