torstai 20. heinäkuuta 2017

Siellä mä voimaannun

Meillä on uusi, muutama vuosi sitten valmistunut mökki Raaseporissa. Ennen kuin se valmistui, saatoimme jopa kuuden hengen voimin kykkiä vanhassa mökissämme, jossa oli pienen pieni tupa, vielä pienempi makuuhuone ja keittiö. Nuorempana en lähtenyt mökille niin hirveän mielelläni, koska varsinkin sadepäivän sattuessa meidän mökissä oli tosi tukalat oltavat ja ahtaassa tilassa tunnelma kiristyi välillä vähän liiankin helposti. Vaikka olihan siinä pikkumökissä tunnelmaa - paistettiin lettuja, pelattiin mustaapekkaa ja laitettiin kamiina yöksi lämmittämään. Saunan lämmittämiseen oheistekemisineen kului useampi tunti ja teimme kastelukannusta 'suihkun', koska se oli kivempi kuin löylykauhalla kaataminen.
Nykyään mökille lähteminen tarkoittaa sitä, että normaaleista mukavuuksista ei juurikaan tarvitse tinkiä ja agendalla on ainoastaan rentoutuminen ja luonnon keskellä tepastelu. Jonkun mielestä sisävessa tai kunnon suihku ei ole aitoa mökkeilyä, mutta mielestäni on ihana mennä pariksi päiväksi mökille siten, että suurin osa ajasta ei kulu kaikkeen puuhasteluun. Rakastan istua meidän terassilla aamukahvi kädessä, tuijottaa metsään, kuunnella iskelmäradiota ja sen jälkeen lähteä koiran kanssa lenkille. Rakastan lukea kirjaa riipputuolissa ja käydä uimassa läheisessä rannassa. Olen äärimmäisen kiitollinen omasta mökistä. 
Yksi fun fact: ollaan poikaystävän kanssa tavattu mökillä melkein kymmenen vuotta sitten ja ollaan edelleen mökkinaapureita. Yksi syy siihen, miksi paikka on niin rakas. <3

Nämä kuvat on otettu meidän mökkimaisemissa - niissä maisemissa olen koko ikäni kulkenut ja tulen kulkemaan niin kauan kuin henki pihisee. Paikka, joka on niin rakas ja osa minua. 

Ihanaa päivää kaikille!

4 kommenttia: