perjantai 5. elokuuta 2016

Kuinka löytää se oma juttu?

Aina välillä ajautuu keskusteluihin, joissa käy ilmi oman jutun löytämisen vaikeus. Kokeiltu on vaikka ja mitä, mutta silti se oma juttu uupuu ja on jossain todella taitavasti piilossa. Mä koen löytäneeni oman juttuni tässä elämässä, mutta veikkaan siellä olevan joitain tyyppejä joiden kohdalla näin ei ole. Eli tässä tulee mun omat vinkit!

kuva: Anni Korhonen

1. Kokeile rohkeasti uutta. 

Kiinnostaako jokin harrastus, joka ei välttämättä ole valtavirran suosiossa ja kavereiden reaktiot jännittää? Älä turhia pohdi, vaan tee juuri niin kuin susta tuntuu hyvältä. 

2. Onko harrastus kalliimpi kuin toivoisit? 

Etsi vaihtohtoja eri paikoista. Monia harrastuksia voi löytyä esimerkiksi aikuisopiston piiristä, jossa hinnat ovat huomattavasti edullisemmat kuin yksityisillä tarjoajilla. Ja vaikka edullisempaa vaihtoehtoa ei löytyisikään, mieti mihin haluat investoida. Etkös sinä itse olekin paras kohde johon voit koskaan sijoittaa? Mulla meni todella kauan siihen, että sain aloitettua crossfitin harrastamisen. Se on heittämällä kallein harrastus joka mulla on ikinä ollut, mutta samalla myös kaikista paras sekä palkitsevin. En ole katunut hetkeäkään sitä, että siihen menee paljon rahaa, voin säästää sen summan sitten jossain muussa. 

3.  Se mikä on kaverille hyvä, ei välttämättä ole sinulle hyvä. 

Jos haluat urheilullisen harrastuksen, älä väkisin käy kuntosalilla, jos et saa siitä mitään irti. Kokeile lenkkeilyä, nyrkkeilyä, sulkapalloa, squashia, tankotanssia, kiipeilyä, uimista, joogaa... Vaihtoehtoja on rajattomasti!

4. Mene rohkeasti yksin. 

Ei hätää, vaikket saa kaveria mukaan uuden harrastuksen pariin. Jos kyseessä on ryhmässä tehtävää puuhaa, löydät todennäköisesti uusia, kanssasi samanhenkisiä ihmisiä. Jos haluat aloittaa esimerkiksi juoksun, etkä saa kaveria mukaan, opit varmaankin nauttimaan yksinolosta. Toivottavasti löydät sen onnen tunteen, joka tulee onnistuneen treenin ja pauhaavien musiikkien ansiosta. 

5. Think out of the box. 

Jos et meinaa millään löytää sitä omaa juttua, mieti hullujakin vaihtoehtoja. Omalla kohdallani semmoisia voisi olla esimerkiksi virkkauskerho, larppaus tai bändissä soittaminen. Virkata en osaa, larppausta en ole koskaan kokeillut ja musikaalinen osaamiseni rajoittuu vähäiseen laulamiseen taikka vihellykseen :-D Mutta en voisi oikeasti koskaan tietää tykkäisinkö tehdä jotakin edellämainituista, ellen niitä kokeilisi. 

6. Kokeile ilmaiseksi! 

Vielä alkusyksystäkin ainakin Helsingin alueella järjestetään erilaisia puistojumppia, joogia ja muita vastaavia. Käy kokeilemassa kaikkea, et menetä mitään - edes sitä muutamaa euroa. Suosittelen myös hyödyntämään kuntosalien tutustumispäiviä, jolloin voi kokeilla vapaasti erilaisia tunteja. Saatat löytää uuden suosikin! 

Koetko löytäneesi oman juttusi vai onko se vielä vähän hakusessa? Toivottavasti näistä vinkeistä oli edes jollekin hieman apua :)

3 kommenttia:

 1. Olisin toivonut tähän ehkä vähän laajempaa näkemystä kuin pelkästään harrastuksiin pohjautuvaa. Odotin otsikon perusteella kirjoitukselta enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, mä pahoittelen tahatonta harhaanjohtavuutta!

   Poista
 2. Sika hyvä postaus Kata! Tällä kyllä se oma juttu hakusessa, mutta pitää vaan uskaltaa (tai viitsiä) kokeilla kaikkea ennakkoluulottomasti, kunnes se löytyy :-)

  VastaaPoista