lauantai 18. kesäkuuta 2016

Uusi juttusarja: Luonnonkosmetiikka

Sateista lauantaiaamua itse kullekin! Täällä Espoossa ainakin sataa vettä ja ilma on harmaa, eli mikäs olisikaan sen parempaa kuin tulla höpöttelemään kauneusjuttuja blogin puolelle? 

Lähiaikoina olen kyseenalaistanut paljon omia tottumuksiani. Yksi normaaleista rutiineistani on saanut ison muutoksen, kun olen pikkuhiljaa pyrkinyt eroon kemikaaleja pursuavista meikki- ja kauneudenhoitotuotteista ja halunnut niiden sijaan käyttää luonnollisempaa kosmetiikkaa. Sain Sugar Helsingiltä testiin mahtavia tuotteita juuri omia tarpeitani ajatellen ja nyt olen päässyt rauhassa testailemaan niitä. Luvassa on siis muutamia postauksia aiheesta, kun suosittelen teille omia lemppareitani. Muistutan vielä, että kirjoitan tuotteista täysin vapaaehtoisesti, joten nämä ovat aitoja mielipiteitäni ja sydämeni pohjasta haluan suositella näitä tuotteita teille. 
Ensimmäisenä on luvassa seuraavat tuotteet: Mádaran kuorintavoide, Burt's Bees -käsirasva sekä Oblebikha Siberican suihkuvoide.
Mádara on minulle täysin uusi tuttavuus luonnonkosmetiikan saralla. Tai no, jos ihan rehellisiä ollaan niin oikeastaan kaikki luonnonkosmetiikka on mulle vielä ihan uutta ja tuntematonta. Se on vähän sellainen harmaa alue, johon olen innokkaasti yrittänyt sukeltaa ja ottaa sen haltuuni parhaani mukaan. No anyway Mádara on kuulemani mukaan noussut Suomessa yhdeksi hypetetyimmäksi luonnonkosmetiikkamerkiksi - eikä turhaan. Pakkaukset ovat kauniita ja simppeleitä ja monet tuotteet sopivat päivittäiseen käyttöön ilman kummempia kikkailuja. Tähän kuorintavoiteeseen ihastuin ensikokeilulla: aivan mielettömän ihana tuoksu ja hellävarainen mutta tehokas kuorinta nostivat tämän yhdeksi kylppärini ykköstuotteeksi. 
Burt's Bees -käsivoide on valmistettu mehiläisvahasta ja banaanista. Tämä tuoksu!! Aivan ihana. Rasva on kermaista ja todella hyvin kosteuttavaa ja erityismaininta juurikin siitä tuoksusta, jota tykkään aina jäädä haistelemaan iltaisin käteni kosteutettua. 
Oikealla on Oblebikha Siberican suihkugeeli, joka sekin tuoksuu älyttömän hyvälle ja on kaiken lisäksi pakattu älyttömän nättiin pakkaukseen! Tätä on ihana pumpata kämmenille suihkun aikana ja geeli on hieman vaahtoutuvaa ja hyvin levittyvää. Tämänkaltaisia tuotteita kyllä kehtaa pitää esillä kylpyhuoneessa, vai mitä mieltä te olette?
Näillä tuotteilla onkin näköjään paljon yhteistä: hyvät tuoksut ja kauniit pakkaukset. Mulla on ollut jotenkin paljon parempi mieli kun olen nyt päässyt enemmän tähän luonnonkosmetiikan makuun. Enää en halua laittaa kasvoilleni aineita joista en tiedä mitään ja vain arvailla kuinka montaa kemikaalia ne sisältävät. Miksi en siis käyttäisi yhtä tehokkaita ja kaiken lisäksi hellävaraisempia tuotteita jos ne tehoavat yhtä hyvin kuin kemikaaleillakin höystetyt versiot? 

Mikä on teidän suhteenne kosmetiikkaan? Oletteko te jo testailleet luonnollisempia versioita vai eivätkö ne voisi kiinnostaa pätkän vertaa? Kuulisin mielelläni teidän kokemuksia kosmetiikka-asioista ja jos teillä on mielessä jotain hyviä tuotteita joita kannattaa testailla, niin mä otan mielelläni vinkkejä vastaan! 

Seuraavaksi puhutaan vähän hiustenpesusta luonnonmukaisin keinoin. Saa myös ehdottaa toiveita aihealueittain, otan kaikki toiveet huomioon ja korvan taakse :-)

14 kommenttia:

  1. Olen itse käyttänyt nyt aika paljon Madaran, Mossan ja Logonan tuotteita ja olen kaikkiin tosi tyytyväinen ja valitsen niitä ostoskoriini paljon mieluummin kuin perus Niveaa tai Garnieria. Madaran body butter-purkissa lukeekin että "Miksi ruokkisit ihoasi synteettisesti, kun olet itse 100% luonnollinen?". :)
    Suosikkituotteeni ovat varmaan Mossan puhdistusmousse ja Madaran kasvovedet. Mutta kaikki on tosi laadukasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Ja tuo onkin hyvä lause, täytyy pistää korvan taakse. Mossaan en ole vielä tutustunut, täytyykin pitää sekin mielessä :) Kiitos kommentista!

      Poista
  2. madaran AHA-hedelmähappokuorinta, ihana!! samoin niiden detox-savinaamio, jonka myötä sanoin hyvästit mua kauan piinanneille mustapäille. uskomatonta miten luonnonkosmetiikka voi tehota paremmin kun ne kemikaalit mut totta se on😍 sit ku noi loppuu ni pitääki testata tota kuorintajuttuu jos se ois vielä parempi ku tää AHA😱

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiii kuulostaapa hyvältä! Tekisi mieli kans testata tuollaista detox -naamioita >:) Ja nyt kun mä tarkemmin ajattelen, niin musta se on jopa paljon loogisempaa että luonnolliset tuotteet tehoavat paremmin kuin kemikaaleilla höystetyt - ei oo mun mielestä yhtään ihme että iho herkistyy ja oireilee kaikesta siitä mömmöstä mitä mäkin oon joskus naamaani tunkenut. Suosittelen kokeilemaan myös tuota kuorintaa!

      Poista
  3. Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa sen jälkeen kun muutama vuosi sitten luin ensimmäistä kertaa mikromuovista tarkemmin, rupesin tsekkailemaan kosmetiikkavarastojani ja kauhukseni hyvin moni suosikkituotteistani sisälsi sitä sekä toki muitakin aineita, joita en iholleni ja luontoon halua. Olen siitä lähtien tutkinut ja kokeillut erilaisia luonnonkosmetiikan tuotteita ja rakastunut uudestaan ja uudestaan, Mossa on eräs uudemmista tuttavuuksista ja suosittelen sen tuotteita erittäin lämpimästi! :) Madara, Lavera ja Urtekram ovat omia luonnonkosmetiikan suosikkejani, mutta hyviä (ja edullisia) merkkejä alkaa olla pilvin pimein onneksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla, että täältä blogin lukijoista löytyy moni muukin joka näitä kannattaa ja tässähän saa paljon hyviä vinkkejä niiden suhteen! :) Joo Urtekramin dödöä ja shampoota mäkin olen käyttänyt, ainakin shampoo on ollut hyvä mulle (dödöstä en ole ihan vielä tehnyt lopullista arviota). Ja joo musta tuntuu että ennen luonnonkosmetiikka oli todella kapea alue kalliita tuotteita, mutta nyt löytyy paljon todella kohtuuhintaisia juttuja niitä haluaville :)

      Poista
  4. Hei tosi kiva kuulla että oot vaihtamassa luonnonkosmetiikkaan! Itekin oon käyttänyt jo monta vuotta ja alunperin aloitin iho-ongelmien takia. Enää en missään nimessä vaihtaisi kemikaaleihin. Lainasin tässä yks päivä kasvonaamiota tutulta, joka oli ihan "tavallista" kosmetiikkaa ja siis se oli ihan muovia! Tuntui tosi inhottavalta ja mietin, että miten ihmiset oikeesti tunkee tällasta itseensä. Tuntuu että sitä ei ihan tajuta että ihon kauttahan kaikki imeytyy elimistöön, ympäristöhaitoista puhumattakaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon tosi innoissani, mukavaa että täältä löytyy muitakin luonnonkosmetiikan ystäviä! Enkä kyllä mäkään enää haluaisi palata normaalien marketin tuotteiden pariin.. Muakin nykyään hirvittää ajatus normaaleista muovisista tuotteista, yöh :-D

      Poista
  5. Täällä yks luonnonkosmetiikan käyttäjä! En käytä mitään muuta synteettistäkosmetiikkaa, kuin kulmaväriä (pitäisi tällekin löytää joku vaihtoehto..). Kaikki muu on luonnollista. Mun lemppareihin kuuluu myös Madara, vaikka jotkin tuotteet ovatkin liian voimakkaan hajusia makuuni. Toinen tosi hyvä merkki on Weleda, jonka voiteet ja rasvat on huippuhyviä. Hammastahnana paras on Laveran Basis Sensitiv tahna ja poskipuna/aurinkopuuterina Lilylolon mineraalimeikit on ihan ykkösiä!

    Mä olen parhaita vinkkejä saanut itse Idan blogista. Sieltä löytyy rehellisiä mielipiteitä ja vastauksia kysymyksiin. Suosittelen! :) http://ida365.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tervepä terve! Mulla on tällä hetkellä vielä normaalit ripsi- ja kulmaväri - otetaan suosituksia vastaan jos tiedät hyviä luonnollisia vaihtoehtoja niille! Aijaa, mä oon kyllä sellainen tuoksuhirmu ettei tuoksut haittaa, päinvastoin :-D Ja hei kiitos vinkeistä, täytyykin käydä testaamassa noita tuotteita.

      Idan blogi on ihan paras, hän on nämäkin tuotteet mulle valikoinut <3

      Poista
    2. Hihi kiva :) Mun lemppari ripsari on Zuii ripsiväri. Ei varise ja pysyy hyvänä koko päivän. Kulmaväri vielä tosiaan itelläkin hakusessa..

      Poista
    3. Kokeileppa Zuiin kulmakynää <3 http://zuiiorganic.fi/tuotteet/silmameikit/kulmakynat

      Poista
  6. Jospa mäkin kokeilisin ainakin osittain siirtyä luonnonkosmetiikkaan. Puhuinkin sulle jo siitä Mia Höytön luonnonkosmetiikkasarjasta ja siitä oon ainakin tykännyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, ainakin pikkuhiljaa kokeilemaan luonnollisempia vaihtoehtoja :) Niin kuin täällä moni onkin sanonut, niin luonnonkosmetiikkaa löytyy nykyään niin monenlaista ja vieläpä edullisia vaihtoehtoja joten miksi et ostaisi normaalien meikkien sijasta samaa hintaluokkaa olevia, luonnollisempia vaihtoehtoja? :-)

      Poista