lauantai 16. heinäkuuta 2016

Plitvice national park

Hei vaan kaikille, terveisiä taas Suomesta! Kotiuduttiin eilen pitkän päivän jälkeen, kun ensin meidän lento oli muutaman tunnin myöhässä ja Helsinki-Vantaalla laukut eivät meinanneet tavoittaa omia omistajiaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin ja nyt ollaan ehjin nahoin taas kotopuolessa.

Ajattelin nyt heti ensiksi pläjäyttää tänne juttuja Plitvicen kansallispuistosta, jossa vierailtiin viimeisenä lomapäivänä. Plitvice on Kroatia isoin, upein ja varjelluin luonnonpuisto, joka sijaitsee kolmen tunnin ajomatkan päässä Splitistä. Aluksi oltiin ajateltu menevämme turistien suosimaan Krkaan, mutta onneksi päädyttiin tekemään toisin. Vaikka tämäkin puisto oli täynnä turisteja, saimme kuvailtua upeita kuvia, koska täällä ei saanut mennä vesiputousten alle uimaan=ihmiset pysyttelivät visusti yhdellä polulla ja näköalatasanteilla. Varasimme retken erään toimiston kautta ensin hieman vertailtuamme hintoja ja muistaakseni tälle reissulle tuli hintaa n. 60-70 euroa. Kaikki oli sen arvoista!

Luonnonpuisto oli aivan älyttömän kaunis. Ei sitä osaa edes selittää, kuinka kaunista siellä oli. Olin todella fiiliksistä kauniista pitkospuista, joita pitkin kävelimme ympäri puistoa. Koskaan ei tiennyt, millainen näkymä avautuu nurkan takaa. Yhteensä kävelyä tuli varmaan n. 8 kilometriä, eli hyvät kengät olivat todellakin välttämättömät.

Eipä siinä sen kummempia, seuraavaksi paaaljon kuvia meidän vierailulta - kertokaahan mitä piditte!

8 kommenttia:

 1. Miten tuo vesi voi ollakin noin kauniin väristä? Upeita kuvia jälleen kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Ihan älyttömän kaunista :) Kiitos kovasti <3

   Poista
 2. Uskomattoman kaunista ja upeat kuvat. Pakko päästä joku päivä itsekin käymään kyseisessä paikassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä niiiiin siisti ja kaunis mesta! Suosittelen vierailemaan, jos siihen tulee mahdollisuus :)

   Poista
 3. siis vau! ihan super kaunis paikka huhhuh!

  VastaaPoista