keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

25 life hacks you don't want to miss

Wazzaaaa! Täällä yksi kesäflunssan kourissa houruileva tyyppi, jonka univelka tuntuu olevan loputon, pää täynnä räkää ja yskäkään ei tunnu helpottuvan. Californicationin seuraamisen lisäksi ajattelin näin sairaspäivän ratoksi koota kaikenmaailman niksejä elämän varrelle, koska tiedättehän, niitä ei voi koskaan olla liikaa! Niksit ovat kerätty ympäri internetiä sekä oman elämäni varrelta. Kaikista mulla ei ole kokemusta, mutta lukekaahan näitä muutenkin vähän pilke silmäkulmassa - huomaatte kyllä mitkä on niitä oikeita korvan taakse laitettavia vinkkejä ja mitkä eivät.

Have fun! 


Saat mistä tahansa huulipunasta mattapintaisen taputtelemalla sen päälle irtopuuteria.

Laita roskapussin pohjalle vanha sanomalehti välttääksesi ruokien nesteitä valumasta ulos pussista.

Löytääksesi helpommin teippurullan päädyn, aseta klemmari oikeaan kohtaan.

Pakasta Piltti ja nauti se sorbettina.

Puhdista likaiseksi menneet valkoiset kengät ruokasoodalla. Sekoita astiassa reilusti ruokasoodaa ja tilkka vettä ja levitä mössö esim. hammasharjalla kengän kankaalle. Anna kuivua auringon valossa ja lopuksi harjaa kengät puhtaaksi soodasta.

Hiero puukalusteiden kuluneita osia saksanpähkinällä ja kulumat katoavat.


Leivinjauhe ajaa samaa asiaa kuin kuivashampoo. Ripottele sitä hiustesi tyveen ja pöyhi kunnolla sekä harjaa hiukset lopuksi. Tadaa, freshimpi ilme on taattu!

Aseta imurin päähän sukkahousun palanen ja näin ollen saat talteen lattioille kadonneet pienet esineet, kuten sormukset ja korvakorut.

Jos haluat saada housuista pois tunkkaisen hajun niitä kuitenkaan pesemättä, laita ne pakkaseen yöksi. Aamulla housut ovat taas raikkaammat, eikä niitä ole tarvinnut pestä turhaan! Sama toimii lenkkareiden kanssa.

Jos sääresi ärsyyntyvät sheivauksesta ja kaappisi huutavat tyhjyyttään sheivausgeelistä, käytä hätävarana hiuksille tarkoitettua hoitoainetta. Se pehmentää karvoja, helpottaa sheivaamista ja jättää ihon silkkiseksi.

Oletteko koskaan käyttäneet puuteripaperia? Se on helppo tapa pitää naama mattapintaisempana ja kivemman näköisenä, jos kärsii rasvoittuvasta ihosta. Tiesittekö, että tupakointiin tarkoitetut Rizzla -paperit ajavat samaa asiaa? Niitä kun taputtelee ja kevyesti hieroo iholle, on tuloksena mattapintaisempi ilme!

Menossa uimarannalle? Haluatko jättää tavarasi pyyhkeesi luo ilman pelkoa siitä, että kukaan tulee niitä salaa tonkimaan? Kääri arvotavarasi vaipan sisälle ja voit olla varma, että ketään ei kiinnosta lähteä availemaan kätköjäsi, haha!

Voitele raastinrauta öljyllä, ennen kuin raastat sillä juustoa. Öljyn avulla raastaminen on sulavampaa ja helmpompaa.


Kuivunut tortilla on hyvä ja pitkäkestoinen frisbee.

Jos silmän alareunaan asettamasi kajaali ei meinaa pysyä päivän mittaan paikoillaan, taputtele sen päälle hieman samaa sävyä olevaa luomiväriä ja kajaalin karkailun pitäisi loppua.

Hyödynnä ruokahävikit! Tee kahvista, suolasta, öljystä ja sokerista kotikutoinen kuorintavoide.

Etkö halua sortua kauppareissullasi turhiin herkkuostoksiin? Pue jalkaasi astetta liian pienet housut ja voit olla varma, että lähdet kaupasta vain suunnittelemiesi ostosten kanssa!

Pese blenderi helposti siten, että kaadat kannun puolilleen lämmintä vettä ja lorautat hieman astienpesuainetta, minkä jälkeen surrautat blenderin päälle noin minuutin ajaksi. Huuhtele ja ihastele. Ja taas kiiltää!

Kuuntele lempimusiikkiasi, kun täytät veroilmoitusta.

kuvat: Laura Laukka
muokkaus: Minä

Kaadoitko matollesi punaviiniä? Kaada sen päälle kasa suolaa, odota hetki ja imuroi suolat pois. Jos kaadat punaviiniä vaatteellesi, lähtee tahra helposti valkoviinillä. Muistakaa siis olla hyvin varustautuneita ulos lähtiessänne, voitte käyttää tätä hyvänä selityksenä ;-)

Lämmitä ripsentaivuttajaasi hiustenkuivaajalla sen verran, että se on vielä turvallista asettaa silmän alueelle (Suomeksi: tarkista, ettei siitä tule liian kuuma). Tadaa, ripsien tulisi taipua paljon helpommin!

Myös hiusten suoristusrautaa voi käyttää silitysrautana. Esimerkiksi kauluspaitojen pienet välit siliävät sillä helpommin kuin normaalilla silitysraudalla.

Harmina ikävät hajut jääkaapissa? Laita kahvia avonaiseen astiaan ja aseta se jääkaapin hyllylle - pahat hajut ovat pian historiaa.

Hikoilevatko jalkasi kesähelteellä ja kengät tuntuvat paljaissa jaloissa liukkailta? Älä hätäänny, vaikket omista hyviä pohjallisia, aseta kengän pohjalle pikkuhousunsuoja ja elämäsi on paljon helpompaa! Voit myös suihkuttaa jalkoihisi kuivashampoota, mikäli pikkuhousunsuojat ovat päässeet loppumaan.

Loppuu vielä lemppari, jonka löysin Demin salaisesta arkistosta:

Kun olet esimerkiksi nuotiolla ja teet kahvia, saatat huomata, ettei sinulla ole suodatinpussia. Varaa aina matkaan sukkahousut. Voit laittaa ne päähäsi. Kun juot, niin kahvinporot jäävät sukkahousuihin.

Ja sitten vaan muistikirjat esiin ja kynät sauhuamaan! 

13 kommenttia:

  1. ihan loistava postaus! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tää iski! Mustakin nää oli hauskoja :-D

      Poista
  2. HUIKEEE!! :DDD Ja toi vika kohta XDD

    VastaaPoista
  3. Mahtavia vinkkejä, vaikka osa olikin jo pinterestistä tuttuja:D mutta monia uusiakin löytyi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkin oon törmännyt moneen näistä aika useasti :-D Hyvä että uusiakin löytyi!

      Poista
  4. Hahah en kestä, täällähän on vaikka mitä hyviä vinkkejä :D Mä just opin ton Rizzla-paperin tossa pari kuukautta sitten, kun olin vielä Jamaikalla vaihdossa. Pyysin äitiä lähettämään visiitille tulevan kaverin mukana joitain juttuja, yks niistä sitten tää puuteripaperi, mitä en ollut Jamaikalta löytänyt. Sitten kun kamu tuli kylään, niin ihmettelin, että minkä ihmeen takia mama on pistänyt paketin Rizzlaa muiden kamojen joukkoon??? Ja joo, selvis, että Kicksistä oli ollut paperit loppu, mutta myyjä oli sitten vinkannut sätkäpaperista. Himppasen vaan huvitti, että kyllä sitä Rizzlaa olis varmaan aika hyvin tuolta pilven luvatusta maastakin saanut, ettei kotisuomesta asti olis tarvinnut raahata :D Heh ja btw, suosittelen niitä kingsize papereita puuterointiin, ne pienet on raivostuttavia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, aika hyvä! Mäkin kuulin tän joskus vaan mun kaverilta ja aina silloin tällöin vinkistä on ollut hyötyä :-D Ja siis onko Suomessa kingsize -papereita? Varmaan jossain tupakointiliikkeissä, ainakaan ärrällä ei ollut kun siellä vielä työskentelin..? Nehän olis tosi näppäriä :)

      Poista
  5. Haha nää oli kyllä hyviä! :D Sukkahousukikat toimii aina, eikö se niin mene ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sukkahousut pelastaa aina, ainakin Niksi-Pirkan mukaan ;-D

      Poista
  6. tosi hyvä postaus kyllä, vaikka suurta osaa noista vinkeistä oon jo elämässä käyttänytkin :-) toi kahvi jääkaappiin toimii myös halki leikatulla sitruunalla !

    VastaaPoista