sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Mikä neuvoksi kun ei tee mieli treenata?

kuvat: Ella Elers
muokkaus: Minä

Aina ei tee mieli lähteä salille tai treenaamaan mitä tahansa. Välillä (useimmiten mulle ainakin hankalin) myös kotona treenaaminen on hankala aloittaa ja sitä joutuu välillä miettimään päänsä puhki että mistä sais revittyä vähän motivaatiota. Alla listattuna mun omat vinkit, joilla saan usein boostattua mielen treeneihin soveltuvaksi:

1. Laita kuulokkeista tai kajareista todella hyvää treenimusiikkia. Tämä toimii lähes poikkeuksetta! Mulla takuuvarmat ovat Major Lazer, Diplo sekä monet Kanye Westin biisit. Alkaa jo treenijalka vipattaa kun rupeaa bassot jytäämään!

2. Pue päälle istuvat ja mukavat treenivaatteet. Jo se tuo ryhdikkäämpää fiilistä kuin kotiverkkarit ja rähjäinen t-paita, eikö vain?

3. Katso Youtubesta treenivideoita, joista voit mahdollisesti ottaa osaksesi inspiraatiota tehtävään treeniin. Sieltä löydät varmasti juuri haluamasi tyylisiä videoita, sillä niitä on paljon! Joogaa, crossfitia, venyttelyä, HIITiä, you name it.

4. Selaile Pinterestin motivaatiokuvia tai vielä parempi: Katso omia kuvia jonkun treenin jälkimainingeista ja muistele kuinka hyvä fiilis siitä tulee. Mulla on tää ainakin toiminut monta kertaa! Sellainen happy gal on tuijottanut kameraan, että hyvät fiilikset muistuu mieleen tuotapikaa. 

5. Tärkeää on myös muistaa, että jos taistelee esimerkiksi salille lähdön kanssa, on myös mahdollista vaihtaa lajia. Olisiko metsässä juoksenteleminen tai vaikkapa uinti mielekkäämpi vaihtoehto? Aina se tuttu ja turvallinen ei välttämättä ole paras optio, mulla on ainakin monta kertaa mennyt trrenit vähän puihin kun olen väkisin pakottanut itseni tekemään jotain. Lajien kirjo on niin suuri, että niistä pystyy aina vähän valita eri vaihtoehtoja mielenkiinnon ylläpitämiseksi. 

6. Pidä hauskaa! Älä mieti treenaamista liian vakavasti, vaan muista sen pääidea: tuottaa hyvää oloa ja energiaa. Vain taivas on rajana.

7. Aina ei myöskään tarvitse tehdä yhtään mitään. Jos sulla on sellainen fiilis, että kotisohva ja hyvä ruoka tekee sulle sillä hetkellä parempaa kuin treenaaminen niin heitä lenkkarit nurkkaan ja valloita sohva koko illaksi. Aina tulee seuraava päivä, paremmat fiilikset ja uudet treenit.

Mikä on just sun paras vinkki motivaation puutteeseen? 

Energistä sunnuntaita jokaiselle!

2 kommenttia:

 1. Törmäsin sun blogiin vasta tänään ekan kerran ja vaikuttaa tosi kivalta! Juuri tänään oli hieman motivaatio hukassa kun piti treenaamaan lähtä, kun nuo vinkit luki niin tuli jo sellainen fiilis että haluaa päästä treenaamaan. Neljännes kohta on ainaki erittäin toimiva, omat kuvat tuntuu monesti olevan niitä motivoivimpia! :)

  http://vapaaikuisestii.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne, tervetuloa seurailemaan! Jee, mukava kuulla - ja mulla toi kikka toimii kans tosi hyvin! :)

   Poista