sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Onnellisin vohveliaamupala

Ihanaa sunnuntaista aamua kaikille! Mulla oli eilen huippu päivä ja puuhailin vähän kaikenlaista. Aamulla tehtiin Lauran kanssa ä-lyt-tö-män hyviä vohveleita, sen jälkeen lähdin yksin keskustaan kaupoille ja kiertelin rauhassa monet kaupat läpi, kotiin päästyäni vaihdoin lenkkikamat päälle ja lähdin ulkoilemaan upeaan auringonpaisteeseen ja sen jälkeen kävin vielä kaupassa ostamassa illallistarvikkeita. Illalla oli ihana vaan istua rauhassa ja muokkailla lähiaikoina tallennettua kuvamateriaalia.
_MG_4532
Tosiaan, eilen tehtiin vohveleita (o-m-g). Meidän molempien oli tehnyt jo pitkään mieli kokeilla jotain vähän terveellisempää vohvelireseptiä ja taikoa sen kaveriksi jotain muuta kuin perus hilloa ja kermavaahtoa. Kun idea sai tuulta alleen loppuviikosta, alkoikin itse vohveliraudan metsästys. Sitä kun ei kumpikaan meistä tällä hetkellä omista, vaikkakin tämän aamuisen jälkeen se on kyllä pakko hankkia keittiön vakiovarusteeksi. En tiedä, mistä mulle oli tullut hirveä vohvelihimo kun olen viimeksi varmaan kolme vuotta sitten syönyt niitä edelliskerran, enkä muista nähneeni niistä mitään kuviakaan, hah. Oli miten oli, eilen oli The Vohvelipäivä.
_MG_4507
Tosiaan tavoitteenamme oli tehdä vohvelit reseptiin, joka ei sisällä normaalia maitoa tai sokeria eli olisi vähän terveellisempi vaihtoehto perinteisille lätyille. Ja jälleen voin todeta, kuinka helppoa onkaan korvata perinteiset sokeriherkut hieman terveellisemmin - eroa hädin tuskin huomasi! Taioimme vohveleiden seuraksi mustikkaista 'hilloa' sekä kookoskermavaahtoa. Lisäksi meillä oli paistettuja banaaniviipaleita (oh lord) sekä normaalia että suklaisempaa maapähkinävoita. Herahtiko vesi kielelle? Yapp, niin minullakin. Nämä kaikki keskenään + upea ystävä pöydän toisella puolella = a match made in heaven.
_MG_4535_MG_4527
Miltäs ne reseptit sitten kuulostaa? Vohvelit ovat halutessaan gluteenittomia ja vegaanisia, mutta joka tapauksessa sokerittomia sekä maidottomia.

The Vohvelit (6 kpl)

3,5dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
1 tl vaniljajauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl hunajaa
2 kananmunaa (tai 2 rkl pellavansiemeniä liotettuna 4 rkl vettä)
2,5 dl kaura- tai mantelimaitoa
2rkl öljyä
ripaus suolaa

Kaurajauhot voi blendata normaaleista kaurahiutaleista. 3,5 dl kaurajauhoja vaatii n. 4 dl kaurahiutaleta. Laita vohvelirauta lämpenemään ja sekoita sillä aikaa kaikki aineet keskenään. Voitele vohvelirautaa säännöllisesti paistamisten välissä, ettei taikina jää kiinni rautaan. Hauskoja paisteluhetkiä!
_MG_4530
Mustikkahillo

2 dl sulia pakastemustikoita
4 tuoretaatelia
ripaus kardemummaa

Sekoita raaka-aineet keskenään sauvasekoittimen avulla. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kunnes vohvelit valmistuvat, nauti kylmänä.
_MG_4515
Kookoskermavaahto

1 tlk kookoskermaa (Me käytimme Spice up! -merkkistä)
ripaus vaniljaa

Kaada (mielellään jääkaappikylmä) kerma pieneen astiaan, jossa se on helppo vaahdottaa esimerkiksi sähkövatkaimen avulla. Kerman koostumus vaikuttaa aluksi todella kiinteältä, mutta pehmenee kyllä heti kun sitä alkaa sekoittelemaan. Valmis seos on kermaista ja vaniljajauheen ansiosta hieman harmahtavaa. Vaniljajauhe ei ole pakollinen, eli ei hätää jos sitä ei kaapeista löydy. Nauti kylmänä.
_MG_4534 Me oltiin äärimmäisen tyytyväisiä tähän koko settiin. Kiljahdeltiin ja hypittiin ympäri meidän kämppää, kun laitettiin kattausta ja maisteltiin taikinaa. Kumma juttu, näytimme hulluilta ja naapuritkin saattoivat miettiä, että mitä ihmettä näiden seinien välissä tapahtuu. Ei hätää, Kata ja Laura ne vaan keittiössä häärää. Oli nyt vähän pakko tuulettaa, kun edessä oli kuvien kaltainen läjä lemppariherkkuja straight from the childhood ja mikä parasta - niitä sai herkutella ilman turvonnutta vatsaa ja omantunnontuskia loppupäivän ruokaähkystä.

Sitä vaan sitten istuttiin ruokapöydän ääreen, maistettiin ja rakastuttiin. Juotiin hasselpähkinäkahvia ja syötiin vohvelia toisen perään. Tämä oli ylivoimaisesti paras aamupala, sitä en epäile.

Nautinnollisia vohvelihetkiä <3

4 kommenttia:

  1. Oih, vohveleita! Niitä ei ole tullut syötyä varmaan vuoteen! Pakko kokeilla vegaanista versiota jahka saataisiin metsästettyä kunnon vohvelipannu. Sellainen jenkkityylinen! Katsoin muuten aluksi, että teillä oli tuossa mustaherukkahilloa, mikä ei ole sekään lainkaan huono vaihtoehto :) Äh! Nyt tekee mieli vohveleita, siis HETI... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Ja hei, mustaherukkaversiokin kuulostaa tosi herkulliselta - ehkä sitä sitten seuraavaksi? ;-)

      Poista
  2. Hihiii oli parasta<3 Hei ihan vaan korjauksena toi pellavansiemen ja vesi suhde on siis 2rkl pellavansiemeniä ja 4rkl vettä, koska ne turpoo niin paljon niin tarvii olla tuplamäärä vettä siemenien määrään verrattuna!:)

    VastaaPoista