maanantai 30. tammikuuta 2017

Vastaisku pyllistävälle maanantaille

Olen taas tässä viikon aikana kokenut pienten, niin pienten, arkisten asioiden olevan mulle ihan älyttömän tärkeitä. Oli se sitten täydellisesti onnistunut chiapuuro ja sen päällä olevat lukuisat härpäkkeet, postissa saapunut uusi kirja, kotona saunominen ja niin kuumien löylyjen heittäminen, että ihoa pistelee, siisti koti ja kynttilät, akustinen musiikki Spotifyn valmiista soittolistasta, astianpesukoneen hurina tyhjässä asunnossa tai makuuhuoneen järjestyksen uusiminen, on taas ihana nauttia arjen pienistä asioista.
Kerroin Snapchatissa (katasti), kuinka toheloin jälleen kerran ja missasin mun joogatunnin Skamin katsomiseen jumittuneena. Se ärsytti pirusti, sillä olin jo monta viikkoa odottanut pääseväni tälle maanantain tunnille ja minä perhana olin ihan menettänyt ajankulun jännittävien juonenkäänteiden myötä. Päätin, että otan nyt hyödyn irti tästä kotona hengailusta ja alan siivoamaan. Lopputuloksena siistein koti aikoihin ja mielenrauha ympärillä vallitsevasta seesteisyydestä. Pitäis varmaan useammin järjestää siivoustalkoot, hah!
Mulla oli tarkoituksena lähteä salille tekemään joku toinen treeni joogan sijasta, mutta vaikka yritin kuinka kaivella motivaatiota sinne lähtemiseen, fiilis oli enemmänkin "zero fucks given". Teki mieli hikoilla pitkästä aikaa, mutta ajatus omatoimisesta treenistä ei houkutellut alkuunkaan, eikä salilla mennyt mua miellyttäviä ryhmäliikuntatunteja. Eikä tehnyt mieli lähteä ulos tarpomaan. Eli mitä näitä tyypillisiä tekosyitä vielä löytyikään - ei vaan kiinnostanut. Lopulta onneksi päätin laittaa saunan päälle ja sen lämpeämisen aikana pistin popit soimaan ja vedin olkkarissa parinkymmenen minuutin treenin omankehonpainolla. Tein muutamat sataset, eli 100x haarahyppy, 100x kyykky, 100x vuorikiipeilijä ja niiden lisäksi erilaisia variaatioita vatsalihasliikkeistä ja lankutuksista. Hyvä hiki tuli päälle tosi lyhyessäkin ajassa - eikä enää yhtään harmittanut jäädä kotiin.
Laitoin Spotifysta sen aiemminkin mainitun akustisen soittolistan (Akustista tunnelmointia) ja menin pimeään saunaan makaamaan. Nostin jalat seinälle ja heitin himmeet löylyt. Ei kuulkaa mikään tuntunut sillä hetkellä enempää tärkeältä - osasin olla hetkessä. Juuri niillä lauteilla, juuri tässä omassa, rakkaassa asunnossa, juuri nyt. Parasta.
Nyt on erittäin hyvä olla. Äsken pistin raakasuklaata pakkaseen ja nyt vaan odottelen sen jähmettymistä. Kuuntelen edelleenkin sitä samaa soittolistaa ja katselen vähän väliä ympärilleni tätä tekstiä kirjoittaessani, koti on niin kaunis. Kohta perehdyn tarkemmin tuohon hurjan inspiroivan näköiseen Capture Your Style -kirjaan, joka on kuulopuheen mukaan jokaisen Instagrammaajan raamattu. Täällä on nyt niin hyvä olla.

Vaikka maanantai näyttää välillä kalpeaa takamustaan esimerkiksi räntäsateen ja hajamielisyyden muodossa, täytyy nostaa sen housut ylös ja lähteä tanssimaan sen kanssa. Maanantai on ihana, ainakin melkein aina.

Ihanaa viikkoa kaikille <3

6 kommenttia:

  1. Löysin vähän aikaa sitten blogiisi youtube-kanavasi kautta ja vaikka harvemmin tiputtelen kommentteja, nyt oli pakko tulla jättämään komentti. Aivan todella ihana blogi ja kanava, todella hyvää settiä, jotenki aitoo ja kaunista! :-) Jatka samaan malliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Ihana kuulla tällaista palautetta, tosi kiva että tykkäät meiningistä <3 Tulin kyllä niin iloiseksi!

      Poista
  2. Voispa kommenteista tykätä! Oon Lotan kanssa täysin samaa mieltä ja Snapchattisi on oikea helmi! Tuot hymyn huulille videoillasi, oot paras :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jenna! Mä vaan jaan mun sekopäistä arkea ja hyvä että joku siitä tykkää <3 :D Piristitte kyllä molemmat mun päivää näillä kommenteilla!

      Poista
  3. Näyttääpä ihan älyttömän hyvältä toi puurohärpäke, saisko reseptiä jakoon? <3_<3 Lisättäköön samaan kommenttiin, että lueskelen paljon blogeja ja tää sun blogi on oikeastaan ainut josta tykkään ihan aidosti! Sisältö, kirjoittaja ja kaikki vaikuttaa jotenkin niin huipulta - yhdyn siis edellisiin kommentteihin, jatka samaan mallin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, kun tähän vastaaminen on jäänyt, kääks! Ensinnäkin kiitos paljon, olen kovin otettu <3 Tosi mukava kuulla tällaista palautetta, mukava jos viihdyt täällä jatkossakin :)

      Resepti puuroon on tässä:

      Chiapuuro:

      Vajaa desi chiaa
      Pari rkl jugurttia (käytin turkkilaista)
      N. 1 dl nestettä ((kaura/manteli)maito tai vesi)
      Suolaa
      Hunajaa
      Vaniljaheraa/muuta proteiinijauhetta oman maun mukaan
      Päälle pähkinöitä, banaania, maapähkinävoita, mulpereita ja iskinpä sekaan myös merisuola-chia-riisikakun palasiakin ja ne toimi siinä tosi hyvin :)

      Ihania herkkuhetkiä!

      Poista