tiistai 26. tammikuuta 2016

Mineraalimeikkejä - hitti vai huti?

*Kaupallinen yhteistyö: Everyday Minerals Suomi

Oletko koskaan miettinyt mitä kaikkia aineita päivittäin käytössäsi olevat meikit tai ihonhoitotuotteet sisältävät? Oletko koskaan kunnolla paneutunut tuoteselosteeseen ja ottanut selvää näistä mystisitä merkinnöistä, joista moni tavallinen tallaaja ei taida ottaa selvää ilman kunnollista sanakirjaa? No niinpä, enpä ole minäkään.

Olen lähiaikoina tietoisesti sekä tiedostomattomasti alkanut kiinnittää enemmän huomiota siihen, mitä tungen kehooni ja levitän kasvoilleni/hiuksiin/mihin tahansa. Ensin se luonnollisesti alkoi miettimällä sitä, millä ruualla haluan kroppaani ravita ja nyt kun se puoli on totaalisesti hanskassa, on muiden asioiden vuoro.
_MG_2392  
Mistä aloitin? Lopetin syömästä e-pillereitä. Olen syönyt niitä monet vuodet ja nyt päätin, ettei enää. En halua saada kroppaani mitään ylimääräistä mikä ei sinne kuulu. En halua, että jokin ihmepilleri kulkee päivittäin kroppani läpi ja tekee siellä lukuisia asioita mistä en ole itse edes tietoinen. Pilleri, joka vaikuttaa kehooni sekä mielialaani enemmän kuin uskonkaan. Mua oikeasti päivittäin ahdisti se, että 'joudun' syömään jotain mitä en oikeasti haluaisi. Ja niin jäivät pillerit. Step 1 - check.

Mitäs sitten? Eräänä päivänä aloin miettimään, kuinka paljon tuntemattomia aineita kosmeettiset tuotteeni sisältävät. Niin kuin mainitsin, en ole tähänkään päivään mennessä tutkinut kunnolla tuotteiden pakkauksia. Mä vaan tiedän, että niissä purkeissa lukee just jotain sellaista, mistä mä en osaa ottaa tolkkua mitenkään päin. Nappasin ensimmäisenä silmien eteen osuvan voidepurkin eteeni - Prunus Amygdalus Dulcis, Butyphenyl Methylpropional tai Ethylhexyl Stearate ei sano mulle suoraan sanoen yhtään mitään. Veikkaan villisti, että sama kaava toistuu myös vessan kaapeista löytyvistä meikeistäkin.
_MG_2402
Tuli tuossa eräänä päivänä vaan sellainen fiilis, etten enää halua sivellä kasvoilleni tuntemattomia aineita vaan haluan mahdollisimman paljon hyvää ja luonnollista iholleni, jota mun tulisi varjella päivästä toiseen. Tällaisena ihmisenä, joka on tottunut laistamaan vuosikaudet kaikenlaisista ihonhoitorutiineista ihon rasvauksesta sen kuorimiseen on tapahtunut aika iso ja hyvänlaatuinen muutos, don't you think?

Tässä kohtaa tarinaa kuvioihin astuu Everyday Minerals. Seuraavana pieni alkupuhe kyseisen kosmetiikkavalmistajan periaatteista ja historiasta.

"Everyday Minerals on lähtöisin Austinista, Texasista. Everyday Mineralsin perustaja Carina Menzies halusi luoda meikkisarjan, joka hyödyntäisi puhtaimpia luonnollisia raaka-aineita. Merkkituotteita rakastava Carina tajusi, että monet hänen suosikkikosmetiikkatuotteistaan sisälsivät ei-toivottuja raaka-aineita. Työskenneltyään useammille suurille kosmetiikkavalmistajille ja huomattuaan, etteivät ne ikinä tulisi tarjoamaan yksinkertaisia, luonnollisia kosmetiikkatuotteita, syntyi Everyday Minerals. Carina aloitti oman, luonnollisen polkunsa, ja alkoi kehittää puhtaita kosmetiikkatuotteita, joista naiset ympäri maailman voisivat nauttia.

Kaikki Everyday Mineralsin tuotteet ovat 100% vegaanisia, ympäristöystävällisiä ja eläinkokeettomia. Tuotteet valmistetaan käsityönä Austinissa. Pakkaukset ovat ympäristöystävällisesti valmistettuja ja kierrätettäviä; näin haluamme viestiä luonnollisen kauneuden jatkumosta tuotteissamme. Emme koskaan tue lapsityövoimaa emmekä osta raaka-aineita sellaisilta tuottajilta, jotka tukevat tällaista toimintaa. Meidän toimittajasopimuksissamme vaaditaan, ettei lapsityövoimaa käytetä missään tuotannonvaiheessa. Valitettavasti n. 60% maailman kosmetiikassa käytettävästä Micasta ja talkista (joita käytetään kaikissa kosmetiikkayrityksissä luomivärien ja monien muiden kosmetiikkatuotteiden valmistukseen) tulee Intiasta, jossa käytetään paljon lapsityövoimaa. Everyday Mineralsin raaka-aineet hankitaan USA:sta, ei koskaan Intiasta." (Lähde: Everydaymineralssuomi.fi).

Kuulostaa t ä y d e l l i s e l t ä. Juuri sitä mitä olen jo pitkään kaivannutkin. Ei epätietoisuutta koemenetelmistä tai raaka-aineista niiden alkuperästä puhumattakaan. Mieleen tuli kysymys "Miksi en ole tajunnut tätä yhtään aiemmin?". Mun kohdalla voidaan oikeasti puhua jonkin sortin valaistumisesta tämmöisen luonnollisuuden suhteen, sillä olen nyt tässä ihan ryminällä vaan hoksannut kaiken maailman asioita ja kelannut, että mitä hittoa. Miksi olen aiemmin halunnut työntää naamaani mitä ihmeellisimpiä aineita? Hitsi vie sun kanssa, nainen
_MG_2431

Juttelin ihanan Everyday Mineralsin Idan kanssa ja hän laittoi mulle postitse muutamia tuotteitaan testiin. Ei mitään ihmeellisyyksiä - puuteria (semi-matte), aurinkopuuteria, poskipunaa sekä peiteväriä. Niiden lisäksi sain vielä pari maailman pehmoisinta meikkisivellintä, jotka jeesaavat yllättävän paljon  meikin levityksessä, heh. Eräänä aamuna oikein hihkuin innosta, kun pääsin niitä kokeilemaan. Oli mielenkiintoista kokeilla ihan erityylistä meikkaustapaa kuin mihin olin aiemmin tottunut ja  katsoa mitä tapahtuu. Mineraalimeikit levitetään kasvoille pyörivin liikkein ja sen seurauksena meikki 'sulaa' iholle oikein. Ripsiin laitoin vielä vanhaa ripsiväriäni Kikolta sekä kulmiin Lumenen kulmakynää. Ensivaikutelmani oli meikin lopputuloksesta se, että näyttääkö mun kasvot oikeasti kuulaammilta kuin aiemmin? Lähdin töihin asiaa sen kummemmin miettimättä.

Kun päivä oli jo pidemmällä, kysäisin duunikaverilta huomaako hän meikissäni mitään uutta. Kerroin vaihtaneeni luonnonkosmetiikkaan ja ainakin omasta mielestäni meikki näyttää todella paljon paremmalta ja raikkaammalta kuin ennen. Yllätyksekseni hän sanoi, että oli jo heti aamulla katsonut mun näyttävän erilaiselta ja kasvoni jotenkin hehkuvammilta. Olin ihan että eikai, ei se ollutkaan vaan mun omaa kuvitelmaa!
_MG_2390
Olen nyt viikon verran käyttänyt kyseisiä meikkejä ja paluuta entiseen ei ole näkyvissä. Olen kertaheitolla ihastunut meikkien rakenteeseen ja sävyihin. Ne ovat ainakin omalle iholleni tarpeeksi peittäviä ja mulla on ollut kevyt olo kasvoilla aamusta iltaan, jonka aikana ne ovat myös pysyneet hyvin kasvoilla leviämättä mihinkään suuntaan. Mulla on ollut ihana olo, kun en ole joutunut miettimään mitä kaikkia myrkkyjä mä taas joudun naamaani tunkemaan. Olen jo innoissani selaillut Everyday Mineralsin nettisivuja ja miettinyt, mitä tuotteita haluaisin ostaa meikkipussini uusittuun sisältöön. Jaiks, ihan kuin olisi lapsena karkkikaupassa (minä, maailman anti-meikkaajamaisin ihminen?!?). Tavoitteenani on pikkuhiljaa siirtyä yhä luonnollisemmin valmistettujen kosmetiikkatuotteiden käyttämiseen ja ainakin tämmöiset mitä käytän päivittäin tai säännöllisesti, olisi hyvä olla mahdollisimman haitattomia. Katsotaan kuinka tämä lähtee rullailemaan!

Sellainen pieni raamattu näistä meikeistä sitten. Tää on jotenkin niin out of my comfort zone, että tuun höpisemään meikeistä tänne julkisesti kun en niistä pahemmin mitään tiedä haha. Mutta kertokaahan mitä ajatuksia tämmöiset teissä herättää ja onko jollain kenties käytössä samankaltaisia meikkejä? Olisi mielenkiintoista kuulla käyttökokemuksia niistä!

7 kommenttia:

  1. Hei kuulostaa ihanalta:)! Itse vaihdoin ihonhoitotuotteet luonnonkosmetiikkaan ja tykkään paljon. Mulla ei oo kokemusta mineraalimeikeistä,kysyisinkin että kaipailetko siihen kaveriksi mineraalimeikkipohjaa,että kantsiiko kokeilla:)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain! En osaa sanoa tuohon muuta kuin että ite en ainakaan kaipaa, kun mun iholle ei tarvitse muuta kuin satunnaisen punoituksen poistamista.. Mutta toki voit kokeilla aluksi ilman ja sitten sen kanssa? :)

      Poista
  2. Ooh vaude mikä lopputulos! Tosi tasaisen ja kuulaan näköinen iho! Itse oon jo pitkään käyttäny pääasiallisesti vaan eläinkokeetonta luonnonkosmetiikkaa, shampoot, rasvat, hajuvedet yms, mutta itselle sopivia meikkejä on ollut tosi vaikea löytää! Tätä pitääkin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, oon samaa mieltä! Kuulostaa hyvältä, kannattaa näitäkin testailla siis :)

      Poista
  3. Everyday Minerals on kyllä oma luottomerkkini kun naamalle pitää sutaista enemmän kuin ripsaria :) Olen itsekin kirjoittelemassa näistä, pitäisi saada vaan aikaiseksi kuvata kaikki purnukat, haha. Nämä ovat kyllä ihastuttavia tuotteita, ei pelkästään ulkonäöllisesti vaan toimivuudeltaankin. Tykkään siitä fiiliksestä kun iho oikeasti hengittää mineraalimeikin altakin, ei hilseile tai kutia. Parastahan näissä on just vielä se, että ne ovat luonnollisia, vegaanisia ja eläinkokeettomia, eli 100% mun makuun :P Hyvä valinta siis, näytät kauniilta ja hehkuvalta tuossa kasvokuvassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii vitsi mahtava kuulla! Toi on nimenomaan ihanaa kun ei ole enää sellainen pakkelikerros -fiilis kasvoilla vaan iho hengittää ja mulla ainakin pysyy kosteana eikä vedä ihan koppuraksi.. Kiitos paljon <3

      Poista
  4. Kaunis sinä! Ja moni kaveri on kyllä kehunut noita tuotteita :) JA kuin random, että bongasin sun nassun fb:n sivumainoksesta ja katoin, että ootko se oikeesti sää!! :D

    VastaaPoista