keskiviikko 3. elokuuta 2016

Mitä seuraavaksi? (Työharjoittelu, koulu ja yrittäjyys)

Iltaa arvon naiset ja herrat! Töihin on palattu ja tässähän tämä arki alkaakin taas rullailemaan pitkästä aikaa. Kamalasti tuntuu olevan tekemistä, mutta eiköhän hommat ala kulkemaan kun saa pahimmat kiireet pois alta! Mulla on tällä hetkellä kauheesti ideoita kaiken suhteen alkaen ihan sisustuksesta treeneihin, valokuvauskeen, videoiden tekemiseen ja ruuanlaittoon. Eli loma teki selkeesti terää, kun nyt taas riittää puhtia panostaa moneen eri elämän osa-alueeseen.
Ajattelin pitkästä aikaa kertoa vähän mun lähitulevaisuuden suunnitelmia, kun niitä aina tasaisin väliajoin multa kysellään. Niin kuin olen aiemmin kertonut, olen tällä hetkellä koulussa Laureassa ja opiskelen liiketaloutta. Koulu ei ole ollut mulle pitkään aikaan elämässä läsnä, sillä olen suorittanut mun työharjotteluja pois alta tässä koko alkuvuoden ajan. Meidän koulutukseen kuuluu kaksi 2,5 kuukauden harjoittelujaksoa, jotka mä suoritan molemmat tässä samassa paikassa, mainostoimistossa.

Oon tykännyt mun työharjoittelusta ihan älyttömän paljon. Mun työnimike on toimistoharjoittelija, eli todella yleispätevä ja kaikkiruokainen jokapaikan höylä on mun toinen nimi. Hoidan paljon taloushallinnon asioita, pidän toimiston käytännön asioita yllä toimistopäällikön kanssa, autan somepostausten valmistelussa ja niiden kuvaamisessa, otan asiakkaita vastaan, haen kaupasta rekvisiittoja, autan palaverien kattamisessa ja välillä ruuanlaitossakin.. Eli mä teen käytännössä ihan kaikkea! Ei ole tainnut kertaakaan olla sellaista tilannetta, että mulla ei olisi ollut mitään tekemistä. Ja välillä on ollut niin paljon tekemistä, että pää on meinannut poksahtaa. Tiedättekö mitä? Se on kehittänyt mun paineensietokykyä ja taitoa tehdä uusia asioita, auttanut mua porskuttamaan eteenpäin tilanteessa kuin tilanteessa. Oon saanut vastuulleni isojakin juttuja - siinä ei voi muuta tehdä kuin olla itsevarma ja luottaa että tän mä handlaan. Ja oon handlannut. 
Työharjoittelua mulla on jäljellä enää parisen viikkoa ja se tuntuu todella haikealta. Tämän yli puolivuotisen aikana olen kiintynyt paikkaan niin kovasti, että tuntuu pahalta lähteä pois. Olen saanut elämääni upeita ja inspiroivia ihmisiä, joiden kanssa tulen varmasti pitämään yhteyttä talon ulkopuolellakin. Tuntuu siltä, että olen päässyt osaksi yhtä suurta isoa perhettä, josta en millään haluaisi luopua. Ensimmäistä kertaa elämässäni pääsen todistamaan upeaa, kannustavaa, inspiroivaa ja kaikin puolin toimivaa työyhteisöä. Perjantaisin syödään yhdessä karkkia, arvotaan pulloa ja välillä juodaan skumppaa. Syödään yhdessä pitsaa kun illalla on oltu yhdessä juhlimassa. Pelataan tietovisaa iltapäivisin. Keskustellaan aamupalapöydässä päivän polttavat aiheet. Nauretaan tyhmille jutuille kun pää meinaa hajota iltapäivän väsyneillä tunneilla. Siis mitä, en mä oikeasti haluaisi jättää tätä kaikkea. 
Mutta. Aina on mutta. Tällä hetkellä odotan myös sitä, että näen pitkästä aikaa koulukavereitani ja saan taas hetken elää hieman vähemmän aikataulutettua elämää. Meidän koulu on projektipainotteinen ja se tarkoittaa käytännössä sitä, että oppitunteja on hyvin vähän ja pääpaino on isommissa projekteissa, joita toteutetaan ryhmän kanssa omien aikataulujen mukaan. Näin ollen mulla jää enemmän aikaa tälle blogille, treenaamiselle ja valokuvaushommille. Mulla on hieman ikävä sitä, ettei aina olisi kiire. Sitä vaan voisi lähteä arkiaamuna kaverin kanssa aamupalalle tai valvoa vähän myöhempään jos siltä tuntuu. Treenien ajankohtiin olisi enemmän valinnanvaraa kuin aamun sarastus tai alkuilta. Tiedän (tai arvelen), että tulevaisuudessa mun arki tulee olemaan samantyylistä kuin millaiseen olen tällä hetkellä tottunut, joten mielelläni nautin vielä hetken tästä koulun tuomasta vapaudesta, kun mulla on siihen mahdollisuus.
Mun arvioitu valmistumis ajankohta on joulukuussa 2017, mutta pyrin saamaan hommat pakettiin jo sitä ennen. Tiedän pystyväni siihen, mikäli vaan löydän mieleni sopukoista tarpeeksi tahdonvoimaa. Opinnäytetyötä haluaisin aloitella jo vuodenvaihteen jälkeen, jolloin parhaimmassa tapauksessa hommat olisi taputeltu jo ennen kesälomia. Mutta tämäkin on vaan ihan arvailua, saa nähdä miten hommat käytännössä onnistuvat. Mulla ei ole nimittäin mitään hajua mistä aiheesta aion opinnäytetyön kirjoittaa tai kuinka paljon siihen kuluu aikaa, mutta eikös se ole ihan hyvä että tavoitteita löytyy? On hyvä olla jotkut raamit tekemisilleen. Mielelläni kuulen teidän kokemuksia opparin kirjoittamsiesta, sekä vinkkejä sen aloittamiseen!
No mitäs sitten työrintamalle koulun ohella? Tarkoituksena olisi nostaa leveliä kuvauskeikkojen suhteen, kun sille vihdoin löytyy enemmän aikaa. Mä inspiroidun älyttömästi uusista ihmisistä ja tekemisistä, joten haluan antaa niille enemmän aikaani syksyn tullen. Uudet projektit siintää jo horisontissa ja innolla odotan miten ne saavat tuulta alleen. Vielä viime syksynä ravasin ärrällä koulun ohella, mutta sinne en haluaisi enää palata ja uskon, ettei mun tarvitsekaan. Haluan jatkaa töitäni niiden asioiden parissa joita aidosti rakastan ja joista inspiroidun päivittäin. Eihän se ole liikaa vaadittu?
Haluaisin avata teille vielä mun suunnitelmia koulusta valmistumisen jälkeen, mutta se kohta ammottaa vielä tyhjyyttään - saa nähdä mitä tuleman pitää. Musta tuntuu, että menen jatkuvasti enemmän oikealle polulle tulevaisuuden suunnitelmien kanssa, mutta ihan täysin en sitä vielä osaa sanoa. Pidän silmät ja korvat avoinna sekä pyrin olemaan ennakkoluuloton kaiken suhteen. Future - I'm ready for you!
Toivottavasti tämä avasi asiaa hieman - olen ollut vähän huono kirjoittamaan näistä jutuista kun nämä ovat mulle jotenkin niin perusjuttuja, mutta tuntuu kuitenkin teitä kovin kiinnostavan, näinkö on? Heräsikö vielä uusia kysymyksiä? Vastaan niihin mielelläni. Lupaan pitää teidät ajantasalla, mikäli tilanteet muuttuvat ajan mittaan :)

Palataan taas, pus!

Kiitos upeista kuvista kuuluu Lindalle <3

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus. Koulujen jälkeen ei ole aina helppoa lähteä miettimään uusia suuntia elämälle... Tsemppiä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, oletkohan ymmärtänyt pointtini väärin? En ole hakemassa koulun jälkeen uutta suuntaa elämälle, vaan etsin paraikaa sitä omaa juttua jota haluan koulun jälkeen lähteä toteuttamaan. Eli en esimerkiksi halua lähteä tekemään insinöörin töitä kun olen valmistunut tradenomiksi :) Mutta kiitos tsempeistä!

   Poista
 2. Itse ainakin ajattelen tällä hetkellä mun elämästä niinkuin ekassa kommentissa, koska vaikka valmistun kohta alalle missä haluankin tehdä töitä, ei mitään hajua tulevaisuudesta :D Vaihtoehtoina on opiskelun jatkaminen tai työelämään lähteminen. Mutta hyvä, että sulla on jo tulevaisuus hahmottumassa, eiköhän se mullekin selkiydy! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, monella on varmasti tuo tilanne! Kyllä ne suunnitelmat varmaan alkaa hahmottua, tsemppiä niiden kanssa :)

   Poista
 3. Nää kuvat!!!! Mun ehdoton lemppari on tuo kolmas! <3 pusuja

  VastaaPoista
 4. Nää kuvat!!!!! ???? !!!! ???? <3 <3 <3 ISO SYDÄN! Komppaan Lindaa, kolmas kuva AIVAN IHANA!

  VastaaPoista