torstai 14. toukokuuta 2015

Herkkuja helatorstaille

Letut ovat kuuluneet omiin lemppariherkkuihin jo pienestä pitäen. Meillä on ollut perinteenä pitää lettutalkoot jokaisella mökkireissulla ja siksi mulla tuleekin niistä aina niin vahvasti mieleen juuri mökkimaisemat ja oma lapsuus. Nykyään tulee vähän harvemmin tehtyä kunnon räiskäleitä ja vaikka kovasti tykkäänkin väsätä terveellisempiä versioita näistä klassikkoherkuista, ei silti mikään voita kunnon vehnäjauhoihin ja maitoon tehtyjä ja rasvassa paistettuja lettuja! Mikä siinä muuten aina on, että tulee tehtyä joka kerta liian suuri lettutaikina? Vaikka tiedän, että jaksan syödä maksimissaan neljä isoa lettua, on aina pakko 'varautua' isommalla taikinalla :-D Sitten niitä jää aina yli ja täytyy kutsua naapurit ja äidit ja siskot rääppiäisiin. lettu1 Nyt siis kaikki vaan kunnon lettuja paistamaan! Kermavaahdot ja hillot mukaan kuvioihin ja hyvä tulee. Tällä ohjeella tehtiin viimeksi superherkullinen (ja kahdelle hieman iso) satsi:

12 isoa lettua 

3 munaa
0,8l kevytmaitoa
3,8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,8 dl voita tai margariinia

Aloita lettujen teko vatkaamalla munien rakenne rikki. Lisää maito ja kuivat aineet sekä pehmennyt voi. Anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia ja sen jälkeen ryhdy paistohommiin!
lettu Maukkaita herkkuhetkiä kaikille!

Löytyykö sieltä perinteisten lettujen faneja?

4 kommenttia:

 1. Yksi perinteisten lettujen fani ilmottautuu, muita en sitten syökkään! Tosin nykyisin oon lisännyt vehnäleseitä joukkoon antamaan kuitua :-) makueroa ei edes huomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Totahan vois kokeilla, kiitos vinkistä:-)

   Poista
 2. Hitsi, että alko tekee mieli kunnon vanhoja lettuja kermavaahdolla ja hillolla! :-P

  VastaaPoista