sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

3x visuaalinen kirjavinkki

Rakastan erilaisia ruoka- sekä muita inspiraatiokirjoja, vaikka hyvin harvoin niistä tulee mitään konkreettista hyötyä otettua irti. Ruokakirjoissa on ihanaa selailla kauniita kuvia, esillepanoja ja ammentaa inspiraatiota tulevaisuuden varalle. En oikeastaan ikinä ota ruokakirjasta mitään suoraa reseptiä ruuanlaittoa varten, vaan esimerkiksi inspiroidun kokeilemaan jotain vastaavaa kaapista löytyvien raaka-aineiden mukaan. 
Nykypäivänä kirjan ulkonäkö tuntuu olevan vähintäänkin yhtä isossa roolissa verrattuna sen sisältöön, oli kyse sitten mistä tahansa kirjasta. Allekirjoitan tämän myös itse, sillä minäkin kiinnitän ensimmäisenä huomiota esteettisesti kauniisiin kansiin ja esimerkiksi fontteihin. Pitkälle ollaan tultu siitä, kun reseptikirjat olivat ainoastaan itsessään reseptejä varten. Mä esimerkiksi haluan hyödyntää niitä myös sisustuksessa piristävinä elementteinä! 
Näissä kuvissa näkyy kolme lempparikirjaa, joita voisin selailla päivästä toiseen, niin sisällön kuin kansienkin vuoksi:

Virpi Mikkonen ja Tuulia Talvio: Hyvän olon jäätelökirja

Kirja täynnä toistaan herkullisemman näköisiä jäätelöreseptejä ilman valkoista sokeria, maitoa ja gluteenia. Rakastan molempien supernaisten tyyliä kuvata asioita yksinkertaisesti, mutta mielettömän kauniisti! Ah, silmä lepää. 

Virpi Mikkonen: Kiitos Hyvää

Tämä menee samaan kastiin kuin aiempi kirja, mutta keskittyen myös muihin herkkuihin ilman sokeria, maitotuotteita, hiivaa ja gluteenia. Tämän sain joskus lahjaksi ja siitä asti se on tuottanut mulle paljon iloa! 

Aimee Song: Capture your style

Tästä kirjasta olen aiemminkin teille kertonut, mutta kertaushan on opintojen äiti. Tämä kirja on omiaan Instagramiin hurahtaneille, kuten minulle. Aimee song on bloggaaja, jolla on älyttömän hyvä visuaalinen silmä ja näin ollen kertoo kirjassaan kaikki omakohtaiset vinkit oman Instagramin kehittämiseen ja suunnittelemiseen. 
 Näitä kirjoja tulee selattua välillä moniakin kertoja viikossa ihan vaan huvin vuoksi. En jaksa enää roikkua netissä samoja määriä kuin ennen, joten tämäntyylinen puuhastelu on tullut mulle kyllä tarpeen. Kaikki visuaalisesti kauniit kirjat ajavat mielestäni hyvin Pinterestin asemaa - paljon kuvia, inspiraatiota, uusia ideoita ja mahdollisuus monituntisella haaveilulle. 
Mikä on sun suosikki kauniista sekä sisällöltään laadukkaista kirjoista? Mielelläni kuulen vinkkejä myös muista kirjoista!

Mukavaa sunnuntaita jokaiselle!

2 kommenttia:

  1. Mun piti hankkia toi Caputre your style jo viime kerralla kun vinkkasit siitä. Tosi hyvä et mainitsit ton uudestaan, nyt otan itteni niskasta kiinni!

    VastaaPoista
  2. Sorruin ite ostamaan ton jäätelökirjan ihan varmaan vaan sen visuaalisuus vuoksi! Koska onhan ne kuvat niin herkullisia ja koko kirjan ulkonäkö täyttä rakkautta ♡

    VastaaPoista