lauantai 2. huhtikuuta 2016

Mangoiset raakakakkubileet

Aurinkoista lauantaita vaan kaikille! Mun lauantai on kulunut hyvää aamupalaa nauttien, valokuvaten, ystävän kanssa parvekkeella lounastaen sekä tulevia tapahtumia suunnitellen ja eilistä raakakakkua maistellen. Voi pojat, varautukaa että näiden kuvien jälkeen herahtaa vesi kielelle, niin ainakin mulla käy yhä uudelleen ja uudelleen._MG_7635 _MG_7637 Multa toivottiin lisää iisien raakakkujen reseptejä, eikä tämä pyyntö olisi voinut tulla parempaan saumaan. Mä olen nimittäin päättänyt, että kokeilen ennakkoluulottomasti erilaisia reseptejä ja tarkoituksena olisi tietenkin jakaa niitä myös täällä blogin puolella. Talvella tuli väsättyä muutamaan otteeseen suklaisia kakkuja ja nyt on aika vaihtaa täytteet hieman raikkaampiin versioihin näin kevään ja kesän kynnyksellä.

Näin ollen päätin eilen testata uudelleen jo aiemminkin kokeilemaani mangoista raakakakkua. Viimeksi se ei onnistunut ihan toivotulla tavalla ja nyt oli aika upgreidata reseptiä. Pohjan resepti uusiksi ja täytteetkin koki pientä muutosta. Ja lopputuloksesta tuli ihan täydellinen! Mun mielipide kyllä on se, että mikään missä on mangoa missään sen muodossa, ei voi mennä pieleen.
_MG_7638 Tässä siis sopiva kakku kevään kaikenlaisiin juhliin tai vaikka ihan vaan viikonlopun tai aurinkoisen päivän kunniaksi. Ohje on tehty alle 20cm irtopohjavuokaan.

Pohja:

2,5 dl erilaisia pähkinöitä (mulla oli pekaani-, saksan- ja maapähkinöitä)
6 kpl pehmeitä taateleita
Ripaus suolaa
1/2 tl vaniljajauhetta

Surrauta pohjan ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen avulla yhtenäiseksi massaksi. Tarkoituksena ei ole saada tasaista massaa, vaan että pähkinät ovat sekoittuneet yhteen taateleiden kanssa ja että pohja on helppo levittää vuuan pohjalle. Jos tuntuu siltä, että massa on liian kuivaa, voit lisätä vielä lisää taatelia. Kun massa on valmis, taputtele se tasaiseksi pohjaksi leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi pakkaseen siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte:

2,5 dl liotettuja cashew -pähkinöitä (liotus vähintään puoli tuntia, mitä pidempään sen parempi)
2 dl jääkaappikylmää kookoskermaa
1,5 dl sulaneita pakastemangon palasia
n. 1 dl kauramaitoa (riippuen siitä kuinka kiinteää kookoskerma on ollut. Ideana on vain saada massa sekoittumaan hyvin, eli älä turhaan lisää liikaa nestettä jos se ei ole pakollista)
2 rkl kookosöljyä
Hunajaa oman maun mukaan

Sekoita raaka-aineet keskenään blenderissä. Lisää nestettä vähän sen mukaan miten tarve vaatii. Kun massa on tasaista, kaada se vuokaan ja laita kakku takaisin pakkaseen.

Odota kärsimättömänä muutama tunti ja käy sillä välin sorkkimassa kakkua moneen otteeseen toivoen, että se olisi jo jähmettynyt. Kun se on vihdoin valmis, maista ja rakastu. Halutessasi voit koristella sen millä tahansa kivalla pikku sälällä, kuten pähkinöillä, marjoilla, hedelmillä, kookoshiutaleilla, siemenillä tai millä muulla tahansa. Säilytä kakkua pakastimessa ja ota siitä aina tarvittava määrä sulamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
_MG_7645 Lähteekö kokeiluun? Mielelläni kuulen mielipiteitänne tästä kakusta, jos satutte joku päivä leipaisemaan tätä!

Aurrrrinkoista ja ihanaa viikonloppua kaikille <3

8 kommenttia:

  1. Aaaaaaah!! <3_<3 Todella kaunis ja herkullisen kuuloinen kakku, upeita kuvia! Eiköhän mene testiin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää oli kyllä super herkullista, suosittelen :--)

      Poista
  2. Mitä mun silmäni näkevätkään...!!!!! W A U <3 joo mulle yks tollanen kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tule kylään hyvä nainen, täällä sitä piisaa <3

      Poista
  3. Siis toi näyttää niiin herkullsielta!♥ Pitääkin ottaa resepti talten ;)

    VastaaPoista
  4. hihii nyt on kakku pakkasessa! täyte maistui ainakin ihan taivaalliselta jo nyt, en malta oottaa että pääsen maistamaan valmista kakkua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uiuiuiii toivottavasti tykkäät, se on niin hyvää! :)

      Poista