maanantai 30. marraskuuta 2015

Arjen helppo ja herkullinen ruoka

Olen ollut nyt muutaman kuukauden ajan kasvissyöjä, tarkemmin ottaen olen ollut lakto-ovo-pesco-vege (mikä sanamonsteri, uu). Se tarkoittaa sitä, että syön kohtuudella maitotuotteita, mereneläviä ja kananmunia. Tämä järjestely on sopinut mulle erittäin hyvin ja ainakin näin aloittelevana kasvisruokailijana aterioiden suunnittelu on ollut helpompaa, kun ihan kaikkea ei ole (vielä) karsittu pois. Kalaa tulee syötyä pari kertaa kuukaudessa ja kun niin tapahtuu, me valmistetaan sitä ihan perinteikkäästi uunissa tai pannulla paistaen ja helppojen lisukkeiden kera. Merenelävät ovat olleet mulle aina sellainen juttu, etten tiedä osaisinko luopua niistä ainakaan lähitulevaisuudessa. Kampa- ja sinisimpukat, katkaravut, tonnikala sekä monet erilaiset kalat hellii makunystyröitäni lähes aina kun niitä vaan on tarjolla. Usein monissa ravintoloissa saattaa olla todella rajoitettu valikoima kasvisruokavaliota suosivia ruokia, mutta aina löytyy kuitenkin joku kalaruoka johon olenkin usein saattanut turvautua. _MG_8143
Eräänä päivänä mulla tulikin oikein kunnon himo kirjoloheen ja sitä oli sitten pakko saada kaupasta mahdollisimman pian. Mulla oli jo selkeä visio meidän ateriasta - lohta, raikas salaatti ja bataattia, porkkanaa sekä kesäkurpitsaa uunissa paistettuna. Jo mielikuva ateriasta saa veden kielelle! Mun mielestä tämänkaltainen ateria on kotiruokaa parhaimmillaan, siihen ei paljoa niksejä taikka reseptejä tarvita. Raikasta ja ravitsevaa._MG_8137 Väsättiin kylkeen super hyvä salaatti, jonka ohjeen haluan jakaa myös teille! Mitään kamalan erityistä siinä ei ole, mutta nuo kaikki elementit yhdistettynä siitä tuli todella maittava salaatti.

Tarvitset:

Vihreää salaattia
Kurkkua
Avokadoa
Kirsikkatomaatteja
Salaattijuustokuutioita
Cashew -pähkinöitä
Oliiviöljyä omasta takaa tai salaattijuuston purkista

Ihan perus salaatti siis! Me tehtiin siitä kuitenkin vähän twistattu versio, kun paistettiin pähkinöitä kevyesti pannulla ja ripautettiin hieman suolaa sekaan. Kun nää pähkinät yhdisti raikkaaseen salaattiin, tuli makuyhdistelmästä tosi herkullinen! Myönnän, että saatoin napsia pähkinöitä salaa jo ennen ruokailuakin, hups. Suosittelen kokeilemaan tätä niksiä, jos kaipaa salaattiin lisätwistiä.
_MG_8140
Lohet puolestaan napattiin Prisman lihatiskiltä vähän kalliiseenkin hintaan ja eikä siinä mitään, super hyviä olivatkin, mutta yleensä pyrin suosimaan vähän edullisempia versioita. Ollaan muutamaan otteeseen ostettu esimerkiksi Lidlistä lohimedaljonkeja, joten ne on todettu hyviksi! Vain kerran ollaan ostettu meille sellainen kokonainen lohi ja sitä ollaankin sitten syöty monella aterialla. Musta on ehkä kivempi ostaa vähän pienempi satsi kerralla ja nauttia se juuri paistettuna. _MG_8136

Millaisia arkiruokia teidän suosiossanne on tällä hetkellä? Olisi kiva kuulla muidenkin takuuvarmoja ja helppoja ruokia!

5 kommenttia:

  1. Mie rakastan siun reseptipostauksia! :-)

    VastaaPoista
  2. Ah namm lohtaaa ja tuo koko ateria on meikäläisen ehdoton suosikki <3 En pistäis pahakseen jos nuo herkut siirtyt näistä kuvista mun pöytään just nyt! Terveisin;pitäs nousta tästä ylös ruuan laittoon! ( miks täällä ei oo vieläkään emjoi hymiöitä? ( -__- )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha tää oli vaan pari päivää sen jälkeen kun me syötiin melkeen samaa haha! Jäi niin kova himo XD ja emojit tänne kyllä kiitos!

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista