perjantai 9. syyskuuta 2016

Vinkkini visuaalisesti miellyttäviin kuviin

Ah, visuaalisesti miellyttävät kuvat - mikäs sen mukavampaa näin digitaalista aikakautta eläessä? Joka paikassa näkyy kauniita ja kekseliäitä kuvia, mutta mikä avuksi kun omat kuvat tuntuvat maailman tylsimmältä omassa Instagramissa, blogissa tai muussa vastaavassa? 

Tottakai kaikilla on ne omat mieltymykset ja mielipiteet siihen mikä näyttää hyvältä ja mikä ei, mutta täältä pesee meikäläisen vinkit visuaalisesti kivoihin kuviin. Tässä postauksessa on paneuduttu enemmän valokuvauksen käytännön asioihin, käykää kurkkaamassa myös ne! Siellä on samantyylisiä juttuja, mutta vähän eri perspektiivistä. 

1. Valo.


Valo valo valo, sitä ei voi painottaa liikaa. Ja tarkemmin ilmaistuna luonnonvalo. Oikeastaan minkä vain kohteen saa näyttämään kivalta hyvän luonnonvalon kera. Otit kuvaa sitten kahvikupista tai henkilöstä, luonnonvalo on se juttu. Suora auringonvalo ei ole paras mahdollinen, sitä kannattaa välttää. (Parhaat selfiet ikkunan edessä!)

2. Ole kekseliäs


Otetaan esimerkiksi se kahvikuppi: haluatko kuvata sen samalla tavalla kuin kaikki muutkin vai keksitkö siihen jotain uutta, omaa näkemystäsi? Kupin ei ole pakko näkyä kuvassa kokonaan ja voit leikkiä kuvakulmilla. Edestä, ylhäältä, sivusta, puoliksi, vinossa, puoliksi varjossa.. Kokeile kaikkea ja julkaise se mikä näyttää sinusta kivoimmalta!

3. Lisää mielenkiintoa


Onko kuvassa yksittäinen objekti, joka näyttää hieman tylsältä kaikessa yksinäisyydessään? Mieti, mikä näyttäisi kivalta sen vierellä - sopisiko smoothielasin viereen pari hedelmää tai vaikkapa lempikirjasi? Tai lisäisitkö siihen jotain muuta tuomaan väriä? Kuvasta tulee heti mielenkiintoisempi, kun siinä on mukana jotain muutakin kuin yksi asia tai esine. 

4. Muista yhtenäisyys


Jos mietitään Instagram -feediä tai blogipostauksia, on mielestäni yhtenäisyys tärkeää visuaalisuuden kannalta. Ethän halua tarjota katsojalle/lukijalle liian sekavaa tunnelmaa? Käytä samantyylistä muokkausta ja mieti mitkä värit sopivat yhteen keskenään. 

5. Hillitse itsesi 


Damn, tälläkin kuvausreissulla tuli niin paljon hyviä kuvia, että haluaisin julkaista nämä kaikki 20 kuvaa itsestäni! Jospa ei kuitenkaan. Tee muutama karsintakierros siihen asti, että löydät oikeasti ne muutama lempparikuvat, jotka sitten lopulta julkaiset. Mitä enemmän eri kuvakulmia/ilmeitä yms. kuvista löytyy, sitä mielenkiintoisempi kokonaisuudesta tulee. Itse en halua lisätä Instagramiin enempää kuin yhtä kuvaa samasta tilanteesta, koska mielestäni se yksi Instagramissa julkaistu lempparikuva tuo enemmän oikeutta sen onnistuneisuudelle. Haha, toivottavasti ymmärrätte mitä tarkoitan. 

6. Editointi


Nykyään lähes kuka tahansa osaa valokuvata, mikäli on yhtään perehtynyt aiheeseen. Mutta se millä voi erottua joukosta (muun muassa) on kuvien editointi - muokkausten avulla voit saada normaalinkin kuvan näyttämään mielenkiintoiselta. Auringonvalon feikkaus, värisäätö, kollaasit.. Vain mielikuvituksesi on rajana - ihan oikeasti! Ja jos muokkaushommat ovat vielä vähän hakusessa, ei hätää. Youtube on pullollaan erilaisia tutorialeja, joista on meikäläisellekin ollut huimasti apua Photoshopia sekä Lightroomia opetellessa. Puhelimelle mun lempparit on VSCOCAM sekä Afterlight. Ensimmäisessä muokkaan kaikki kuvani perussäädöt ja jälkimmäisessä lisään mahdolliset valoefektit. 

Siinäpä mun vinkit, toivottavasti näistä oli jollekin teistä apua. Mielelläni kuulisin teidän omat lemppariniksit kivojen kuvien aikaansaamiseksi!

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Kiitti vinkeistä :) mitä muuten pyydät henkilökuvauksesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan, kiitos kaunis, mukava kuulla että tykkäsit :) Mielelläni juttelen näistä asioista sähköpostin välityksellä, voit laittaa mulle viestiä katasti@hotmail.com :)

      Poista