maanantai 23. toukokuuta 2016

Porrastreeni, joka sopii ihan jokaiselle

 Kevät ja kesä, aurinko, lämmin ilma ja ulkona treenaaminen - meikäläinen on edellä mainituista ainakin ihan totaalisen fiiliksissä! Mä tykkään treenailla ulkona niin juoksemisen kuin oman kehon painon avulla sekä sitten tietenkin jos joitain välineitä sattuu löytymään niin vielä parempi! Yksi hyvä tapa vetää tehokas treeni nopeasti ja sen kummempia miettimättä, on etsiä portaat ja lähteä kipuamaan niit ylös ja alas. 
Mun lempparit ovat Helsingin Jätemäen portaat, joissa on 426 askelmaa. Portaiden välistä löytyy välietappeja, joilla voi hetken hengähtää jos syke meinaa nousta liian korkealle. Mä olen niin kävellyt kuin juossutkin niitä portaita ja se on kuulkaas aivan sama kuinka ne haluaa mennä - hiki tulee varmasti! Ne ovat niin pientä askelmaa ja suhteellisen jyrkkää nousua, että ainakin meikäläistä alkaa ihan kunnolla hengästyttämään jo pelkkä käppäilykin. 

Onneksi perus porrastreeniin ei tarvitse läheskään noin isoja portaita, lyhyemmätkin rappuset kyllä ajavat asiansa. On tietenkin kivempi, jos portaita ei tarvitse jo muutaman askeleen jälkeen ravata alaspäin, mutta käytännössä se ei haittaa yhtään mitään. Pitkissä portaissa on myös hyvää se, että niissä saa varmasti harjoitettua tahdonvoimaa jotta pääsee aina ylös asti haluamallaan nopeudella. 
kuvat: Ella Elers
muokkaus: Minä

Mun treenivinkki ihan teille jokaiselle: 

1. Etsi portaat.
2. Mieti valmiiksi millaisen treenin haluat tehdä - peruskestävyyttä harjoittavan, rankan HIITin, käppäilyharjoituksen vai jotain siltä väliltä.
2. Laita kuulokkeista soimaan teemaan sopivaa musiikkia. Jos suunnitelmissa on tiukkaa ja ytimekästä treeniä, suosittelen Skrillexiä, Diploa tai Dillon Francista. Jos haluat enemmänkin fiilistellä ja tehdä muutamat sheikkaukset sarjojen välissä, pistä luureista soimaan Rihannaa, Beyonceta tai Azealia Banksia. Rentoon köpöttelyyn sopii tosi hyvin Petit Biscuit tai Ed Sheeran. You name it! Ehkäpä miksaat näitä kaikkia keskenään?
3. Tee just sellainen treeni kun itse haluat. Älä ole liian tiukka itsellesi, vaan treenaa hyvällä fiiliksellä. Jos tekee mieli pinkoa täysiä niin tee se, mutta on todellakin fine jos haluat tällä kertaa vain kävellä portaita ylös alas. Voit myös vaan fiilistellä auringonlaskua tai -nousua Ed Sheeranit korvilla. Pääasia on, että sulla on koko treenin ajan hyvä fiilis ja ne vibat jatkuu myös sen jälkeen. Päästä irti sanoista "pitäisi" ja "kuuluisi". Sun ei pidä eikä sun kuulu tehdä mitään jos sä et niin halua - eikö ookin simppeliä? I know, ihan parasta.

Mä en valitettavasti pääse tänään tekemään porrastreeniä inhottavan yskän takia, mutta sen sijaan mä ajattelin herkutella tosi hyvällä kotiruualla ja sen lisäksi voisin ehkä laittaa jonkun leffan pyörimään. Tällaista tällä kertaa!

Upeeta ja superia viikkoa kaikille <3

12 kommenttia:

 1. Ei, mitenkään jaloista liikuntavammaiselle ja pyörätuolissa istuvalle tämä treeni ei sovi. Mun on ihan pakko näin opiskeluaikana sivutyönä henkilökohtaisena avustajana pyörätuolissa istuvalle toimivana sanoa tää, koska tuntuu, että blogeissa ja muussa sosiaalisessa mediassa ihan _oikeasti_ unohdetaan, että kaikilla meillä ei vaikkapa ne jalat toimi. Myös liikuntavammaiset lukevat blogeja.

  En halua olla epäkohtelias, mutta mua masentaa, että kuitenkin melko iso joukko väestöstämme käytännössä unohdetaan. Sanat luovat todellisuutta, joten siksi myös "vain" tällä postauksesi otsikolla on väliä. Mitään treenejä en tietenkään oleta että blogeihin suunniteltaisiin liikuntavammaisille, mutta sanomisiaan kannattaa kyllä miettiä.

  Toivottavasti sait kiinni siitä, mitä kommentillani yritän sanoa. Aurinkoa tiistaihisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, ymmärsin pointtisi ja itse asiassa tämä tuli mieleeni juuri ennen kuin luin kommenttisi. Eikä ole tietenkään millään tavalla tarkoituksellista unohtaa liikuntavammaisia postauksia kirjoittaessa, eikä syrjiä ketään. Ideanani oli otsikkoa ja tekstiä kirjoittaessa se, että tämä porrastreeni sopii kaikille ketkä haluavat muutenkin portaissa treenata - monissa blogeissa kun meinaa aina olla hirveän rankkoja treenejä esillä niin halusin antaa erilaisia vaihtoehtoja myös huonokuntoisille. :) Täytyy jatkossa miettiä otsikot laaja-alaisemmin.

   Kiitos kun kommentoit asiallisesti, todella hyvä pointti. Aurinkoa myös sun viikkoon! :)

   Poista
  2. Hei kiitos kivasta vastauksesta, oot symppis! Tuli hyvä mieli, eipä me kukaan aina sanojamme perin pohjin mietitä... Eikä pidäkään :)

   Poista
  3. Kiitos itselles rakantavasta kommentista :) Pus pus! <3

   Poista
 2. Tää postaus oli täynnä hyvää mieltä, fiilistä ja iloa! <3 Kiitos tästä! :) Täytyy kyllä joku päivä mennä pinkomaan portaita, kunhan vaan sattuu sopivan pituset eteen! :D Ps. Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos Emma! Suosittelen, porrastreeni on parasta :--) <3

   Poista
 3. Porrastreenit ovat kyllä ihania, mutta samalla hirveimpiä ikinä! Onneksi ihan läheltä löytyy yhdet pidemmät portaat, joista kyllä saa kivasti haastetta :) Toivottavasti yskä on jo helpottanut ja pääset taas treenailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä lause - mullakin taitaa olla niihin pieni viha-rakkaussuhde :-D Ja ei valitettavasti ole yhtään helpottanut, sitä päivää odotellessa kun pääsen taas treenaamaan.. Sitten kyllä lähtee ja lujaa haha!

   Poista