tiistai 24. marraskuuta 2015

Ideoita viikonlopun brunssipöytään

Viikonloppu tiedossa, eikä mitään kivoja suunnitelmia? Jotain piristävää olisi kiva puuhata, mutta et tiedä mitä se voisi olla. Mun vinkki: järkkää brunssi ja kutsu perhe, mummi ja pappa, naapurit tai kaverit kylään! Jos haluat olla ekstreme ja sun ruokailuryhmä ei koostu kahdesta tuolista ja pikkupöydästä vaan vetää vähän enemmän porukkaa, kutsu kaikki edellä mainitut. Mitä enemmän porukkaa, sen parempi!

Brunssit ovat kuuluneet omiin lemppareihini jo muutamien vuosien ajan. Lukion aikana otettiin rakkaan ystäväni kanssa perinteeksi käydä säännöllisin väliajoin yhdessä brunssilla taikka aamiaisella jossain Helsingin kahvilassa. Se oli kivaa puuhaa, oli sitten arki tai viikonloppu, sillä rauhallinen hetki hyvän ystävän ja ruuan kera ei voi koskaan olla huono idea. Brunssi tai aamupalahetki katkaisee arjen kiireet mukavasti ja on ihana vaan rauhoittua hetkeksi. Vuosi sitten tyttö päätti ja läks muille maille, joten perinnettä jatketaan aina vaan hyvän tilaisuuden tullen. Terkkuja vaan sinne churrojen luvattuun maahan!

_MG_8190_MG_8197

En valitettavasti tiedä muiden kaupunkien brunssitarjonnasta, mutta ainakin Helsingistä löytyy monia hyviä paikkoja joissa käydä syömässä masunsa täyteen. Ennen kulutettiin puhki Fazerin brunssitarjontaa, joka sisältää aika perusjuttuja - leipää, juustoja, kinkkua, salaattia, tomaattia, paria erilaista ruokaisaa salaattia, croissantteja, lettuja, kakkuja, hedelmiä.. Pikkuhiljaa tähän kuitenkin ehti kyllästyä ja kaipasin jotain vaihtelua. Jos kaipaa Fazulle arkipäivänä, on pöydän valikoima suppeampi, mutta mielestäni silloin saa enemmän rahalleen vastinetta, ainakin mä koen niin kun en ole koskaan syönyt kauheasti niitä makeita juttuja joita viikonloppuisin on tarjolla.

Tällä hetkellä olenkin ihastunut Sis. Deli + Cafen brunssiin, joka on todella kohtuuhintainen ja valikoimasta löytyy sellaista ruokaa, jota haluan mielummin syödä perus leivän sijasta. Salaatteja, juureksia, puuroa, hedelmiä, hilloja, leipääkin toki löytyy, mysliä, jugurttia, vaihtuva jälkiruoka ja sen sellaista. Täältä löytyy myös gluteenittomia vaihtoehtoja niitä kaipaaville ja ovatpahan täysin vegaanitkin kaverini löytäneet hyvin syötävää pöydän antimista.

Sandron brunssi on paljon kehuttu, mutta itse en ole päässyt sitä vielä testaamaan. Mutta jos kyseisen lafkan lounaspöydästä voi mitään päätellä, on brunssi ehdottomasti testaamisen arvoinen. Ehkä sinne siis seuraavaksi? Kertokaahan jos teillä on jotain kokemuksia sieltä!
_MG_8188
Meni hieman ohi aiheen, sillä munhan piti kertoa niistä ideoista omalle brunssille, heh! Näin siinä käy kun on liian paljon asiaa, don't blame on me!

Mä tykkään, että brunssilla on tarjolla vähäsen kaikkea ja tärkeää on, että jokaiselle löytyy jotain. Täältä pesee ideoita, joita olen itse hyödyntänyt/aion hyödyntää brunssia kattaessa:

♥︎ Erilaiset hedelmät (appelsiini, mandariini, omena, granaattiomena, persimoni, ananas..)
♥︎ Banaaniletut tai normaalit letut/pannukakku. Pannareiden päälle sopii hyvin erilaiset marjat, rahka/jugurtti, banaaniviipaleet.. (Ja Nutellan mainitsen vain vastuuntuntoisille ihmisille. Alert! Iso Nutella -purkki pöydällä voi saada tuhoa aikaan. Varsinkin jos se jää brunssinhoitajan kontolle. Lusikka esiin!!!)
♥︎ Croissantit ja niiden kanssa joko suolaista ja/tai makeaa täytettä. Meillä oli viimeksi juustoa, kurkkua, tomaattia ja avokadoa. Makean ystäville kunnon hillo ja niiden kaveriksi voi ostaa vaikka mansikoita ja hyvää juustoa.
♥︎ Erilaiset smoothiet, joita voi varioida pöydässä ruokailevien mieltymysten mukaisiksi
♥︎ Smoothiebowlit
♥︎ Ruokaisa salaatti
♥︎ Paistetut tai keitetyt kananmunat tai vaihtoehtoisesti kunnon omelette (paprikaa, sipulia, herkkusieniä ja kesäkurpitsaa on toimiva kombo)
♥︎ Tuorepuristetut mehut
♥︎ Kahvin ystäviä voi hemmotella vaahdottamalla kahvimaidon ja ripottelemalla sen päälle esimerkiksi kanelia (toimii näin joulun alla ja miksei muutenkin!)
♥︎ Siemennäkkileipä ja hummus/vastaava levite
♥︎ Kaurapuuro (Riisipuuro!!)
♥︎ Piparit, glögit, pellillinen torttuja, lisää glögiä ja ihan pikkusen Michael Bubléta

Okei nyt on aika lopettaa, kun tää menee jouluhullun fantasioinniksi. Siinä on nyt muutama vinkki, joista saa rakennettua hyvän brunssin moneen eri makuun. Tässähän tuli oikein nälkä jo!
_MG_8193_MG_8191
Ja näääin on taas sanainen arkku avattu, mistäs muusta aiheestakaan kui ruoka (<3)? Musta tuntuu, että aina kun kirjoitan ruuasta postausta, meen johonkin transsiin ja alan kirjoittaa hullua romaania, jossa jutut poukkoilee sinne sun tänne! On se ruoka vaan niin ihana asia, myönnän nyt tän kerran.

Mikä on sun lemppari brunssipaikka, oli se sitten Helsingissä tai jossain muualla? Olispahan sitten hyviä mestoja tiedossa, jos aion joskus maakuntamatkailua harrastaa! Saitteko tästä vinkkejä seuraavaan brunssitarjoiluun? :-)

I-HA-NAA viikkoa kaikille! Meikä on niin fiiliksissä!!

9 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hahaa, mullaki tuli nälkä ku kirjotin tätä vaik olin just syöny aamupalaa:-D

      Poista
  2. Voi ei miten ihanan näköistä! :D

    http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Ihana postaus! Kiitos huippu vinkeistä! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, kiva kuulla että löysit vinkkejä :)

      Poista
  4. Näyttää hyvältä :) Ja noi astiat <3 Niin ihania, oon myös haaveillut samoista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja herkkua on! Noi on kyllä tosi kivoja, itse aloin keräämään kans aika hiljattain ja pikkuhiljaa olis tarkoitus ostaa enemmän:-)

      Poista
  5. Super ihana postaus, vaikkakin jo "vanha" mutta aina ongelma mitä laitta brunssille ja tässähän sitä listaa tuli :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista