tiistai 15. marraskuuta 2016

Tämän terveellisen herkun tarvitset elämääsi

Ihan alkajaisiksi mun täytyy sanoa, että mun oli tosi vaikeaa typistää otsikko lyhyeen muotoon, sillä olisin halunnut sisällyttää siihen vaikka mitä informaatiota. Olisin halunnut kirjoittaa esim. näin: Maailman helpoin, herkullisin ja suussa sulavin vegaaninen herkku, jota olisin valmis syömään vaikka joka päivä tai monta kertaa päivässä. 

Kas näin, jatketaan.
Olen tästä herkusta vinkannut täällä joskus aiemminkin, mutta on aika antaa sille taas lisää ansaitsemaansa huomiota; mä tein tätä viime viikolla taas piiitkästä aikaa (miten ne hyvät herkut tuppaa välillä unohtumaan ja jonain päivänä vaan tajuaa, että ne herkut ovat olleet sun elämän puuttuvia palasia nämä kaikki kuukaudet?) ja tänään oli pakko tehdä uudestaan. Alunperin tämä on bongattu Aino Mäkelän blogista ja kyseessä on siis Double Trouble -nimeä kantava terapeuttinen mössö, joka ei ole niinkään kauniin näköinen, mutta ah, sitäkin herkullisempi. 

Ja ihan sivumainintana, mä olen kokeillut aika montaa erilaista raakaherkkua ja tämä on käsi sydämellä niistä helpoin ja kaikista herkullisin. Kyllä, ihan oikeasti. Täytyykö mun vakuuttaa teitä enää yhtään enempää?
Valmista vaalea täyte sulattamalla maapähkinävoi sekä kookosöljy vesihauteessa. Halutessasi voit korvata osan kookosöljystä kookosmannalla! Kun seos on juoksevaa ja tasaista, kaada blenderiin huuhdellut kikherneet, noin puolet maapähkinä-kookosöljy-massasta, puolikas banaani, vanilja, mulperit (ei täysin pakollisia, eli ei hätää mikäli niitä ei löydy kaapista), kookosöljy sekä mantelimaito. Surrauttele suhteellisen tasaiseksi massaksi ja aseta vuoan pohjalle. Aseta pakastimeen kuorrutteen valmistamisen ajaksi.

Halutessasi huuhtaise blenderi ennen kuorrutteen valmistamista. Kaada blenderiin loput maapähkinävoi-kookosöljyseoksesta ja heitä sekaan vielä taatelit sekä kaakaojauhe. Kun massa on tasaista, maista ehkä vähän liiankin monta kertaa, ennen kuin asetat sen vuokaan vaalean täytteen kanssa. Voit nyt halutessasi jättää suklaakuorrutteen yhdeksi levyksi luomuksesi päälle tai vaihtoehtoisesti sekoittaa sen vaalean massan joukkoon. Mä tykkään tehdä niin, että sekoitan suklaata vähän vaalean massan joukkoon, mutta kuitenkin jättäen isoja herkkusattumia lusikoitavaksi. Sekaan voit vielä heittää mulpereita, mikäli kaipaat lisäsattumia. 

Aseta pakkaseen vähintään tunniksi tai kunnes massa on jähmettynyt. Nauti tosi hartaasti ja nauttien, äläkä anna kellekään muulle jos et halua. Tämä herkku sulla on lupa syödä yksin, amen sister!

14 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin herkulliselta, että pakko varmaan viimeistään ens viikolla hommata ainekset tähän.

    VastaaPoista
  2. ah tää on munki superlemppari! tein tätä jossain vaiheessa ihan jatkuvasti ja sit unohin koko ihanuuden, mut just muutama viikko sitten muistin taas ja tein, mhmm <3 nyt on maapähkinävoi loppu (mikä on jo kriisi itsessäänkin) mutta heti kun saan ostettua lisää niin teen kyllä taas tätä herkkua nam :) todellakin helpoin ja maukkain raakaherkku! kivaa viikkoa katsku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää on niin ihana aina sit pitkän ajan jälkeen muistaa taas ja sit mussutella harva se päivä :-D Kiitos samoin ihana <3

      Poista
  3. Omm en kestä oottaa milloin pääsen kauppaan ostamaan tarvittavat tavarat, kuulostaa nimittäin niiiin hyvältä ! Oon joskus testannut jotain samantapaista, mutta en muistanut nimeä ja ohjetta ei ole niin en tiennyt mitä etsin niin oli vaikea löytää. Tää tuli kuin tilauksesta tämä postaus! :D
    Onko tuolla maapähkinävoilla muuta virkaa kuin maku? tai että jos sitä ei ole niin voiko sen korvata jollain tai jättää kokonaan pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kipin kapin ostoksille ;) Hyvä että tuli oikeaan saumaan! Ja no maapähkinävoi on aika oleellinen siinä maussa, että tietenkin voi korvata jollain muulla pähkinävoilla, mutta en tiedä miten vaikuttaa lopputulokseen. Voit testata :-)!

      Poista
  4. Moikka Kata!:)
    Tämä ei nyt liity postauksen aiheeseen, mutta muokkaat ilmeisesti kuvasi Lightroomilla? Sellaista vaan kyselisin, kun en googlettamalla oikein löytänyt, että jos asennan itselleni Lightroomin ja vaihdankin pian tietokonetta, saanko ohjelman myös uudelle tietokoneelle ilman, että joudun maksamaan ohjelmasta uudestaan? Saattaa olla vähän tyhmä kysymys.. Mutta kiitos jo etukäteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heei!

      Mulla ei ole tosta omakohtaista kokemusta, mutta mielestäni se menee niin että kun hankkii Adoben tunnarit niin siellä on sun kaikki tiedot aina koneesta riippumatta. Ja jos yhdestä koneesta purkaa asennuksen, luulisi sen tajuavan että ohjelmaa ei sillä hetkellä ole missään ja voi ladata uudestaan toiselle koneelle? Mutta tosiaan tämä on vain arvailua ja mun mielestä loogisesti se menis näin :) Toivottavasti selvii!

      Poista
  5. tekisi mieli kokeilla mutta nuo raaka-aineet on kyllä todella kalliita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loppujen lopuksi noita kaikkia tarvitsee aika vähän kerralla (maapähkinävoita eniten), eli jos keksit kookosöljylle eri käyttötapoja niin kerta-annokselle ei tule paljoa hintaa. Ja jos sulla on mahdollisuus vierailla esimerkiksi Punnitse&Säästä -liikkeessä, voit ostaa sieltä juuri tarvitsemasi määrän mulpereita ja mantelimaitoakin saa ostettua pienissä purkeissa jne. Ymmärrän, että nuo tietyt raaka-aineet tuntuu isolta satsilta kerralla, mutta esimerkiksi maapähkinävoitakin voi käyttää tosi monessa eri jutussa, esimerkiksi riisikakkujen päällä, smoothieissa, kastikkeissa, puurossa.. :-)

      Poista
  6. Oh my! Pitää varmaan pitää tänään ekstraherkkupäivä, kun löysin tämän, namnam

    VastaaPoista