keskiviikko 18. syyskuuta 2013

JALKA- JA PEPPUTREENIÄ

Moikka, monet on kyselleet jalka- ja pepputreenien perään ja nyt sain vihdoin aikaiseksi sellaisen teille tehdä. Mä aina vähän vaihtelen mun maanantaitreeniä (jolloin siis lähes poikkeuksetta treenaan alakropan), mutta täältä pesee mun tämänviikkoinen rutistus!

Etsin kaikki liikkeet googlesta ja linkkasin ne teille, että saatte havainnollistettua treenin paremmin.


Lämmittelynä 5-10 min juoksua crosstrainerilla
Askelkyykyt Smith-laitteessa 3x10
Smith-laitteessa korokelauta tangon alla, laudan reunalla päkiöille nousua 3x15 (pohkeet)
Jalkaprässi 45° 3x10 (tässä niin kovat painot, että just ja just menee sarjat läpi, aiai kun tuntuu hyvältä)
Lattialla jalannostoja sivuille 3x10
Lantionnostoja (kuvan vasemman puoleinen tyyli) tanko lantion päällä 3x12

Tärinästä ja voimien määrästä riippuen teen vielä välillä sumokyykkyjä tangon kanssa 3x10

Näihin mulla menee aikaa about 45 minuuttia. Mä teen aina tosi lyhyitä ja ytimekkäitä treenejä, en edes muista olleeni salilla tuntia kauempaa (ellei jossain poikkeustapauksissa).  Sarjojen välissä ei pitkiä taukoja, niin pysyy hyvä syke koko ajan päällä. Näitä lihasryhmiä kun tekee, mulla ainakin, on parempi kun tekee kovilla painoilla ja saa treenin tuntumaan jo muutamalla perusliikkeelläkin. Liikkeetkin vois olla tietysti paljon monipuolisempiakin, mutta oon toistaiseksi ollut tosi tyytyväinen jo pelkästään näihin.

Mites siellä, olisko hyviä vinkkejä alakropan treeniin? Oliko tästä jotain hyötyä?

4 kommenttia:

 1. Teen ite paljon myös samankaltasia liikkeitä, mutta tykkään myös tosi paljon reiden ojennuksista. Saa ihan sairaan hyvän poltteen etureisiin!

  VastaaPoista
 2. Jee!! Just eilen, ku olin salilla nii pohdiskelin, et ois kiva saada uusia jalkaliikkeitä :) tässäpä niitä! kerro mulle kata, mikä on noista paras pepulle?

  VastaaPoista
 3. Mitä painoja käytät prässissä? :-)

  VastaaPoista
 4. Laura: Noniin, ne on kans kyl tosi hyviä vaik ite en jostain syystä oo pahemmin tehny!

  Martsa: Jihuu hyvä, tuli hyvään ajankohtaan! Noo siis kaikenmaailman kyykythän on kaikkien puheiden mukaan bikinipepun A ja O, et kyl peppuun saa hyvän poltteen ku noi liikkeet tekee peräkkäin:) Toi on kyl tosi hyvä toi lantionnosto myös. Ja muista et kyykyt niin syvinä kun vaan pystyy!

  Anonyymi: Hmm oisko mulla joku yli 50kg? En oo ihan varma paljon nyt viimeks oli kun nostan niitä painoja aina vähän kerrallaan:)

  VastaaPoista