sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Helpoin ja herkullisin arkisafka

Moi! Käsi ylös, jos tykkäät valmistaa helppoa, nopeaa ja herkullista arkiruokaa. Okei hyvä, ja viimeisetkin kädet saadaan varmaan ylös kun mainitaan vielä se, että entäpä jos tämä helppo ja herkullinen ruoka on myös edullista, eikä sisällä mitään eläinkunnan tuotteita? Joo, hyvä te, mäkin oon nostanut kädet ylös jo aikapäiviä sitten.
Musta on tullut todella laiska ruuanlaittaja. Mä en vaan yksinkertaisesti jaksa käyttää ruuanlaittoon yhtään enempää aikaa, kuin on välttämätöntä. Lähiaikoina olen ruvennut suosimaan sellaisia ruokia, joita saa samalla vaivalla yhden tai kuusi annosta (eli esimerkiksi porkkanapastan tekeminen, tai siis käsi ruvella raastaminen, ei lukeudu tähän kategoriaan). Haluan ruuan olevan maukasta ja ravitsevaa, sillä en jaksa/ehdi syödä kahden tunnin välein. Nyt kun olen taas treenannut säännöllisemmin ja kulutus on aika mukavanlaista, on pakko syödä tukevasti sekä säännöllisesti. 
No mitä Kata tekee silloin, kun se haluaa sairaan hyvää ruokaa sen kummempia miettimättä? Ei, se ei osta valmissafkaa ála Saarioinen, vaan se hakee kaupasta muutaman raaka-aineen ja tekee ruokaa pariksi seuraavaksi päiväksi. Tällä kertaa esittelyssä mun tämänhetkinen lemppariruoka eli kasviswokki.

Tämä on ateria, jota voi varioida täysin omien mieltymystensä mukaiseksi, mutta muutama tietty raaka-aine siitä tekee hyvää kerta toisensa jälkeen. Kookosmaito, tofukuutiot, wokkivihannekset sekä täysjyvänuudeli. Niiden lisäksi voi heittää sekaan esimerkiksi pähkinöitä, lisää vihanneksia tai juureksia, ihan mitä mieli tekee. Tässä kuitenkin resepti, jolla mä tykkään ruuan tehdä.

Herkkuwokki, valmistusaika enintään 10 minuuttia:

Täysjyvänuudelia
Tofukuutioita (Tykkään käyttää näihin SoFinen valmiiksi maustettuja thai-tofuja)
Wokkivihanneksia (Esimerkiksi Pirkan vihannekset maksaa alle 2e/pussi, mutta toki saa pilkkoa tuoreet vihannekset myös ihan itse. Silloin valmistusaika pitenee hieman)
Kookosmaitoa
Soijakastiketta
Suolaa
Currya
Yrttejä
Pippuria
(Kaikkia mausteita mitä eteen sattuu)

Laita nuudelit kiehumaan ohjeen mukaisesti ja valmista kastike. Laita vihannekset pannulle öljyn kera, jonka jälkeen kaada sekaan loput raaka-aineet. Mausta ja maista. Kun nuudelit ovat kypsiä, nauti hartaudella. Voilá!
Kyllä se on taas todettava, että yksinkertaisimmat ruuat ovat aina niitä herkullisimpia! Olen tätäkin nyt tehnyt varmaan joka viikko kuukauden ajan, koska tää on vaan aina yhtä herkullista. Yum yum. Kokeiltiin tätä eräänä päivänä riisinuudelin kera ja sekin oli tosi hyvää. Jos ei halua normaalia pastaa syödä, on vaihtoehtona myös esimerkiksi papunuudelit tai muut vastaavat. Mielikuvitusta vaan kehiin ja keittiöpuuhiin!

Tykkäisittekö, että jatkossa jakaisin enemmän näitä arkiruokareseptejä? Mulla on ollut sellainen suunnitelmissa jo pitkään, mutta kummasti ne yksinkertaisimmat ruuat vaan jää kuvaamatta.. Voisin yrittää ottaa itseäni niskasta kiinni, mikäli tämän tyyliset reseptit kiinnostelee.

Mukavaa sunnuntai-iltaa jokaiselle :)

3 kommenttia:

  1. Kyllä! Kansa vaatii reseptejä! :)

    VastaaPoista
  2. Mun uusi rakkaus on thai-kookos-tofukeitto, hitsi miten koukuttavan hyvää se on! Lisää vaan reseptejä jakoon, tällaisista saa hyviä ideoita omaan arkiruokailuun :)

    VastaaPoista
  3. Moikka! Minullakin kun tuppaa arki usein olemaan niin hektistä ja paikasta toiseen juoksemista niin tämänkaltaisia helppoja ja herkullisia (mahdollisesti myös vegaanisia;)) arkiruokareseptejä olisi kiva lukea lisää. Tämä resepti vaikuttaa hyvältä, joten aion testata jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista