sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Investoi itseesi

Tuntuuko välillä vähän nihkeältä maksaa kuntosalista monta kymmentä euroa kuukaudessa? Entä harmittaako kauppareissun jälkeen katsoa kuittia ja sen loppusummaa? Pihisteletkö joogatunnille menemisessä, vaikka tiedät kuinka hyvää se kropallesi tekee?

Tuleeko sinulle huono omatunto kun panostat omaan hyvinvointiisi?
H37A9851
H37A9955 H37A9976

Olen itse syyllistynyt tähän samaan ongelmaan. Tekemisiä ajatellaan pelkkinä numeroina, jotka näkyvät miinuksena pankkitilillä ja tuovat toisinaan myös harmaita hiuksia ajatellen jatkuvaa rahanmenoa. Mietimme ehkä liian harvoin sitä, miksi me maksamme siitä. Miksi maksan kuntosalista? Miksi ostan ravinnerikasta ruokaa? Miksi teen ylipäätään mitään mitä haluan?

H37A9830 H37A9847 H37A9965 H37A9808

Koska se tuottaa minulle mielihyvää. Kuntosalilla käynti antaa energiaa arkeen ja tuo lisää itseluottamusta. Kunnollinen ruokavalio vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, edistää terveyttä ja tuo sekin puhtia jokapäiväiseen puuhasteluun. Ostan terveyspuodin tuotteita hyvinvointini tueksi, vaikka ne saattaisivatkin olla ylihinnoiteltuja. Käyn kalliilla joogatunnilla, koska tunnen aina sen jälkeen olevani onnellisin ja vetrein heppu jonka maa päällään kantaa. Aina siinä on jokin ajatus takana - ainakin haluamme sen parantavan fiilistämme ja hyvinvointiamme.

Joten miksi emme maksaisi siitä, että voimme hyvin? Jos haluamme muuttaa elämäntyyliämme, liittyi se sitten ruokavalioon tai liikuntatottumuksiin tai mihin tahansa muuhun, voimme ainakin yrittää muuttaa tapojamme. Haluatko liikkua säännöllisesti, mutta et tiedä miten ja milloin? Palkkaa Personal Trainer edes parin näkemisen ajaksi. Haluatko muuttaa ruokailutottumuksiasi terveyttäsi edistävämmiksi? Pyydä ammattilaista laatimaan sinulle ruokavalio joka sopii juuri sinulle. Keinoja kyllä löytyy, ne täytyy vain löytää ja antaa niille mahdollisuus. Tiedän, että personal trainer- palvelut ovat kalliita, mutta niistä saatu hyöty pesee varmasti 100-0 sen harmin, että rahat olisi voinut käyttää johonkin muuhun (esimerkiksi ulkona syömiseen, baareissa ravaamiseen tai muuhun vastaavaan?). Asioita kannattaa ajatella hieman kauaskantoisemmin ja miettiä: onko terveyteni ja hyvinvointini sen arvoista?

Mielestäni on. Oma hyvinvointi on aina kaiken vaivan arvoista.
H37A9818H37A0064 H37A9846 Joten te kaikki ihanat ketkä luette tätä tekstiä, muistakaa panostaa itseenne. Jos se tarkoittaa uusia istuvia farkkuja, jotka kohottavat itsetuntoa: Osta ne. Jos se tarkoittaa ruokavalion remontoimista: Remontoi se. Jos se tarkoittaa ihan mitä vain muuta: Muuta se. Jos haluat mennä joogatunnille niin hitto vie mene ja nauti!

Me ollaan vain yksi ihminen tässä isossa maailmassa. Mutta se yksi ihminen on meille kuitenkin se kaikista tärkein tyyppi, jonka tarpeita täytyy kuunnella tasaisin väliajoin. Eiks vaan?


Ps. Tykkää blogini Facebook- sivustani TÄÄLLÄ!

9 kommenttia:

 1. Mä en ajattele ollenkaan noin, ja oon todella iloinen siitä! Jos mieltä alkaa kaivaa ajatus suuresta rahanmenosta esim. isomman reissun suhteen, muistutan itseäni, että just tälläisistä jutuista mä haluan maksaa - raha on kuitenkin tarkoitettu käytettäväksi :-) Toki en kannata minäkään holtitonta tuhlailua :-D Tosi kiva postaus sulta taas !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Vaikka just esim matkusteluunkin palaa rahaa ihan mukavasti niin en koskaan mieti sitä niin - mielummin panostam kokemuksiin kuin materiaan :-) Kiitos paljon ihana!

   Poista
 2. Ihania ajatuksia Kata! Rakastuin tohon ekaan kuvaan susta 😍 muutenkin tosi tunnelmallisia kuvia 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Hantsa, mukava kuulla että pidit postauksesta :-)<3

   Poista
 3. Mäkin aina välillä mietin, miten kehtaan ostaa näin kalliita luomupähkinöitä. Tai kaurajugua. Mutta sitten tulen siihen tulokseen, koska en käy juurikaan baareissa tai ostele vaatteita niin voin ihan hyvin investoida rahani niihin. :) jälleen hyvä postaus. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, mielummin maksan hyvästä ruuasta ja aidoista nautinnon aiheista! Kiitos paljon :-)!

   Poista
 4. Every human has a treasure of knowledge inside hidden in the dust, to reveal the treasure needs to polish yourself through positive motivation. You keep growing like a moon coming out of the clouds.

  VastaaPoista