maanantai 14. joulukuuta 2015

Vegebrunssi

Oli itsenäisyyspäivä tuloillaan. Harmittelin, kuinka mulla ei ole silloin mitään tekemistä, kun joka vuosi olen tottunut jotain kivaa tekemään perheen kanssa - hengailemaan pyjamassa pitkälle päivään syöden suklaata linnanjuhlia tapittaen. Nyt olisin yksin kotona tekemättä mitään. Vai olisinko?

Onneksi tunteemme kohtasivat taas Lauran kanssa, kun hänellä oli sama ongelma ja molemmat kaivattiin jotain kivaa, mutta rentoa puuhaa. Mikäs olisi sen parempaa kuin itse tehty brunssi, kynttilän valo ja niiden lomassa rauhassa starttaava sunnuntai? Ruuan rakastajia kun olemme, ei äkkiseltään keksittynä mikään muu kuulostanut yhtä hyvältä suunnitelmalta.

_MG_9060

Pienen suunnittelun jälkeen päädyttiin yksinkertaiseen, helppotekoiseen, maukkaaseen ja ytimekkääseen brunssimenuun. Siemennäkkileipää, paria erilaista levitettä, vihersmoothieta, kahvia kauramaitovaahdolla sekä kanelilla ja omenakaurapaistosta jälkiruuaksi. Aivan ihanaa vaan istua rauhassa hyvän ystävän kanssa niitä näitä rupatellen ja hyvästä ruuasta nauttien. Ja mä taidan aina vaan toistaa itseäni tässä kohtaa, koska se on vaan niin parasta. Elämän (isot) pienet ilot. Ne on niitä parhaita iloja.

_MG_9053

Ajattelin laittaa tähän kaikki reseptit esille, jotta tekin voitte kokeilla meidän brunssia joku kaunis päivä!

Siemennäkkileipä: Risentan näkkileipämix -valmispussi, seokseen lisätään vain kiehuva vesi ja laitetaan uuniin kypsymään. Paras keksintö e-v-e-r! Ja tässä tarkotan E-V-E-R!

Avokadolevite: Avokadot muussattuna, sekaan suolaa, sitruunaa (/sitruunapippuria hedelmien uupuessa), mausteita oman maun mukaan.

Hummus: Paketti kikherneitä blenderiin, sekaan hieman kauramaitoa, valkosipulia ja yrttejä oman maun mukaan. Me laitettiin sekaan hieman tulista paprikaa ja siitä tuli herkkua!

_MG_9043

Omenakaurapaistos (neljälle):

3 isoa omenaa
4 rkl kookosölyä
n. 3 dl kaurahiutaleita
2 rkl kookossokeria
paaaljon kanelia
hieman suolaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko omenat ja sulata kookosöljy kattilassa, lisää sekaan sokeri, suola ja kaneli. Lisää omenat, kaurahiutaleet ja öljy uunivuokaan. Päälle voi ripotella vielä hieman sokeria ja kanelia. Laita uuniin n. 15 minuutiksi siten, että omenat ovat pehmenneet ja paistos näyttää herkullisen kullanruskealta.

Vaniljavaahdon tässä korvaa täydellisesti jääkaappikylmä kookosmaito tai vaahdotettu kookoskerma. Mä en rehellisesti sanoen oikeasti maistanut eroa perinteisen kaurapaistoksen ja tämän välillä! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä jonain pimeänä syysiltanakin.

_MG_9076

Vihersmoothie:

12 palaa pakastepinaattia
1 pss (200g) pakastemangoa
1 lime
1 banaani
loraus kauramaitoa

_MG_9064 Oiiii että kun oli taas niin herkullista. Väistykää croissantit ja muut perinteisemmät brunssiherkut, tämä menu pesee ne ihan 6-0, ainakin mun mielestä! Oli ihan nappivalinnat pikkujouluillan jälkeen, kun oli tullut syötyä herkkuja ja sen sellaista. Me likey!

Miltä nää näyttää teidän silmään, alkoiko jo tekemään mieli? ;-)

4 kommenttia:

  1. Haluan haluan! Pitää kyllä testata kaikkee :D Fredrikan Lähteellä meillä oli tollasta ite tehtyä siemennäkkäriä ja se on kyllä taivaallista! Voisin laiskana ostaa just tommosen valmispussin hihi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! toi näkkileipämix on just hyvä kun jos alkaa yksin väsäämään tollasta siten, että ostaa kaikki siemenet erikseen kaupasta niin rahaa tulee kulumaan ihan kivat määrät. Kun taas toi valmispussi on niin iisi ja maksaa vaan n.3 euroa :) Joo huomasin et joku oli vähä ottanu screenshottii snapchatissa ;-)

      Poista
  2. Oisko mahdollista saada enemmin sun arkipäivän kasvisruokareseptejä? Tai oisko jotain sivuja vinkata mistä löytyis hyviä reseptejä. Sun instagamissa on aina niin maukkaan näköisiä annoksia että voi NAM :D ja muutenkin ois kiva kuulla kaikkia hyviä "vinkkejä" kasviruokavalioon liittyen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiitos vinkistä! Olenkin pitänyt tätä ideaa mielessä ja aina välillä se nostaa päätään, mutta en ole vaan saanut aikaiseksi kuvata ruokia haluamallani tavalla. Yritän kyllä tehdä semmoisen mahdollisimman pian! Ja kiva kuulla että nuo ruokajutut kiinnostaa, yritän skarpata niissä :)!

      Poista