tiistai 16. helmikuuta 2016

Kun ei enää huvitakaan treenata

Mulla on ollut jo pidemmän aikaa sellainen fiilis, että kuntosali ei ole houkutellut puoleensa ollenkaan. Ajatuskin painojen nostelusta ja salin puolella hikoilusta ei ole suoranaisesti tuonut mitään ilon kiljahduksia.

Rehellisesti sanottuna ei ole voinut vähempää kiinnostaa. EVVK._MG_3796
Kuntosalitreenin sijasta olen halunnut joogata ja huoltaa kehoani. Mua on kiehtonut se, että mä oikeasti voin tehdä mun kropalla mitä vaan, jos vaan päätän opetella jotain. Mä voin seistä päällä, kun harjoittelen sitä tarpeeksi. Mä voin oppia joogassa monia eri asanoita, kunhan jaksan käydä tunneilla säännöllisesti. Mun lonkat ei välttämättä olekaan enää aina jumissa, kun voitelen niveliäni säännöllisellä kehonhuollolla.

Joogasali veti mua puoleensa ja unohdin salitreenin. Hetkeksi.
_MG_3794
Viime viikolla pidin hieman kevyemmän viikon. Kävin kerran joogaamassa ja kerran vedin hikisen kotitreenin. Kevyempi viikko oli tarkoituksellinen, mutta lopulta se tulikin ihan hyvään saumaan puolikuntoisen olon ansiosta. Rehellisesti sanottuna en miettinyt urheilua ollenkaan, vaan tein paljon kivoja juttuja - menin töiden jälkeen kuvailemaan kaverin kanssa, vietin laatuaikaa poikaystävän kanssa kotona hengaillen, tein ruokaa, leivoin, röhnötin sohvalla tuntikaupalla.. Kaikki tämä oli todella rentouttavaa ja tuli ihan oikeasti tarpeeseen.

Sunnuntai-iltana se iski, nimittäin himo salille. Niin kauan olin halunnut vain vältellä punttitreeniä ja silloin en malttanut odottaa, että pääsisin uudestaan heilumaan painojen kanssa. En malttanut odottaa, että aggressiivinen rap soi kuulokkeistani, unohdan kaiken muun ympärilläni ja annan kaikkeni vastassani ainoastaan painot ja niiden aiheuttama uhmakas fiilis. Innoissani pakkailin salikassiani (sekin oli lojunut jo pidemmän aikaa tyhjillään) ja odotin kuntosalille pääsyä kuin kuuta nousevaa.
_MG_3812
Ja miten se treeni sitten eilen kulki? Se kulki niin hiton hyvin, että nyt mulla on taas intoa palata normaalimman treenirytmin pariin.  Tein tiukan treenin yläkropalle ja tänään se kyllä tuntuukin, heh. Painot nousivat paremmin kuin olisin odottanut, olin innoissani liike toisensa perään ja tein loppuun vielä tiukan vatsatreeninkin. Hikoilun jälkeen oli niin hyvä fiilis, sellainen fiilis jota olen kaivannutkin.

Kyllä mä olen onnellinen tästä hieman rauhallisemmasta ajanjaksosta. Sen aikana sain nauttia erilaisista asioista kuin yleensä, mutta kuitenkin sain taas virtaa palata vanhojen rutiinien pariin. Olenkin aina ollut sitä mieltä, että mikään tässä elämässä ei tule pakottamalla ja jos liikaa yrittää, se ei ole koskaan hyvä toivotun lopputuloksen kannalta. Jos treeni tai mikä tahansa haluttu asia tuntuu vaan puulta, kannattaa antaa aikaa muille asioille ja odottaa uuden inspiraation syttymistä. Aina se inspiraatio ei välttämättä syty uudelleen, mutta siinä tapauksessa saattaa löytyä jotain muuta mielekästä vanhan puuhailun tilalle.
_MG_3788
Nyt mulla onkin enemmän treenimotivaatiota kuin pitkään aikaan! Meidän työpaikalla alkoi yhteinen hyvinvointihaaste, joka kannustaa ihmisiä urheilemaan säännöllisesti. Eivät olisi voineet paremmin mennä yks yhteen, eikö vaan?  Eilen meillä oli kehonkoostumusmittaukset koko porukan kesken ja parin kuukauden päästä tehdään testit uudestaan. Mulla on tiettyjä tavoitteita joita haluaisin saavuttaa, saa nähdä kuinka silloin käy, motivaatiota ainakin löytyy jee!

Energistä viikkoa kaikille <3

6 kommenttia:

 1. Mä oon ootellu treenimotivaation paluuta jo kauan, eikä vieläkään kuulu haha :---D mut oon päättänyt että mun ei oo _pakko_ treenaa jos ei tunnu siltä. Ehkä se sieltä palaa jossain vaiheessa, toivottavasti ennen kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kyl se sieltä vielä tulee! :) Ja eikä tietenkään tarvi väkisin tehä, siitä tulee vaan paha mieli.

   Poista
 2. Hei upea tatska, en oo aiemmin huomannut! Saisko lähikuvia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! En ole ajatellut tatuointia sen kummemmin täällä esitellä, joten en voi luvata mitään parempia kuvia ellei joissain kuvissa se sivussa näy, pahoittelut!

   Poista
 3. Huippupostaus! Kyllä se keho kertoo mitä se tarvii, jos sitä vaan viitsii ja osaa kuunnella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Niinhän se menee, täytyy vain oppia kuuntelemaan!

   Poista