torstai 12. toukokuuta 2016

HOW TO: Suklaavohvelit (video)

Ollaan Lauran kanssa menty pähkinöiksi vohvelien tekemisestä. Meidän tekee mieli tehdä niitä viikoittain ja poikaystävämme ovatkin naureskelleet, että taasko me niitä tehdään. No kun ne on niin hyviä! Ei sille vaan mitään mahda, vohvelit ovat ihania - esteettisiä ja hyvän makuisia, juuri sellaisia kuin haluan ruokani olevan, heh!

Viime viikolla pakkasin heti aamusta kimpsut ja kampsut reppuun, heitettiin yhdessä parin tunnin kävelylenkki ja sen jälkeen ryhdyttiin leivontapuuhiin. Ajateltiin tällä kertaa kokeilla jotain normaalista poikkeavia vohveleita (ollaan aiemmin tehty vaan perus kauraplättyjä) ja keksittiin tehdä näistä suklaisia versioita. Joo, joo, tiedän, kuulostaa ihan laittoman hyvältä. Ja siltä ne myös maistuivat! Kyllä ripaus suklaata toi heti eri fiiliksen näihin ihaniin herkkuihin.

Katsokaa video parhaalla laadulla, niin katselukokemus on hieman mielekkäämpi :-)

Suklaavohvelit:

3,5dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
1 tl vaniljajauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 banaania
2 rkl hunajaa
2 kananmunaa (tai 2 rkl pellavansiemeniä liotettuna 4 rkl vettä)
2,5 dl kaura- tai mantelimaitoa
4 rkl tummaa kaakao- tai raakakaakaojauhetta
2rkl öljyä
ripaus suolaa

Kaurajauhot voi blendata normaaleista kaurahiutaleista. 3,5 dl kaurajauhoja vaatii n. 4 dl kaurahiutaleta. Laita vohvelirauta lämpenemään ja sekoita sillä aikaa kaikki aineet keskenään. Voitele vohvelirautaa säännöllisesti paistamisten välissä, ettei taikina jää kiinni rautaan.

Päälle laitettiin maapähkinävoita, mansikoita, kookoskermaa ja tarkoituksena oli laittaa vielä tummasuklaan palasia, mutta ne harmillisesti unohtuivat kattauksesta. Eli koittakaa te muistaa laittaa niitä, oke?

Ihania vohvelintekohetkiä kaikille <3!

5 kommenttia:

  1. Nyt on pakko kysyä tyhmä kysymys; pystyisköhän tällä reseptillä tekemään ihan lettuja pannulla vai tarviiko lähteä vohvelirautakaupoille? :-D Ja kun kerrankin sain aikaseks kirjottaa kommentin niin pakko sanoa, että sun blogi on ihan superihana ja -inspiroiva! Aurinkoista loppukevättä sulle <3
    -Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ei oo tyhmä kysymys ollenkaan - pitäisi onnistua ihan normaaleina lettuinakin :) Muistat vaan pitää hellan lämmön maltillisena ja paistat suhteellisen ohuina lettuina ettei pala :)

      Poista
    2. Kääk, kommentti lähti liian aikaisin liikenteeseen. Eli KIITOS superisti, olipas ihana kommentti, mukava kuulla että tykkäät meikäläisen jutuista :-) Sitä samaa sulle kans <3

      Poista
  2. Banaanit tais unohtua reseptistä..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos, mä en ollenkaan huomannut niiden uupumista! Tosiaan kaksi banaania mukaan :-)

      Poista