keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

DECORATION INSPIRATION

Mulla on nyt jo pitkään ollut hullu himo päästä sisustamaan jotain. Huonetta, meidän kotia ja haaveiden omaa kämppää. Kaupoissa tiirailen mahdollisia sisustusostoksia ja suunnittelen, mihin voisin niitä asetella. Päässä tulvii ideoita oman huoneen suhteen, mutta oon ollut liian laiska toteuttamaan niitä (pari käytännön juttua, esimerkiksi raha sekä tilanpuute, on myös esteenä). Mun pitäisi esimerkiksi vaihtaa noita valokuvia mun seinälle, ostaa kehyksiä ja laittaa niihin pari kivaa tekstiä näkyville ja löytää jostain edullinen, pieni ja nätti vaaterekki mun sohvan tilalle (help!).
Mun unelmakoti on sopivan moderni, mutta ei kuitenkaan liian. Sen täytyy olla kodikas ja sen näköinen, että siellä asuu ihmisiä. En missään nimessä haluaisi kokonaan valkoista/mustavalkoista kotia kiiltävillä ja terävillä pinnoilla, siitähän tulee mieleen joku sairaala tai vastaava! Makunsa tietysti kullakin, mutta mun mielestä kodin pitää olla sellainen, että kun sinne astuu sisään, tuntee olevansa kotona.

Oon lähiaikoina innostunut todella paljon tollaisista erilaisista puuesineistä; koreista, pöydistä, hyllyistä ym. Niitä on helppo tehdä itse esimerkiksi päälle lakkaamalla tai maalaamalla, eikä rahaa kulu paljoa. Jos menee sisustusliikkeestä ostamaan esimerkiksi ensimmäisen kuvan kaltaisen laatikon, voi joutua maksamaan siitä monta kymppiä. Kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista puolestaan löytyy varmasti puisia esineitä, joita kukaan ei tarvitse. Ja eikun vaan maalailemaan!

Yksi juttu, mihin oon jo kauan ollut ihastunut, on unisiepparit. En voi sille mitään, että mun mielestä ne on vaan niin kauniita. Kirppareilla tekisi mieli hamstrata niitä ostoskoriin kerta toisensa jälkeen mun kahden vanhan unisiepparin lisäksi, mutta mun huoneessa ei ole juurikaan tilaa kolmannelle sellaiselle. En niinkään usko niiden 'aitoon käyttötarkoitukseen' (painajaisten karkoittamiseen), vaan käytän niitä enemmänkin just ilona silmälle.
Rakastan myös kaikkia tunnelmallisia juttuja; kynttilöitä, erilaisia valoja, tuoksuja.. Oma äitini on kynttiläfriikki ja on saanut tartutettua sitä myös muhun. Illan hämärissä ei voi kuvitella mitään ihanempaa, kuin sohvalla makoilu kynttilänvalossa. Tulee mieleen juuri parin viikonlopun takainen perjantai-ilta kun kulta oli just päässyt lomille ja itse olin ollut juuri töissä, molemmat todella väsyneinä viikon jälkeen. Poikaystävän luo päästyämme laitoin olohuoneen kynttilät palamaan, korkkasin mun lempijuoman Somersbyn ja painauduin maailman parhaaseen kainaloon viltin alle suklaalevy kourassa. Silloin tuntui, ettei maailmassa voi olla mitään parempaa.

Yksi kriteeri mulla on avainasemassa, kun joskus tulevaisuudessa haen itselleni asuntoa. Sen täytyy olla avara ja valoisa. En voisi asua kämpässä, jossa on esimerkiksi yksi pieni ikkuna ja ahtaat huoneet. Mielummin pieni ja avara yksiö, kuin ahdas ja tunkkainen kolmio. Aina olen haaveillut myös sellaisesta ikkunalaudasta jossa voi istua, ja joskus vielä haluaisin sellaisen saada.

Loppuun vielä yksi unelma, joka on tilava vaatehuone. En ihan tahallani ottanut tähän kuvaa mistään Sex And The City-vaatehuoneesta (jonka Kiho valmisti Carrielle lahjaksi), tai muutenkaan mitään överi hienoja asuntoja, koska haluan olla realistinen. Tuossa vaatehuonekuvassa olisi kaikki kriteerit mitä siltä haluaisin - sopivasti tilaa vaatteille sekä hieman hyllyköitä koruille ja muille kauneudenhoitotuotteille. Näiden lisäksi tietysti iso peili vaatteiden mallailuun!

Miltä nämä kuvat sekä kuvailut iskee teihin? Oletteko te mun kanssa samanlaisia sisustajia, vai oletteko ihan toisesta päästä? Kertokaa pois! Ja olis ihan mahtavaa, jos joku jaksaisi vaikkapa linkata kuvan omasta unelmakodistaan :-)

6 kommenttia:

 1. voi pystyn kyllä niin samaistumaan suhun! tykkään käydä kaikis sisustusliikkeissäkin ihan vaan kattelemassa:) ootan jo niin innolla et pääsisin sisustaan omaa kotia! ja oon kans ihan rakastunu noihi unisieppareihin!!

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus katsku! Rakastan ylikaiken sisustamista ja mietin varmaan joka päivä, mitä ostaisin mun tulevaisuuden kotiin :) (oon ostanu jo vaikka mitä varastoon ;))

  VastaaPoista
 3. Oon samaa mieltä : avara ja valosa pitää olla !

  VastaaPoista
 4. kandee käydä petikon Cobellossa. Kuolavana seuraa vaan perässä.....

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. ilona: jep, kauhee tuunausinto mun koko huoneen suhteen just tällä hetkellä!

  Sara: Jep sama.. Munki tekis mieli ostaa varastoon mut en voi ku ei oo tilaa säilyttää tavaroita! :(

  Anonyymi: niimpä! en voisi asua pimeässä ja ahtaassa kodissa

  Jonna: Oon käynyt mielestäni siellä, taivas..

  VastaaPoista