sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Rakkaus valokuvaamiseen

Aloin tässä tylsyyksissäni muokkailemaan vanhoja ja vähän uudempiakin kuvia. Niitä varten selailin koneen kuva-arkistojani ja valitsin muutamia lempparikuvia. Mun on kyllä pakko sanoa miten rakastan mun valokuvausharrastusta ja sen tuomaa iloa! Mun mielestä yksi kivoimmista fiiliksistä on jo se kun ollaan kuvaamassa ja tulee onnistuneita kuvia. Sen jälkeen kun muokkaillaan niitä koneella ja tajutaan, että kuvia muokkaamalla voidaan muuttaa fiilistä laidasta laitaan. Parasta on, kun löytyy jokin tarkka visio jonka haluaa toteuttaa ja sitten kuvaa täytyy hioa haluamansa lopputuloksen saamiseksi. Sitten kun kuvat on valmiina, julkaistaan ne blogissa ja tiedättekö, mikä on vielä kaiken tämän ihanan loppuhuipennus? Jos te jaksatte kommentoida jotain kivaa kuvista ja kuvaaja saa palautetta, se vasta parasta onkin. Ai että.
  IMG_8745IMG_1911H37A0229IMG_1850 IMG_5249 IMG_1872

Tätä mä haluan tehdä ja tässä mä haluan kehittyä. Kuinka harrastus voikaan olla niin palkitseva? Voin kyllä sanoa, että ei ole yhtä eikä kahta hiusta revitty päästä välillä kun ollaan tapeltu muokkausten kanssa ja kun ei vaan millään meinaa onnistua. Mä kun en varsinaisesti mikään tekniikan ihmelapsi (kröhöm) ole. Välillä on saattanut olla joku tarkka visio ja monen youtubevideon katsomisen jälkeen on edelleen epäselvää kuinka se toteutetaan. Mutta hitto vie sitä fiilistä kun saa aikaan haluamansa lopputuloksen ja on täydellisen tyytyväinen tuotokseen!

Asiasta kukkaruukkuun: Musta on muuten hauska kun oon osannut joskus blogin alkuaikoina koodailla näitä nettisivuja. Eipä tulisi tänä päivänä kuuloonkaan. Välillä ollaan naureskeltu kavereiden kanssa, että mä oon ollut joskus aikamoinen koodari. Mutta kuulkaas, silloin kun minä olin nuori, ei ollut vielä Bloggerin valmista mallinsuunnittelutyökalua vaan jos halusi muuttaa ulkoasua jotenkin, se täytyi kaivaa html- koodista esiin ja tehdä tarvittavat muutokset. On se helppoa nykyään, enkä ollenkaan valita! Hauska vaan miettiä, kuinka on joskus osannut kaikenlaista pakon edessä hah.

Leppoisaa sunnuntai-illan jatkoa kaikille :-)

2 kommenttia:

  1. Täällä kans yks koodari, jonka taidot on ruostuneet niin et playboy pupu -kursori on tullut jäädäkseen.. *facepalm*

    VastaaPoista