maanantai 7. marraskuuta 2016

Asennemimmi

Heissan maanantai! Kuinka hurisee?

Lunta pyryttää ja ulkona puhaltava viima menee luihin ja ytimiin asti. Farkkujen alle voisi jo suosiolla pukea sukkahousut, sillä kylmä meinaa tulla pitkästä ja lämpimästä takista huolimatta. Voisin myös huolia itselleni isolierisen talvihatun, joka blokkaisi lumipyryn pois silmieni edestä ja näkisin eteeni hieman paremmin. Vaikka tässä talvisessa ilmassa on muutama tällainen pieni miinuspuoli (lämpöasteiden lisäksi..), mun mielestä siinä on enemmän hyvää kuin huonoa. 
takki/Gina Tricot, housut/Vero Moda, huivi/Vila, neule/Lindex, kauluspaita/Zara
Olen onnellinen lumesta: Se luo fiilistä, kirkastaa päiviä, innostaa ulkoilemaan ja kaikki valokuvatkin näyttävät sen kanssa paljon kivemmalta. Kotiin on ihana tulla, kun on ensin kulkenut hyvän tovin viimassa. Olen aina ollut aika hyvä pukeutumaan oikeasti kylmille ilmoille, sillä en missään nimessä halua palella, vaan nauttia talvesta ja sen kauneudesta. Suosin pitkiä takkeja, Timberlandeja sekä muhkeita kaulahuiveja lämpimänä pysymiseen. On kymmenen kertaa helpompaa nauttia paukkupakkasista, kun ei joudu koko ajan keskittymään värjöttelyyn!
Talvi on mukava vuodenaika myös sen takia, että olen joulukuun lapsi. Ensilumet meinaa aina lähestyviä synttäreitä! Tänä vuonna synttärit vietetään lämpimässä tropiikissa ja ehkä sanomattakin selvää, että olen asiasta enemmän kuin innoissani. Juuri tänään sanoin Lauralle, että olen iloinen reissumme ajankohdasta - joulukuuhun mennessä olemme saaneet nauttia näistä ihanista talvisista ilmoista, mutta olemme jo saattaneet kyllästyä pimeyteen ja kylmyyteen. Eli pääsemme pimeyttä ja kylmyyttä karkuun juuri oikeassa vaiheessa talvea, heh! Tämä on siis ensimmäinen kertani ikinä, kun pääsen keskellä talvea lämpimään! 
kuvat: Laura Laukka

Olen nyt monesti kuullut jonkun suusta, että hyi kun tämä talvi on inhottava. Lumi on plää, kylmyys on plää, julkisten kulkuvälineiden reistailu on plää, kaikki on plää. Tällaisille henkilöille suosittelen asenteen muutosta tai mahdollisuutta ostaa lentoliput kauas pohjolasta. Fakta vaan on se, että meidän täytyy joko sietää tätä pimeyttä ja kylmyyttä (joka kestää valitettavan pitkään), tai voimme tehdä asialle jotain ja lähteä esimerkiksi ulkomaille hetkeksi aikaa. Ja ennen kuin joku vetää herneitä nenukkaan niin kyllä, tiedän, kaikilla ei ole todellakaan varaa lähteä lämpimään talven kuukausina. Siksi onkin erityisen tärkeää yrittää asennoitua oikein, koska silloin talvesta voi kuoriutua esiin vaikka mitä ihania ominaisuuksia! Mielummin nauttia parhaansa mukaan, kuin valittaa puolet vuodesta, eiks? Kyllä sitä mököttääkin saa, mutta mukavampaa olisi nautiskella <3 

Ulkona tallustelut sunnuntaiaamuna, saunominen treenin jälkeen, glögimukin kanssa leffojen katsominen, villasukkien ylikulutus, joululahjojen suunnittelu, lumileikit (kyllä aikuisetkin saa!), lumityöt hyötyliikuntana, laskettelu, hiihtoladun korkkaus, kynttilät ja kaiken maailman tunnelmointi.. Siinäpä omat lempparit, löytyykö teiltä samoja?

Tsemppiä kaikkien talveen! Mitkä on sun lempijuttuja tässä vuodenajassa?

11 kommenttia:

  1. Niiin ihania positiivisia juttuja talvesta!! Oot täysin oikeessa tuosta ajattelutavan muuttamisesta - tää talven tulo on nimenomaan asennekysymys, ja paljon on hyviäkin asioita <3 Niinkuin esimerkiksi tuo lumen kauneus ja se, minkälaista valoisuutta se tuo verrattuna siihen loppusyksyyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just eilen fiilistelin samaa blogissa! Asenne kysymys, kyllä. Täällä juuri istuskelen kynttilöiden ympäröimänä kun ulkona pyryttää taivaan täydeltä lunta. Ihanaa ja niin tunnelmallista <3

      Poista
    2. Voi että, mukava kuulla molemmilta :) Talvessa on niin paljon hyvää, etten missään nimessä haluaisi siitä kokonaan luopua ja mielellään luminen talvi kuin musta, synkkä ja masentava :P

      Poista
  2. Tänään sukkahousut ensimmäistä kertaa tänä talvena jalassa. Tosin olen mies, ja jalassa on miesten 100 den sukkahousut. Vähän on tönkkö olo, mutta paljon vähemmän, kuin jos jalassa olisi pitkät kalsarit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein! Tuntuuhan se vähän tönköltä (ainakin talven ekoina kertoina,hah!), mutta pysyypähän lämpimänä :-)!

      Poista
  3. Ihanaa lukea positiivisia ajatuksia jotka voin itsekin allekirjoittaa, kun lähipiiristä löytyy lähinnä niitä talvesta valittajia :) täytyy kyllä myöntää että tänä vuonna tää aikainen talvi on myös jonkun verran saanut mut ärsyyntymään yhdestä syystä; oon saamassa lähiaikoina (toivottavasti) ajokortin ja odotan hirveesti et pääsen vihdoin liikkumaan vapaammin mut liukkaat tiet yhdistettynä kokemattomuuteen hirvittää jo valmiiksi eikä innosta niin paljon ajelemaan... Että sen puoleen lumen tulo olis saanu mun puolesta odottaa joulukuuhun asti! Eipähän ainakaan tarvi kuunnella valitusta synkästä marraskuusta!
    Olisko sulla muuten tiedossa jotain erityisen hyvää glögiä mitä suositella? Sun snäpissä oli sitä Valion sokeritonta mut ite välttelen makeutusaineita (varsinkin aspartaamia) ja sokeriakin käytän mahdollisimman vähän, taitaa olla mahdotonta löytää "luonnollista" ja vähäsokerisempaa vaihtoehtoa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. O ou! Toivotaan että liukkaat kelit helpottaa siihen mennessä. Ja tsemppiä autokoulun loppurutistukseen :) Pysytään positiivisena!

      Glögistä ei valitettavasti ole muuten kokemusta, kuin noista keinotekoisesti makeutetuista.. Ootko käynyt katsomassa esimerkiksi Ruohonjuuresta/Lifesta tms? Tulisi ensimmäisenä mieleen tuon tyyliset kaupat, mikäli jotain 'parempaa' glögiä on jossain myynnissä. Kerrohan mikäli löydät!

      Poista
  4. Todellakin! Mua myös rassaa valitukset talvesta ja pimeydestä. Joo on talvi ja on kylmää ja joo on pimeää ja on vaikea kuvata. Mutta eipä me niille asioille mitään voida, eikä niistä valittaminen tee niistä yhtään sen mukavampia :D

    Lisäksi mua aina harmittaa, kun talvea morkataan, se on nimittäin mun lempparivuodenaika <3 rakastan lunta ja pakkasta ja jäätyneitä silmäripsiä. En rakasta hengenvaarallista liukkautta, mutta hei, saapahan hyvällä syyllä, ottaa elämässä vähän hitaammin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! Turha rypeä itsesäälissä ja negatiivisissa ajatuksissa - eipä edistä talven häipymistä millään tavalla! Saastuttaa vaan oman mielen :)

      Talvi on ihan paras! Rakastan pulkkamäkeä, laskiaispullia, glögiä ja kynttilöitä! Ah <3 Ja nimenomaan, täytyy ottaa vähän iisimmin ;)

      Poista
  5. Talvi ja pakkanen on tosiaan asennoitumis ja pukeutumis kysymys. Täällä sukkahousut ja villasukat jo käytössä, sekä koirien kanssa lenkkeillessä toppahousutkin jalassa. Palelu on jotain niin kamalan kurjaa ja mä palelen pitkin vuotta ;)joten neuleet, villasukat, kaulahuivit ja lapaset pääsee käyttöön ja ennenkuin pakkasetkaan alkavat. Mukavaa matkaa lämpimään ja nautitaan talvesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että myös sä osaat pukeutua sään mukaisesti :) Pysytään lämpimänä ja nautitaan tästä kauniista vuodenajasta :)! Kiitos!

      Poista