perjantai 3. kesäkuuta 2016

Kattava opas pääkaupunkiseudun kirpputoreista

Täällä on yksi kirpparihai, löytyykö sieltä muita samanlaisia? Olen jo ihan pienestä tytöstä asti järjestänyt kavereiden kanssa pihakirppiksiä ja käynyt myymässä jos jonkinmoisissa myyjäisissä ja ilmaistapahtumissa. Kun tämä lelujen myymisvaihe meni ohi, innostuin kirpputoreista uudestaan yläasteen alkupuolella. Valtterin makasiineilla tuli ravattua varmaan joka viikonloppu, välillä sekä lauantaina että sunnuntaina. Ihan parasta oli löytää paljon kivoja vaatteita edullisesti, voiko teinityttö parempaa kuvitella? 
Nykyään kirppareilla ravaaminen on hieman rauhoittunut. Tämä kuuluisa Valtterin itsepalvelukirppari sulki ovensa ja siihen sitten jäi kirppistely hetkeksi aikaa. Mihin nyt? Mulla ei ollut mitään hajua muista kirpputoreista ja unohdin edullisten ostosten tekemisen ihanuuden pitkäksi aikaa. 

Mä nyt ajattelin jakaa teille mun oman kirpparitietämyksen ja jaan listan erilaisista kirpputoreista joilla kannattaa vierailla. 

Kesäkirpparit (sekä jatkuvia että yksittäisiä tapahtumia): 

Hietsun kirpputori: Helsingissä, vaihtuvat myyjät jokaisena päivänä kesä-heinäkuu. Parhaat shoppailupäivät la+su, mutta helteisinä päivinä myös arkipäivinä riittää jengiä. Pöytä maksaa n.20 euroa riippuen päivästä ja ne kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Aleksis Kiven Kadun kirpputori: Helsingin Kalliossa, joka sunnuntai. Vaihtuvat myyjät, hyvä meininki, saa mennä ilmaiseksi myymään.

Vallilan sisäpihojen kirpputori: Tänä sunnuntaina järjestettävä iso kirpputori Helsingin Vallilassa. Paljon eri myyjiä vaihtuvissa lokaatioissa. 

Siivouspäivät: Pari kertaa vuodessa järjestettävät siivouspäivät, jolloin pääkaupunkiseutu, pääosin Helsingin alue, täyttyy kirpputorikojuista niin puistoissa kuin omien talojen edustoillakin. Tarkoituksena on siivota kaapit ja päästä eroon turhista tavaroista sekä vaatteista. Hyvä tilaisuus myydä kamaa pois lyöttäytymällä tavaroidensa kanssa johonkin myyntipaikkaan!

Kattilahallin kirpputori: Iso halli täynnä vaatetta, tavaraa ja ihmisiä hyvällä fiiliksellä. Järjestetään hieman vaihtelevasti, mutta lähes aina vain sunnuntaisin. Välillä kirpputoreja on joka viikonloppu, mutta välillä vain kerran kuussa. HUOM! Nyt viikonloppuna la+su kesän ainoat myyntipäivät!

Kumpulan Kyläjuhlat: Järjestetään joka toinen toukokuu Helsingin Kumpulassa. Henkilökohtainen lempparini! Tarjolla parin kilometrin pituinen kirpparikatu, ihmisten omia leivoksia sekä ruokia, musiikkia sekä muuta ohjelmaa. Tästä tapahtumasta onkin tullut jo perinne siskon ja serkun kesken ja tänne on aina mukava lähteä viettämään ensimmäisiä lämpimiä kesäpäiviä.


Kierrätyskeskukset ja muut itsepalvelukirpputorit:

Nihtisillan kierrätyskeskus: Aarreaitta allekirjoittaneen makuun. Tämä on uusin löytöni mitä tulee isoihin kierrätyskeskuksiin ja suosittelen vierailemaan täällä mikäli haluat etsiä tavaroita monipuolisesti. Tooodella iso mesta, josta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Plussaa kohtuullisista hinnoista. Pitää sisällään myös pienen ilmaistavaran nurkkauksen.

Kalasataman kierrätyskeskus: Myöskin hyvä, mutta pienempi. Täältä olen löytänyt esimerkiksi edullisia ja hyväkuntoisia kirjoja. Täälläkin ilmaisnurkkaus.

Toinen Kierros: Iso itsepalvelukirpputori Espoon Tapiolassa. Olen löytänyt täältä monesti hyväkuntoisia ja laadukkaita merkkivaatteita edulliseen hintaan!

Akselin Kirpputori: Myöskin Espoossa ja aika samantyylinen kuin edellä mainittu. Muistaakseni täällä myytiin aika paljon lastenvaatteita, mutta kyllä paljon muutakin löytyi. 

Kaivarin Kanuuna: Iso kirpputori Helsingin kaivopuiston rannassa. Sijainnistakin voi päätellä, että hinnat ovat suhteellisen korkeita. Siitä huolimatta olen joskus tehnyt täältä hyviäkin löytöjä. 

Fidat ympäri pääkaupunkiseudun: Oon löytänyt Fidata niin kivoja astioita kuin vaatteitakin, kirjoista puhumattakaan. Jos verrataan hintoja UFFiin, ovat ne täällä paljon kohtuullisemmat. 

Jäähallin Kirpputori: Täälläkin hieman vaihtelevasti isoja kirpputoreja, mutta mielestäni tämä on kiinni kesäisin. 

Kontti: Punaisen ristin myymälät ympäri Suomen. Tsekatkaa paikkakunnat täältä! Hyvää tavaraa ja vaatetta kohtuuhinnoin.

Lanttila: Vantaan Tammistossa iso itsepalvelukirpputori. En ole itse kummemmin löytänyt täältä mitään, sillä usein myynnissä olleet vaatteet ovat olleet liian pientä kokoa. Eli huonosta tuurista ollut vaan kyse. Monet ystäväni ovat kuitenkin löytäneet tosi kivoja juttuja täältä. 

Vermon konttikirppari: Espoon leppävaarassa Vermon raviradalla. Sunnuntaisin järjestettävä, auton takakonteista myymällä. Kaksi parkkiruutua maksaa 25e.

Konepaja Bruno: Ei omakohtaista kokemusta kirpparin alkuka
nkeuden jälkeen, mutta sielläkin on kuulemma ollut ihan hyvä mein
inki. Helsingin Vallilassa entisen Valtterin vieressä. 


Muuten vinkkejä kirpputoreille: 

1. Jos haluat saada parhaat päältä, ole ajoissa. Jos kirpputori aukeaa klo 9, kannattaa olla paikalla viimeistään kymmenen jälkeen. Monesti parhaat vaatteet on jo viety heti avaamisen jälkeen, mutta kun myynti on lähtenyt jo sujumaan niin monet ovat jo tiputtaneet tavaroiden hintoja. 

2. Varaa mukaan pientä rahaa, olit sitten ostamassa tai myymässä. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kahden euron myynti, josta pitäisi antaa 18 euroa takaisin. Itse otan mukaan aina maksimissaan vitosen seteleitä ja niillä pärjää tosi hyvin. Hyvään kirpparietikettiin kuuluu myös, että on varautunut tarpeeksi pienellä vaihtorahalla, josta on varaa vaihtaa tarpeen vaatiessa.

3. Muista tinkiä - hyvällä maulla. Mielestäni kirpputoreihin kuuluu pieni tinkaaminen, sillä pääideahan on tehdä hyvä diili molemminpuolin. Toinen pääsee tavarastaan eroon ja saa siitä jonkin korvauksen sekä ostajalle jää hyvä mieli kun ei ole joutunut pulittamaan kauppaa vastaavia hintoja käytetystä tuotteesta. Tietenkin tämä on aina vähän tapauskohtaista. Kannattaa katsoa tavaran kuntoa ja miettiä sen alkuperäistä hintaa ennen kuin yrittää tinkiä sitä 50 senttiin. 

4. Pakkaa mukaan omia muovikasseja, ainakin jos tarkoituksenasi on shoppailla vaatteita isommalla kädellä. Useimmilla myyjillä ei ole mukanaan asiakkaille tarkoitettuja muovikasseja, joten on hyvä varautua niillä omatoimisesti. Mä tykkään kuljettaa mukana kangaskasseja, sillä niitä menee muutama hyvin sisäkkäin ja vaikkei kaikkia tarvitsisikaan niin ne voi sulloa pieneen tilaan ostosten sekaan.

5. Kannattaa kuitenkin muistaa kohtuus, vaikka halvalla saakin. Itse olen nuorempana mennyt siihen kuoppaan, että ostin kirpparilta kaiken mikä näytti vähääkään kivalta ja yhtäkkiä huomasin ettei vaatekaappi mennytkään enää kiinni. Ja mikä harmillisinta, osaa vaatteista ei sitten tullutkaan käytettyä vaan ne laitettiinkin samantien eteenpäin. Eli myös kirppareilla kannattaa hieman harkita mitä ostaa, sillä sinne(kin) saa upotettua hyvän määrän rahaa jos ihan kaiken haluaa ostaa. 

6. Kannattaa miettiä hieman, että mitä haluaa kirpparilta löytää. Etsitkö vaatteita? Entä kivoja astioita? On huomattavasti helmpompaa tehdä löytöjä, kun tietää hieman tarkemmin mitä etsii. Jos alkaa etsimään vähän kaikkea kivaa niin saattaa mennä liian sekavaksi, vaikka kyllä niinkin tietenkin voi paljon löytöjä tehdä!

7. Kun olet itse myymässä, muista hinnoitella vaatteet vähän sen mukaan mitä haluaisit niistä itse maksaa. Useimmiten ihmiset ovat liikkeellä sillä periaatteella, ettei muutamaa euroa enempää haluta käytetyistä vaatteista maksaa. Tietenkin näissäkin on poikkeuksia, mutta etkös itsekin mene kirpputorille edullisten tavaroiden perässä? :)
Muistakaa myös Facebookin omat kirpputoriryhmät! 

Lempparini on Kallio Kierrättää, jossa on reilu meininki ja hyvä fiilis. Ennen Facebookin kirppistelyä kannattaa kuitenkin lukea tämä blogikirjoitus, jotta tiedätte miten erilaista jengiä siellä saattaa olla, haha..

Toivottavasti tästä postauksesta oli jollekin hieman apua! Löytyykö sieltä samanlaisia kokemuksia kirppareista? Ja hei vinkatkaa ihmeessä jos listasta puuttuu jotain kokeilemisen arvoisia niin voin niitä sitten vähän lisäillä sinne - pistetään kaikki hyvät vinkit jakoon :-)

Mukavia kirppistelyhetkiä kaikille tasapuolisesti!

5 kommenttia:

 1. What kirsika is eating? riisipiirakka :XD

  VastaaPoista
 2. Hakaniemessä on melkein joka sunnuntai myös korppis nyt kesäisin, sieltä kans tosi hyviä löytöjä tullut tehtyä 👌🏻

  VastaaPoista
 3. Ite oon tykännyt olla myymässä Aleksis Kiven kadun kirppiksellä, joka käytännössä sijoittuu Dallapen puistoon. Viime kesänä tuli oltua pari kertaa ja tänä kesänä on tarkotus mennä kaverin kanssa myymään joka sunnuntai jos ei ole muuta menoa :D Jotenkin sitä onnistuu karsimaan aina talven aikana vaatekaappia kirppiskasseihin aika urakalla.. AKK-kirppiksellä plussaa on myyntipaikkojen maksuttomuus, voi sitten pitää hinnatkin alhaisina kun ei tartte tienata pöytävuokraa takaisin.

  VastaaPoista
 4. tosi hyvä postaus !

  VastaaPoista
 5. Vantaan Lanttila ei muuten ole Tammistossa, vaan Pakkalan Retail Parkissa. :) Muuttaa sieltä elokuun alussa Varistoon.

  VastaaPoista