lauantai 1. huhtikuuta 2017

Ollapa korvapuusti

Kun herätessä tunnet pienen viiman jalkapohjassasi ja vedät koko kropan tiukasti lämpimän untuvapeiton ja pellavalakanoiden syleilyyn. Omit halityynyn toisen nukkuvan tyypin kainalosta ja kääräiset itsesi mahdollisimman mukavaan asentoon. Olo on kuin isolla korvapuustilla, joka hautuu uunissa ja hymyilee maailmalle siinä kaikessa lämmössä ja autuudessaan. Ulkona humisee tuuli, mutta muuten on hiljaista. Ja niin, yksi tuhisee viekussa (<3). 
Kun on aika nousta, pyöräytät nilkat ympäri ja teet selälle oikein pitkän ja voimaannuttavan venytyksen. Aamun lahja on jääkylmä vesi, jolla herätät kroppasi eloon pitkän yön jälkeen. Menet keittiöön ja hapuilet uutta suodatinpussia ja sekoitat itsellesi suosikki aamukahvikombon - tummapaahtoa sekä hasselpähkinää. Lattia on viileä, mutta jollain tapaa vilpoinen tunne varpaissa kiehtoo enemmän, kuin villasukkien hakeminen makuuhuoneesta. 
Aamupalaksi jotain tavallista ja helppoa, kananmunia ja riisikakkuja. Parhaita ruokia ovat ne tavalliset, joita tehdessä voit vain keskittyä tekemiseen, ja joita tehdessä aivotoiminnaltasi ei vaadita ihmeitä aamuvarhain. Kahvi porisee. Haet villatakin ja korvapuustiolo jatkuu siihen kääriytyessä. Haluat olla sellainen korvapuusti, joka on pehmeä ja lämmin sekä täynnä mausteita ja yllättäviä vivahteita. Ollapa korvapuusti. 
Yksi parhaimmista tunteista on se,  kun voi hyvällä omalla tunnolla keittää kahvia yhden kupin liikaa ja santsata sitä täysin omassa rauhassa. Kun ei ole kiire mihinkään ja mieli on avoin. Lauantait ovat yleensä todella maagisia. Viikonloput ovat oikeasti tosi maagisia. 

Korvapuusti kuittaa ja lähtee nauttimaan viikonlopusta. Aurinkoa teidänkin loppuviikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti