keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Astetta terveellisempi juhlapöydän kattaus

Huomentapäivää ihanaiset!

Niin kuin varmaan muistatte, järjestin ystävilleni illanistujaiset pari viikonloppua takaperin. Halusin tarjota heille hyvät herkut, mutta hieman terveellisemmin sekä ilman ällöherkkuähkyjä. Se sopi  vierailleni paremmin kuin hyvin, koska he eivät ole liiemmin perinteisten herkkujen perään. Aikamoiset herkut onnistuin tekemään, vaikka itse sanonkin. Kurkataan, mitä kaikkea lopulta tuli väsättyä! 
Hummus ja dippivihannekset:

Porkkanaa, kurkkua, viinirypäleitä, kukkakaalia

Hummus: 
kikherneitä 
öljyä
loraus vettä
suolaa
valkosipulia ja muita mausteita

Maista ja kokeile koostumusta tekoprosessin aikana. Jos massasta ei tule tarpeeksi sileää, lisää vettä loraus kerrallaan. Maustaa voit ihan kuinka mieli tekee, voit jopa lisätä sekaan esimerkiksi oliiveja tai pinaattia, aurinkokuivattuja tomaatteja.. Vain taivas on rajana!


Täytetyt ruisnapit:

kylmäsavulohta
ruohosipuli-kermaviiliä
tilliä
sitruunaa
(jugurttia notkistamaan seosta)

Sekoita ainekset keskenään ja asettele sopiva määrä maustamattomien ruisnappien päälle. Avot! 


Saimme Cocovilta testiin appelsiinin makuista raakasuklaata ja voi pojat, voin kertoa: tuo kuvassa näkyvä kuppi tyhjeni aika äkkiä lisätäytöstä huolimatta! Mä olen aina ollut appelsiinin makuisen suklaan fani, joten ihmekös tuo. Ja ilmeisesti jaamme tämän intohimon ystävieni kesken, hah! 

Rocky Road:

Olen aina ennen tehnyt tämän 50-50 maito- ja tummaan suklaaseen. Tällä kertaa tein pelkästään tummalla suklaalla ja lopputuloksesta tuli entistä herkullisempi!

levy tummaa suklaata
minivaahtokarkkeja
suolapähkinöitä

Sulata suklaa vesihauteessa ja kun se on sulaa, lisää sekaan loput herkuista. Sekoita ja aseta suht tasaisesti esimerkiksi isolle tarjottimelle leivinpaperin päälle. Ripottele päälle vielä pähkinöitä ja vaahtokarkkeja ja saat luomuksestasi vielä visuaalisesti kauniimman! Laita pakkaseen vähintään puoleksi tunniksi. Rocky Roadissa voit käyttää oikeastaan mitä tahansa herkkuja, esimerkiksi lakritsia, lontoon rakeita, marjoja.. You name it!


Vadelmainen raakajuustokakku, johon löydät reseptin tästä aiemmasta postauksestani. 


Gluteenitoomat linssisipsit, kermainen tilli (Semper). Siis näistä on nyt tullut ihan mun lemppariherkkuja! Mähän olen aiemmin ollut ihan sipsiaddikti, siis noin kymmenen vuotta sitten. Edelleen tykkään napsia niitä suuhuni mikäli tilaisuus tulee, mutta en koskaan osta niitä kotiin. Nämä tekevät poikkeuksen! Ihan parasta viikonloppuherkkua, mikäli kaipaa jotain vähemmän rasvaista syötävää. Lämmin suositus näille siis :) 

Lisäksi tarjosin Punnitse&Säästä -ketjun maitosuklaahunajatoffee -karkkeja, jotka ovat sellaisista perinteisistä herkuista mun pahin heikkous. Jos haen punnarista jotain kunnon herkkuja, yleensä ostan vain niitä. Voisin syödä niitä vaikka viisi kiloa kerralla (hahah, okei en ehkä ihan) ja silti haluaisin lisää. Niitä(kin) suosittelen maistamaan, mutta varoituksen sana: niihin jää koukkuun. 

Saitteko jotain uusia ideoita juhlapöydän kattausta varten? Mun mielestä tää oli tosi toimiva makean ja suolaisen yhdistelmä. Jos kaipaat lisää ruokaisaa syötävää, esimerkiksi joku piirakka toimisi erittäin hyvin näiden kyljessä. 

Mielelläni kuulen mielipiteenne tämän tyylisestä postauksesta :) 

2 kommenttia:

  1. tykkäsin! just tämmöset tarjoilut maistuis mullekin :) jossakin vaiheessa olin hulluna kaikkiin jogurttipäällystettyihin nameihin ja silloin lemppareihin lukeutui mm. jogurttihunajatoffeet <3 nam!! pakko varmaan käydä hakemassa herkkupussi viikonlopun junamatkoja piristämään, haha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla :) Joo oi että ne on niin hyviä... <3 Hah, kävitkö hakemassa? ;)

      Poista