lauantai 31. tammikuuta 2015

15 ateriaani

Hei kaikille ja mukavaa lauantaista aamua! Lähiaikoina olen tullut yhä tavoitteellisemmaksi kuntosalilla käymisen suhteen ja sen myötä olen alkanut tarkkailla enemmän syömisiäni. Pyrin siis syömään paljon, mutta katson entistä tarkemmin sitä, mistä annos koostuu. Syksyllä söin usein kouluaterialla esimerkiksi mössöistä valkoisesta makaronista tehtyä lihamakaronilaatikkoa kasvispihvien sijasta, mutta nykyään valitsen toiste päin. Miksi? Koska siitä hiilarimössöstä tuli aina vaan turvonnut olo, eikä lopulta edes täyttäny tarpeeksi pitkään. Nykyään valitsen useimmiten mieluummin kasvisvaihtoehdon, riisiä tai perunaa kylkeen ja puolet lautasesta salaattia. Jää paljon parempi fiilis!

Olen muutenkin yrittänyt skarpata salaatin syönnin suhteen. Olen kotonakin valmistanut enemmän salaattia pääruuan lisäksi ja nykyinen lemppari ruokaisista salaateista onkin kana-avocado-salaatti! Tulen jatkuvasti yhä paremmin tietoiseksi siitä, mitä mun kannattaa syödä ja mitä ei. En ole maidottomia, gluteenittomia tai muita vastaavia ruokavalioita vastaan, mutta itse en kuitenkaan ainakaan toistaiseksi aio sellaisia kokeilla. Ymmärrän hyvin, kun monilla saattaa olla ongelmia vatsan kanssa ja haluaa testata näitä ja hyvä niin - monella onkin olo helpottunut ruokavaliomuutoksen jälkeen. Mulla on kuitenkin perus hyvä olo koko ajan, etten koe tarvetta tämmöisille kokeiluille.

foood2 Avokadot ovat tulleet pysyväksi elementiksi omassa ruokavaliossani. Nykyään tekisi mieli tunkea sitä jokaikiseen ruokaan ja mun lemppari onkin edelleen jälkiuunileipä avokadoviipaleilla. Meillä saattaa usein olla salaattiainekset vähissä, mutta jos tomaattia, salaattia ja avocadoa löytyy, oon tyytyväinen!

1. Salaattia ja tonnikalapihvejä. Puhuin niistä teille täällä aiemminkin, mutten ole saanut vielä jaettua niiden reseptiä täällä. Superhelpot ja hyvät pihvit, kurkatkaa resepti tästä linkistä! Reseptistä poiketen en leivittänyt näitä korppujauholla ja uunin sijasta pistin hellalle paistumaan.

2. Saatiin eräänä päivänä pikku ylläri - mehupuristin ja viiden kilon appelsiinisäkki! Niistä puristeltiin hyvät aamiaismehut ja sen kylkeen maistui lempparivoileipä.

3. Kanasalaatti pähkinöillä, hunajamarinoidulla kanalla, avokadoilla ja kurkulla. Nam!

4. Olin jo ihan unohtanut miten hyvää tää on! Appelsiinia, viinirypäleitä ja rahkaa. Joo, kyl se rahka siellä pohjalla on haha.. foood

1. Ruokaisat munakkaat ovat olleet meidän suosiossa etenkin illalla salin jälkeen. Tässä yksilössä on mukana viipaloituja nakkeja, tomaattia, pizzamaustetta ja kolme kananmunaa. Kyllä nälkä lähtee!

2. Käytiin eräänä päivänä juomassa cappuchinot kahvilassa - en edes muistanut milloin olisin Suomessa juonut jotain tällaista! Jotenkin mä ostan vaan ulkomailla tollasia erikoiskahveja, kun tuntuu että niiden hinnat on täällä suomessa niin suolaisia. Mutta eihän noi olleetkaan kalliit, ehkä kolme euroa kappale, pitäis ehkä useammin pistäytyä cappuchinoille :-)

3. Kotipizzasta saa hyvää salaattia, oma lempparini on tämä tonnikalayksilö!

4. Xocon Chagaa on tullut aina välillä juotua. Hieman erilainen kaakao, mutta hyvää on.

5. Tässä salaatissa onkin varsinaisesti mun lempparielementit - tomaatti, kurkku, salaatti, rucola, paistettu halloumi sekä cashew-pähkinät. Ei voi sanoa muuta kuin nam, mielettömän hyvää.

6. Perus aamupuuro hyvän lukemisen kera.

7. Hunajamarinoitua kanaa ja siinä seassa Lidlin Tikka Masala- soossi. Kylkeen riisi-ohraa ja maukas salaatti. En heti keksi parempaa arkiruokaa kuin tämä. Tää on ihan mielettömän helppokin valmistaa!

8. Uunibataatteja ja falafeleja. Bongasin Citymarkestista sellaisen Luomu Falafel valmistuspaketin, jossa jauheen sekaan laitetaan pelkästään vesi ja annetaan turvota jonkun aikaa. Sitten vaan pyöritellään pullat pannulle ja annetaan paistua. Näistä tui yllättävän hyviä, pitääkin tehdä taas lähipäivinä! Kylkeen tein vielä jugurttikastikkeen kreikkalaisesta jugurtista ja intialaisesta maustesekoituksesta.

9. Munakokkelia ja avokadoleipää. Nopeeta, helppoa ja maukasta!

foood1
1. Perusruokaa taas - pasta bolognese ja hieman vihreää.

2. Tän kombon oon vasta lähiaikoina testannut ja huomannut ihan mielettömän hyväksi välipalaksi - rahkaa, mangopilttiä ja banaania. Tää on myös hyvä makeannälän karkoittaja!

3. Maitoa, kolme munaa, tomaattia, pizzamaustetta ja rucolaa.

4. Mun lemppari - banaanipannarit! Näistä yksilöistä tuli yllättävän hyviä ja tein ne seuraavanlaisella ohjeella:

puolikas banaani
kaksi kananmunaa
ruokalusikallinen kaurahiutaleita
hieman hunajaa

kaikki ainekset sekoitetaan hyvin ja lisätään pannulle vasta kun taikina on kuohkeaa. Muistakaa mieto lämpö, se on kaiken a ja o! Yhdessä letussa saattaa hyvinkin mennä päälle viisi minuuttia ellei enemmänkin. Rauhallisuus on valttia ;-)

Siinä nyt mun lähaikojen ruokia! Tässä on kyllä koottuna hyvin pitkälti mun arkiruokien peruselementit, en nyt keksi mitään muuta mitä tulis usein syötyä. Perusruoka on mun mielestä parasta ja tottakai välillä kokeilee sitten jotain vähän erikoisempiakin reseptejä. Mä oon kuitenkin vähän poropeukalon piirteitä omaava henkilö, etten mitään hirveen erikoisia jaksa yrittää kun usein menee sitten jotain pieleen ja tulee vaan paha mieli haha! Ehkä pitäis vaan yrittää useemmin jotain hienompaa niin siinä sitten harjaantuisi.

Mitä piditte postauksesta, pistättekö peukun ylöspäin ruokajutuille? 

14 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus, sai paljon kivoja vinkkejä omaan arkisyömiseen! Mangopiltin sijaan kannattaa kokeilla Bonne-merkin mangososetta, jossa on vain ja ainoastaan mangoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että löytyi hyviä vinkkejä :) Joo olenkin joskus katellut sitä kaupoissa, mutta eikö se olekin aika suolaisen hintaista? Tai sit muistan väärin.. Kiitos vinkistä!

      Poista
    2. Se Bonne on parasta! Ja parempi vaihtoehto pilteille, koska niitä käsitellään ja kuumennetaan niin paljon ettei niissä ole juuri mitään ravintoarvoja.

      Poista
    3. Nonni, hyvä tietää! Just kävin hakee kaupasta lisää pilttejä mutta ens kerralla voisin hakea sitä Bonnea. Kiitos tietoiskusta!:)

      Poista
    4. Oli pakko käydä Bonnenkin purkki tarkkaan läpi ja kyllä, sekin on iskukuumennettu eli vitamiineja kadonnut hurjasti. Harmi, koska niin ihania ovat. :/ Parasta siis tehdä itse soseet..

      Poista
  2. Superkiva postaus :-) ruokapostukset on ihan lemppareita!

    VastaaPoista
  3. Ehdottomasti peukku pystyssä tälläsille postauksille! Oli kiva saada ideoita omaankin ruokailuun, kun aina välillä (oikeesti melkein aina) ideat loppuu ja sit mutustetaan samaista safkaa päivästä toiseen.. :-D Noi tonnikalapihvit lähtee samantien kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Tiiän tunteen, vaikka tässäkin on aika paljon eri ruokia esillä, mustakin välillä tuntuu että jumitun aina samoihin vanhoihin ruokalajeihin vähän liiankin pitkäksi aikaa haha.. :D Kannattaa testata!

      Poista
  4. Jes tykkään tykkään! Fiksun ja herkullisen näkösiä aterioita! :) inspiraatiota omaan arkiruokaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella kiva kuulla positiivista palautetta :-)! Kiitos!

      Poista
  5. Mä kyllä suosittelen lämpimästä maustamatonta kanaa :) Vertaappas ihan huvikses kaupassa niitä marinoituja ja marinoimattomia :) Mutta siis ihan yyber hyvä postaus ja en ollutkaan edes muistanut esimerkiksi munakasta - nopeeta, hyvää ja helppoa!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tiedän että marinoitu on aina huonompi vaihtoehto maustamattomalle, mutta se on vaan niin hyvää! :-D Täytyy tosiaan ostaa useammin sitä maustamatonta, toi marinoitukin on yleensä niin helppo ja nopee että ehkä senkin takia tulee enemmän syötyä sitä. Kiitos paljon ja kiva kun pidit, munakkaat onkin ihan best!

      Poista
  6. Ihan tosi kiva idea tällanen postaus! Tuntuu, että ne arkiruuat junnaa ihan paikallaan :)

    VastaaPoista