tiistai 7. maaliskuuta 2017

Täydellinen startti viikolle


Herätys soi 6.40. En haluaisi millään nousta sängystä, sillä pehmeä peitto, vieressä tuhiseva rakkauspakkaus ja lämmin olo houkuttelisivat jäämään makoilemaan pidemmäksikin aikaa. Ei auta itku markkinoilla, vaan ylös on noustava. Kävelen vessaan, käyn vessassa, pesen kasvot jääkylmällä vedellä ja pesen hampaat. Olen laittanut kaikki kamat valmiiksi lähtöä varten ja puen vaatteet päälle. Juon ison lasillisen viileää vettä ja yritän herätellä itseäni. Lähtöön on aikaa vain 10 minuuttia, halusin nimittäin nukkua mahdollisimman myöhään. Hetken päästä olenkin jo takki päällä eteisessä ja astun ovesta ulos. 
Ulkona on kylmä. Niin kylmä, että tuuli menee luihin ja ytimiin asti samalla kun odotan bussia. Kiitän itseäni siitä, että muistin laittaa sukkahousut tekonahkahousujeni alle, sillä muuten olisin vielä entistä enemmän kylmissäni. Astun täpötäyteen bussiin ja laitan musiikit soimaan. Bussin huristellessa kohti Helsinkiä näen kauniin auringonnousun ja ajattelen, että tästä täytyy tulla hyvä päivä.
Jään bussista pois ja kylmä todellisuus taas iskee päin kasvoja - jääkylmä tuuli nimittäin. Kävelen mahdollisimman ripeästi, jotta pääsisin pian lämpimään. Mulla käy hyvä tuuri, kun pääsen hyppäämään sporaan parin pysäkin ajaksi ja näin ollen pääsen vähän lähemmäksi määränpäätäni. Köpötän nopeasti Vaasankadulle ja vihdoin olen perillä Rootsissa, yhdessä Helsingin tunnelmallisimmista kahviloista. 
Meille on järjestetty ihana aamujooga kahvilan yhteydessä olevalla joogastudiolla. Valo tulvii vaaleaan joogasaliin, vaikka kello lähentelee vasta kahdeksaa. Sali alkaa täyttyä tutuista tyypeistä ja kaikki ovat vielä hieman unisina liikenteessä. Joogatunti alkaa ja keho alkaa herätä. Alaspäin katsova koira, soturi ja lapsen lepoasento. Hengitän sisään ja ulos, laitan silmät kiinni. Tunnen, kuinka veri kiertää kropassa ylös alas sen mukaan, kun liikutan kehoa sen sallimissa rajoissa. Tuntuu hyvältä. Olen hereillä. 
Joogan jälkeen siirrymme kahvilan puolelle ja nautimme älyttömän hyvän aamiaisen. Chiapuuroa, punajuurimehua sekä paria erilaista raakakakkua. Mietin, voisiko viikko yhtään paremmin alkaa? Päädyn siihen, että tämä on kyllä yksi parhaista viikon aloituksista ikinä. Näillä eväillä on hyvä jatkaa töihin ja päivän velvollisuuksien pariin. 

Eikä yhtään harmittanut nousta kylmän viiman riepoteltavaksi - tunnin jälkeen aurinko oli jo korkealla ja nautin siitä sen lyhyen hetken, kun matkasin töihin. Kiitos Peak Performance ja Roots Helsinki, annoitte hyvän startin viikolle :)


2 kommenttia: