maanantai 23. tammikuuta 2017

Positiivinen maanantai

takki/ Ellos (saatu blogin kautta)
photos: Laura
edit: me

Tällä viikolla aion olla tosi produktiivinen:


 • Aion ottaa ison askeleen kouluhommien etenemisen suhteen - jatkan aloittamaani projektia ja olen säännöllisesti yhteydessä ohjaajaani.
 • Annan tarpeeksi aikaa harrastuksilleni, kuten urheilulle ja valokuvaamiselle sekä videoiden tekemiselle. Mietin vähän etukäteen esimerkiksi milloin haluan mennä salille ja pitäydyn suunnitelmassa - liian usein tämä jää taka-alalle ja salille mennään silloin kun ehditään ja välillä tulee ihan liian kiire. Haluan myös panostaa blogiin ja pitkän aikaa rästissä olleet postaukset saavat nyt päästä viimeistään luonnoksiin asti. Heittäkäähän postaus- ja videotoiveita, mikäli niitä löytyy!
 • Lähden käymään rakkaan ystäväni luona Rovaniemellä. Loppuviikosta tulee tosi mielenkiintoinen ja varmasti nauruntäyteinen!
 • Haluan ottaa käytäntöön päivittäisen, erittäin tehokkaan 20 minuutin siivousmetodin. Joka päivä laitetaan kello ajastamaan 20 minuutiksi ja siivotaan sen ajan niin paljon kuin mahdollista. Kun aika loppuu, koko loppupäivänä ei saa enää siivota, vaan täytyy odottaa seuraavaan päivään. Tässä ideana on se, että säännllinen ja aikataulutettu siivoaminen auttaa pitäytymään siistissä ympäristössä ja mulle henkilökohtaisesti se tuo tosi paljon mielenrauhaa sotkuiseen kotiin verrattuna. Lähiaikoina tavarat ovat jääneet levälleen vähän liiankin huolettomasti ja nyt se saa luvan loppua..
 • Otan itseäni niskasta kiinni siinäkin suhteessa, että käytän aikani hyödyllisemmin. Teen aikataulusuunnitelman joka päivälle - koostui se sitten tapaamisista tai kotona puuhastelusta. Loman jälkeen on ollut vaikea palata oikeiden aikataulujen pariin ilman päivittäisiä ja pakollisia rutiineja. Aina ei ole helppoa määrätä omia työaikoja (harvemmin on)!
 • Siinähän onkin jo tavoitteita tälle viikolle! Olen erittäin optimistinen näiden suhteen ja saa nähdä miten tässä käy. Voin päivittää tietoja ensi viikolla - palataan näihin silloin :) Onko teillä jotain omia tavoitteita tuleville päiville? Mukavaa ja tehokasta viikkoa itse kullekin!

4 kommenttia:

 1. siis tuo omien työaikojen määrittäminen!! kyllä ei ole helppoa :D oon nyt yrittäny kans aikatauluttaa niin, että saisin hommat hoidettua kun kotona ollessa helposti aika kuluu ihan kaikkeen muuhun kuin siihen mitä pitäisi tehdä. niinä päivinä kun en saa mitään järkevää aikaiseksi, olo on ahdistunut ja ärsyttää itseni mutta silti on niin vaikea aloittaa varsinkin jos ei ole mitään selkeää tehtävää, vaan homma on "opiskele" tms. näin maanantain kunniaksi voisin vaikka tehdä jotakin hyödyllistä, heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta :D Tää aamu on nyt ainakin alkanut hyvin siten, että oon oikeesti tehnyt vaan niitä juttuja mitä oon suunnitellutkin, hah! Tsemppiä :*

   Poista
 2. Hei mahtavaa! Tästä sai inspiraatiota miettiä itsekin, miten aikatauluttaisi ja suunnittelisi viikkoa. Toki rentoilulle ja aikatauluttomalle ajalle pitää olla oma paikkansa. Tein itse viikonloppuna myös Wordiin kouluhommille oman kansion, johon kirjoittelin ylös ne kouluhommat, jotka tulee hoitaa tällä viikolla. Viime viikko meni flunssaisena kotona, enkä luonnollisesti edennyt koulujuttujen suhteen yhtään. Tänä aamuna on jo yksi verkkoluento takana ja kohta pari seuraavaa voisi katsoa tämän blogienlueskeluhetken jälkeen. :) Tulipas vähän tajunnan virtaa, mutta aihe kolahti tosi paljon, kun kanditutkinnon tiukkojen aikataulujen jälkeen nämä maisteriopinnot tuntuu niin itsenäisiltä, että päivät kuluu helposti vain hengaillessa ja illalla huomaa, ettei ole saanut oikein mitään tehdyksi. Olisi kiva lukea sun fiiliksiä viikon lopussa/ens viikon alussa tästä viikosta ja siitä, kuinka tavoitteet saavutettiin!

  VastaaPoista
 3. Ai että näistä kuvista tuli päheitä! Jotenki ihanan oloisia <3

  VastaaPoista