tiistai 18. huhtikuuta 2017

Kuvapläjäys ja video Tallinnan reissulta

Heissan!

Pääsiäisenä tuli tehtyä yhden yön miniloma Tallinnaan. Oltiin pitkään odotettu tätä reissua ja se lunasti kaikki odotukset - paljon hyvää ruokaa, naurua, kuvailua, kaupoilla kiertelyä ja ajatusten nollaamista. 

Mulla tuli mieleen pari juttuja, joista haluan muillekin Tallinnan reissua suunnitteleville vinkata:

1. Swissotel. Hotelli oli täyttä luksusta hienosta huoneesta kohteliaaseen henkilökuntaan ja upeisiin näkymiin asti. Yksi yö maksoi muistaakseni 150 euroa, eli ei ole ihan halvin kaikista, mutta pientä hemmottelua kaipaaville nappivalinta.

2. F-Hoonen aamupala. Tämä on tullut aiemminkin testattua, enkä voi hehkuttaa sitä tarpeeksi. Tilaat menusta ihan mitä tahansa, aina on hyvää ja edullista. Mä olin vuoden ajan himoinnut kyseisen paikan aamupalaleipää ja onneksi se oli jälleen odottamisen arvoinen. Mun setti oli iso leipä, munakas sekä kahvi ja hintaa niille tuli 10 euroa.

3. Restauran V. Aivan älyttömän hyvää vegaanisafkaa. Tähän paikkaan kannattaa tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin, sillä paikkoja on erittäin rajallinen määrä ja suosio on suuri. Meidän ruokailuhetken aikana ainakin toistakymmentä ihmistä jouduttiin käännyttämään ovelta takaisin, sillä paikkoja ei vaan yksinkertaisesti ollut. Erityismaininta pääruualle, joka oli seitania perunamuussilla ja sienikastikkeella - voi kunpa saisin sitä pian uudestaan! Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sille aterialle.

4. F-Hoonen vierestä löytyvä mini kauppakeskus. Rakennuksessa on muutamia pieniä liikkeitä, jotka ovat vierailemisen arvoisia. Sisustuskauppa, jonka yhteydessä on kahvila (ja se pullan tuoksu!!), virolaista designia myyvä liike, luonnonkosmetiikkaa, kahvilaa... Vahva suositus!


Tajusin, että ainoa kuva itsestäni puhelimen selfieiden lisäksi on tämä polaroid -kameralla napattu yksilö. Olin niin keskittynyt matkaseuralaisestani inspiroitumiseen, ettei omaa pärstää kaivannut filmille, hah! Musta on niin ihana kuvata erilaisia ihmisiä ja se on ihanaa vaihtelua omille poseerauksille.

Ps. Mun on pakko hankkia tuollainen Instax -kamera myös itselleni, ihan super kiva!


Tässä vielä reissusta kuvattua videota, mielelläni kuulisin teidän mielipiteen tämän tyylisiin videoihin :)

Olipa ihana miniloma, nyt jaksaa taas puurtaa arjen haasteiden parissa. Kiitos ihanalle seuralaiselleni Veronicalle. <3

Miten teidän pääsiäinen sujui?

12 kommenttia:

  1. Me käytiin kans pääsiäisen aikaan F-Hoonessa dinnerilä ja taivas kun oli hyvää! Saa kyllä suositukset. Vege-annos oli bueno ja raakakakku maistu ihan englannin laktritsilta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, mun täytyy kans käydä testaamassa niitten dinneri seuraavaksi =)

      Poista
  2. Ihan tosi kauniita kuvia! Ja pitää pistää tämä postaus talteen ensi Tallinnan reissua varten, hyviä vinkkejä xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kiva jos löytyi hyviä vinkkejä seuraavaa reissua varten :)

      Poista
  3. Super kiva pätkä ! Haluaisin myös itse alkaa kuvaileen sekä blogiin että vain muistoks videopätkiä, niin oisko sulla vinkata videoiden tekemiseen näppärää kameraa ja ohjelmaa, ja mistä kannattas alkaa opetteleen sitä editointia etc:) Videot olis sellasia fiilistely tyyppisiä koosteita esim. just reissuista ja tapahtumista biiseillä maustettuna, ei mitään liian vakavaa :)
    Kitos, ja ihanaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mulla on käytössä Canon g7x -kmaera, jota voin lämpimästi suositella. Hinta on vähän suolainen, mutta jokaisen pennin arvoinen kapistus kyllä. Todella hyvälaatuista kuvaa, pieni koko, wifi -toiminto yms. Tykkään! Ja editointiin käytän Premiere Pro -ohjelmaa, joka vaatii aluksi aika paljon harjoittelua, mutta kun sen kerran oppii, on editointi näppärää ja sillä saa tehtyä vaikka mitä. Suosittelen kokeilemaan tuollaisten fiilistelypätkien tekemistä, niitä on niin kiva tehdä ja varsinkin katsella myöhemmin :) Kiitos samoin!

      Poista
  4. Oli kyllä ihana tää video :) Lisää vaan videoita tulemaan! Ja aivan ihana hotellihuone...Miten saitte huoneen jossa kylpyamme?, toivoitteko sitä erikseen vai onkohan kaikissa huoneissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, tosi kiva kuulla :) Joo toi oli kyllä ihana. Ei me mielestäni erikseen sitä pyydetty, mutta en ole varma oliko ne antanu meille jonkun paremman huoneen kun jouduimme aluksi vähän odottelemaan ja ns hyvityksenä antoivat ainakin melkein korkeimmasta kerroksesta tuon huoneen...

      Poista
  5. Vähän ohi aiheen, mutta mistä toi sun ihana pallopaita on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on joskus kirpparilta löytynyt, alunperin hennesin paita :)

      Poista
  6. Sairaan kiva video! :-) ehdottomasti lisää tällaisia. Ihanan rento fiilis ja kiva kattoa. Kuten nää kuvatkin! Tekis mieli Tallinnaan, heitin jo idean ilmoillekkin - matkaseuralaista ootellessa :-D !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kiva kuulla! Tosi kiva jos löytyi varteenotettavia vinkkejä seuraavaa reissua varten :)

      Poista