maanantai 14. maaliskuuta 2016

Amatöörien chiavanukas

Olen aina ollut vähän vastahakoinen kaikkia trendijuttuja kohtaan. Oli kyse sitten leveälahkeisista housuista, edestä nyöritetyistä pitkähihaisista, smoothiebowleista tai chiavanukkaista, olen suhtautunut kaikkiin uusiin juttuihin vähän varauksella. Miksi näin on, en tiedä. Oon varmaan niin mummo, että vierastan kaikkea uutta ja tykkään pysyä omalla turvallisella alueellani. Aina siinä sitten kuitenkin käy niin, että kun aikani katselen kuvia muiden Instagrameista tai nään tarpeeksi outoja uusia tyylejä kaduilla, lämpenen minäkin niille ennen niin yöh-oudoille-pelottaville-kummallisille-jutuille. _MG_4730 Yksi näistä jutuista todellakin oli smoothiebowlit, kun en vaan saanut ymmärrettyä sitä faktaa, että smoothie pitäisi nauttia jotenkin muuten kuin nestemäisessä muodossa. "Jaahas, no minä kyllä tykkään juoda smoothien ihan niin kuin olen sen aina tottunutkin nauttimaan." T. Ennakkoluuloinen ja ah-niin-skeptinen Kata. Ja kuka nykyään vääntää smoothiebowleja harva se päivä ja käyttää välillä niiden koristelemiseen enemmän aikaa kuin itse niiden tekemiseen? Jooh.

Chiavanukkaiden kohdalla on taasen menossa vasta lämmittelyjakso. Sain vihdoin ostettua lisää siemeniä ja olen yrittänyt opetella tätä uutta muotijuttua. Muistan kerran tehneeni vanukasta chiasiemenistä ja heitin sen pois, kun luulin tehneeni jotain väärin. Siis mitäh, kuuluuko tän muistuttaa sammakonkutua? Silloin ei mennyt vahvasti tän kanssa, mutta nyt ajattelin kokeilla juttua uudestaan. Ja tiedättekö, kyllä se toimii! Kun katsoo vähän jotain reseptin tynkää netistä ja yrittää tehdä perässä, ei tässä(kään) voi pahasti metsään mennä. Minähän tykkään kaikista visuaalisista ruuista, joten sammakonkutua tai ei (oon tosi sori mielikuvista), ainakin nättiä se on. Ja niin. Oon ehkä puhunut tässä jo ihan tarpeeksi sammakonkudusta, koittakaa poistaa se mielikuva ok?
_MG_4728 Eräänä helmikuisena sunnuntaiaamuna kokeilin taas uutta aaamupalaa. Se oli juurikin tämä vanukas tehtynä kauramaidosta, chiasiemenistä ja vaniljaherasta höystettynä pehmeillä banaanisiivuilla, pekaanipähkinöillä ja raakasuklaalla. Siis herranjestas miten tämä edellä mainittu yhdistelmä voisi missään universumissa maistua huonolta? Ei ainakaan tässä universumissa, jossa sytytettiin kynttilät palamaan pyhäaamuna ja nautittiin aamiainen sohvalla viltin alla.
_MG_4734 Chia -vanukas amatööreille:

3 rkl chiasiemeniä
1 rkl herajauhetta tai muuta proteiinilisää
2 dl kaura/manteli/kookosmaitoa
Mausteita, esimerkiksi kanelia

Anna siementen turvota nesteessä vähintään puoli tuntia, sen jälkeen sekoita massaa tasaisemmaksi ja  laita päälle kaikkea hyvää mitä kaapeista löytyy, mitä enemmän sen parempi. Nauti.
_MG_4727
Onko siellä tyyppejä, jotka on mun kanssa samanlaisia vastarannan kiiskejä näitä trendijuttuja kohtaan? Vai hyppäättekö te heti kyytiin kun jotain uusia juttuja ilmaantuu näköpiiriin?

6 kommenttia:

  1. Nam, herkullisia kuvia!
    Ite oon ainakin just tällaiseen chiavanukas/-tuorepuuro asiaan yrittänyt hurahtaa, mutta jostain syystä se koostumus ei nappaa. Tunnustan silti että itse ainakin olen jonkin verran trendien vietävänä :D

    http://annekatariina.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo onhan se koostumus vähän erikoinen, itsekin koitan totutella siihen. Haha, no mutta sehän on hyvä ;)

      Poista
  2. Mä oon kyllä samanlainen :D Lenkkari trendiäki (kuten lähes kaikkea) vastaan olin aluks ja ajattelin kuinka ällöttävää on käyttää lenkkareita "huvikseen". Ja hametta ja lenkkareita?!?!? Mut niimpä sitä ite vaan on samassa veneessä jo :--D Yleensä kyllä inhoon uusia outoja juttuja kunnes kukaa ei enää käytä niitä ja sit lämpenen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo älä! Sama täällä.. Lämpenen kaikelle sit kun kaupat on myyty tyhjiksi (hyvänä esimerkkinä nyöripaidat) :--D

      Poista
  3. Mulla on ihan sama juttu! Oon pari kertaa tehny nyt tuorepuuroa, missä on ollu kans chia siemeniä mukana, mut ne on ollu jotenki liian vetisiä mun makuun, vaikka ohjeesta oon tehny! Ehkä pitäis sit vähentää nesteen määrää ja kokeilla uudestaan.. Mitä herajauhetta sä muuten käytät? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa vähän kokeilla eri nestemäärillä ja muista antaa hautua tarpeeksi kauan! Toivottavasti onnistut ensi kerralla :) Käytän Fitnesstukun Whey-80 -jauhetta :-)

      Poista