lauantai 17. joulukuuta 2016

observing

1. Mihin ikinä kohdistatkaan kamerasi, on todennäköisimmin luvassa hieno kuva.

2. Meidän lemppari budjettilounaaksi muodostunut basmatiriisi-tonnikala-vihannessörsseli on älyttömän hyvää.

3. Täällä myydään mitä ihmeellisemmän näköisiä ruokia (esimerkiksi vihreitä ja punaisia nuudeleita muovikipoissa)
4. Hygienian kanssa täytyy olla ärsyttävän tarkkana. Olen Suomessa tottunut olemaan vähän liiankin huoleton kaiken kanssa (viiden sekunnin sääntö, pitääkö näitä salaatteja nyt pestä ja mitä muita näitä on), joten täällä on ollut totuttelemista asian suhteen. 

5. Arvosana ruokamyrkytykselle 0/5. Mun tähänastisesti hirvein kokemus ja edelleenkin on ruokahalu hieman kadoksissa, buu!

6. Äänikirjat on elämä. Ladattiin molemmat Bookbeatin kahden viikon ilmaiskokeilu ja mä olen jo kuunnellut Mielikuvituspoikaystävän sekä Fight Backin. Ihan huippua kuunnella äänikirjoja altaan reunalla tai ennen nukkumaanmenoa - molemmissa tilanteissa alkaa silmät lepsua hyvin nopeasti! 

7. Thaimaalaisten englannin aksentti on maailman söpöin. Asustelemme tällä hetkellä Replay Residence -nimisessä hotellissa. Aina kun pyydämme hotellille taksia, kuskit eivät meinaa ymmärtää nimeä oikein lausuttuna. Jossain vaiheessa he ymmärtävät kyseessä olevat "liiplei lesidens" ja saamme kyydin oikeaan paikkaan :-D Aws. 


8. Täällä myydään ihan sairaan hyviä lettuja. Olemme maistaneet sekä lettua banaanin ja nutellan että banaanin ja maapähkinävoin kera ja voi pojat, jälkimmäinen vei totaalisesti sydämeni! Ja parasta on se, etteivät nuo letut ole mitään övereitä, vaan erittäin ohueeseen taikinaan pistetään pannun päällä öljyä, hieman nutellaa/mitä lie, jonka jälkeen lettu taitellaan banaanin kera. Juuri sopivan makeaa ja herkullista! 

9. Meidän hotellin respassa on maailman suloisin työntekijä, hänen nimensä on Book ja hän on hentoääninen nuori mies. Hänen kaikki eleensä ja juttunsa naurattavat meitä niin paljon, että häntä tulee varmasti ikävä! Hän esimerkiksi taivasteli sitä, kun olemme niin vaaleita ja hän vain aina haluaisi olla yhtä vaalea kuin me. Hän inhoaa aurinkoa, mutta ei tykkää myöskään sateesta, sillä hän aamuisin suoristaa hiuksensa ja sateella ne menevät huonosti. Harmi kun tällaisia juttuja on niin vaikea selittää, mutta uskokaa pois - hän on hauska kaveri :D 

10. Täällä on ollut todella epävakainen sää - eilen aamulla satoi, mutta koko loppupäivä oli aurinkoa lähes pilvettömältä taivaalta. Illalla sitten taas alkoi sataa ja kadut lainehtivat vedestä. Tälläkin hetkellä, eli aamulla, ilma on harmaa ja vettä sataa kuin sieltä kuuluisasta paikasta. Huomenna suuntaamme Taolle ja pidämme peukkuja paremman ilman puolesta! 
Suukkoja Suomeen! Mites siellä odotellaan joulua? On outoa olla täällä etelässä, kun joulufiiliksestä ei ole tietoakaan. Puhuttiin, että kuunnellaan joku päivä Rajattomia ja fiilistellään edes vähäsen :-D

1 kommentti:

  1. Toi on kyllä totta, ulkomailla pitäisi olla paljon tarkempi hygienian suhteen kun Suomessa, ja se tuottaa joskus vaikeuksia. On vaan itsestään selvää, ettei salaattia tosiaan tarvii välttämättä pestä ja jos syö maahan pudonneen omenan, et vietä seuraavat neljä päivää vatsataudin kourissa. Tuollaiset reissut muistuttavat siitä, kuinka helppoa elämä Suomessa on!

    VastaaPoista