maanantai 2. marraskuuta 2015

Aina löytyy joku minua parempi ja taitavampi

Olemme aina tottuneet vertailemaan itseämme muihin ja heidän taitoihinsa. Heidän osaamiseensa, luovuuteensa, menestykseensä. Vertaillaan ja puntaroidaan, käännellään ja väännellään, mutta ketä se lopulta palvelee?

Tärkeämpää olisi osata puntaroida näitä samoja asioita omiin kokemuksiin. Mitä olen saavuttanut edellisen vuoden aikana? Olenko kehittynyt ihmisenä ollenkaan ja jos, niin miten? Olenko ottanut uusista haasteista ja mahdollisuuksista kiinni? Olenko tyytyväinen omiin suorituksiini? Tässä kysymyksiä, joita olen itse pyöritellyt päässäni hiljattain.
IMG_7130
IMG_7039 Olen oppinut sen, etten halua enää vertailla itseäni muihin. Haluan olla onnellinen läheisteni puolesta, jotka saavuttavat jotain hienoa. Tahdon motivoitua siitä, että joku muu onnistuu hänelle tärkeässä asiassa. Haluan kääntää kaiken tämän voimavaraksi itselleni, enkä mieti jatkuvasti miksi muut onnistuvat ja minä en. Samalla voi miettiä ehkä onnistuneensa jossain, josta muut voivat vain haaveilla, kaikki on niin suhteellista. Mielestäni itsensä vertailu muihin on turhaa, kun sen tekee negatiivisessa mielessä. Monet kuitenkin osaavat vertailla itseään muihin positiivisessa valossa, eli inspiroituvat muiden onnistumisista tekemään jotain merkittävää myös omassa elämässään ja se jos jokin on hyvä juttu. IMG_6999 IMG_7135 IMG_7041IMG_7001
Nyt kun mietitään, olen mielestäni edennyt hyvinkin pitkälle viimeisen vuoden aikana. Siinä missä ennen olin aika hukassa tulevaisuuteni suhteen, ajelehdin massan mukana ja tein minulle määrättyjä velvollisuuksia, olen nykyään aika tietoinen siitä mitä haluan tulevaisuudessa tehdä, millä elämän alueilla haluan kehittyä ja kuinka aion muutokset tehdä. Olen tehnyt ratkaisevia askelia sen eteen, että olisin pikku hiljaa lähempänä tavoitteitani ja se tuntuu aika hyvältä. Ennen saatoin vain tyytyä kohtalooni, mutta hitto vie, mähän voin itse vaikuttaa mulle jaettaviin kortteihin. Jos haluan oikeasti saavutaa tiettyjä asioita elämässäni, mun täytyy tehdä asioita niiden eteen. Ei riitä, että vaan odottaa ihmeiden tapahtuvan.IMG_7144 IMG_7145
kuvat: Laura Laukka

Mitä ajatuksia teksti teissä herättää? Oletteko te kovia vertailemaan itseänne muihin ja heidän saavutuksiinsa vai osaatteko kääntää sen voimavaraksenne? Olisi hienoa kuulla muidenkin ajatuksia aiheesta :)

9 kommenttia:

 1. Oon kyllä aika kova vertailemaan itseäni muihin, mutta koen nykyään että en kadehdi ihmisiä enää samalla tavalla kuin ennen, eli siis negatiivisesti. Toisaalta mulla on vielä todella paljon opittavaa asiasta, esimerkiksi tulee mieleen kun sain yhden harjoittelupaikan, mitä en ehkä koe ansaitsevani. Oon miettinyt paljon, että yksi toinen henkilö olisi ansainnut tämän enemmän, ollut parempi jne. Mutta eihän tossa oo mitään järkeä, minut ne kuitenkin valitsi ja varmasti siihen oli joku syy. Siihen pitäisi vaan osata luottaa itsekin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, täytyy vaan luottaa itseensä ja omiin taitoihinsa! Ihan höpöhöpöä vertailla itseään negatiivisessa valossa :) Oot varmasti just ansainnut oman paikkas siellä!

   Poista
 2. Ensinnäkin aivan ihanat kuvat! Ja toisekseen mahtava ja aina ajankohtainen teksti! :) Mä ite tiedostan vertaavani itseäni muihin jatkuvasti ja se syö naista. Pikkuhiljaa kuitenkin huomaan "parantuvani" tästä piirteestä, mutta töitä se vaatii. Ehkä syynä on myös se hitonmoinen kilpailunhalu, joka mussa nähtävästi on vaikka toisaalta oon valmis alistumaan jos ja kun joku parempi/kauniimpi/hienompi asia/esine hyppää kehiin :D Ihan hullua! Kaikki on kuitenki itsestä kiinni ja luotan siihen, että voin oppia pääsemään tästä eroon kunhan annan aikaa ajatuksilleni ja asioille, jotka saa mut tuntemaan sitä alati pursuavaa huonommuuden tunnetta...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, mukava kuulla että tykkäsit! Pikkuhiljaa voit päästä eroon siitä, kun tiedostat sen huonoksi jutuksi, ehkäpä näin? Eikä, mä oon kans vähän tollanen kun kilpailuhenkinen olen niin jotenkin tuntuu aina vertailevan muihin.. Mutta itsekin pyrin pääsemään eroon tästä tyhmästä piirteestä!

   Poista
 3. nää kuvat on niiiiiin sun näkösiä & tää siun teksti!

  VastaaPoista
 4. Ihana teksti <3 Itse juuri myös teen töitä sen eteen etten jäisi maahan makaamaan jos joku toinen onnistuu jossain tai on minua parempi. Yritän saada siitä toisesta inspiraation itseeni yrittämällä parhaani! Ehkä minäkin vielä joku päivä onnistun siinä, missä joku toinen onnistui :´) Ja voi vide näistä sun ja Lauran kanssa otetuista kuvista tuli u p e i t a !! Yhyy munkin pitää päästä tuonne kuvailemaan ennen paukku pakkasten tuloa!!

  VastaaPoista