keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kehonpainotreeniä perus salitreenin sijasta?

Olen lähiaikoina kiinnostunut entistä enemmän kehon painon avulla tapahtuvasta harjoittelusta ja perinteinen kuntosalitreeni onkin ollut tauolla jo monen viikon ajan. Painoja on tullut heiluteltua monen vuoden ajan ja nyt sille on tullut ihan totaalinen stoppi. Etenkin nyt kun teen päivästä toiseen istumatyötä, kaipaan iltaisin jotain menevää ja ytimekästä treeniä._MG_2326
Kuinka treenaamiseni on sitten muuttunut?

Olen innostunut esimerkiksi TRX -nauhan monipuolisuudesta. En ole ennen edes ymmärtänyt, kuinka hyödyllinen kapistus se onkaan! Taannoin tapasin personal traineria, joka näytti mulle muutaman yläkropan liikkeen nauhojen kanssa. Tehtiin ihan parit hassut sarjat niitä ja seuraavana päivänä olikin koko yläkroppa ihan tuusan nuuskana! Lihas saa pelkällä kehon painolla tehdyn treenin kautta niin erilaista vastusta ja hermotusta ettei ihmekään. Tämän personal trainerin tapaamisen jälkeen olenkin tehnyt yläkroppaa ainoastaan näillä nauhoilla ja sen lisäksi jotain satunnaisia toistoja painojen kanssa. Pääosin kuitenkin tykkään tehdä TRX -nauhoilla, kun niiden kanssa on niin helppo säätää painovastusta nauhojen pituutta tai omaa asentoa muuttamalla.
_MG_2339
Olen maininnut täälläkin haluavani vetää leukoja tässä lähitulevaisuudessa. Tiedättekö mitä, mä vetelin leukoja tossa muutama päivä takaperin!! Sain varmaan neljä leukaa sillein erikseen tehtyinä ja olin todella iloinen. Olen huomannut selkeää kehitystä heti, kun olen treenaillut omalla kehon painolla ja tehnyt leuanvetoja tukevia harjoituksia. Tosi huippu fiilis, ettei treeni ole mennyt hukkaan, oon super iloinen omasta kehityksestäni. Nyt vaan treenaamaan lisää niitä, kohta menee kevyesti ne neljä ihan peräkkäinkin! Ps. Tänne meidän uuteen kämppään oli jätetty leuanvetotanko, vissiin joku taivaanlahja?_MG_2314 Tästä alan harjoittelemaan pää alaspäin tehtäviä punnerruksia, jotka tänään näyttivät kyllä vielä sellaiselta säälittävältä hinkkaukselta, hah! Siitä on hyvä aloittaa, ehkä ne siitä pikkuhiljaa treenautuvat.._MG_2328
Haluan tukea kehonpainotreenillä myös osaamistani kuntosalin ulkopuolellakin. Halu kehittyä joogassa on kova ja pikkuhiljaa olen alkanut harjoittelemaan erilaisia haastavampia asanoita. Niiden lisäksi käsillä- sekä päälläseisonta on checklistini kärkipäässä. Mua ei tällä hetkellä kiinnosta yhtään kasvattaa näkyviä lihaksia, vaan saan paljon paljon mielihyvää ja hyvää fiilistä kun opin jonkin uuden tempun. Toki olen aiemminkin tavoitellut aina joitain tiettyjä juttuja treenien saralla, mutta tällä hetkellä on jotenkin tosi paljon enemmän fiilispohjalta treenaaminen kuin ennen. _MG_2341
Tässä vielä ytimekäs ja tehokas treeni, jonka tein eilen kuntosalilla:

Videot klikkaamalla, kolme ensimmäistä liikettä TRX -nauhalla.

Hauiskääntö 3x10
Ojentajapunnerrus 3x10
Punnerrus 3x10

Olkapääpunnerrus 2x15

2 kierrosta seuraavaa, 40 sek/liike:

Askelkyykkyhyppy laudalla
Seisten: Levypaino kädessä vuorotellen tuodaan paino rinnalle ja eteen, pumppaava liike.
Punnerrukset laudan päällä
Kyykky + kahvakuulan työntö suorille käsille

Vatsarutistukset kahvakuulan kanssa
Moukari kahvakuulalla (kyljille)
Lankku 1min

Köyden heilutukset 1x1min ja 1x30sek

Sellanen setti eilen! Tuli kyllä hyvä hiki ja hengästyminen, kun kaikki veti samaan syssyyn ilman sen kummempia taukoja. Ai että kun teki hyvää istumisen jälkeen, tuli tosi virkeä olo. Miltä tämä treeni näyttää teidän mielestä, lähtiskö testiin?

Onko siellä muita, ketkä tekisi mielummin kehonpainotreeniä normaalin salitreenin sijasta? Olisi kiva kuulla suosikkiliikkeitä tai teidän omia tavoitteita sen suhteen :)!

2 kommenttia:

 1. Heippa!
  Monen erilaisen treenin yhdistäminen kuormittavat kroppaa enemmän kuin vain yhdenlainen. Kohta kroppasi tottuu kehonpainotreeniin ja painot saavatkin kropan kipeemmäksi. Kannattaisi siis pitää voimaharjoittelu matkassa mukana vaikka yhden tai kaksi kertaa viikossa ja siihen sitten lisäksi kehonpainotreenejä. Monipuolinen liikunta on aina monipuolisempaa :) hienoa, että oot innostunut joogasta! Se on kyllä niin hyväksi kropalle ja mielelle.

  Ihanaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tottahan tuo on ja kyllä pidän tietyllä tavalla painot myös messissä, mutta ainakin nyt tuntuu että haluan treenata enemmän kehonpainolla kuin punteilla :) Kiitos silti muistutuksesta! Jooga on niin ihanaa, erityisen ihana mielelle kun oppii rauhoittumaan ihan eri tavalla.

   Kiitos samoin sulle, kiitos kommentista :-)

   Poista