torstai 6. lokakuuta 2016

Taistellaan pimeyttä vastaan

Aurinkoista huomenta!

Tällä hetkellä Suomessa on ollut hyvin kylmä ja ajoittain myös olemme saaneet todistaa sitä perinteistä syyssäätä, joka on hyvin kolea, pimeä sekä sateinen. Onneksi vielä näitä aurinkoisiakin päiviä piisaa, mutta karu totuushan on se, että kohta se auringon valo vähenee ja pimeys tekee tuloaan. Mä olen kokenut lähipäivien aikana väsyneisyyttä ja eilen päätin, etten anna sen nostaa päätään tämän enempää. Ajattelin nyt jakaa teidän kanssanne omakohtaiset vinkkini väsymyksen sekä pimeyden muiden vaikutusten torjumiseen!
Ravitseva ruoka: Mitä värikkäämpää, sen parempi! Haluan panostaa säännölliseen syömiseen ja siihen, että ruokaa on tarpeeksi. Meal preppaus kunniaan! Suunnittele ateriat etukäteen varsinkin kiireisten päivien varalle, se helpottaa paljon.  

Ravintolisät: Kaivoin vihdoin kaapista multivitamiinikapselit, jotka sisältävät montaa urheilijalle tarpeellista vitamiinia. Esimerkiksi C- ja D -vitamiinit saattaa jäädä muuten saamatta, joten nämä kapselit muun muassa niiden haalimisessa auttakoon. C -vitamiini on omiaan vastustuskyvyn sekä yleisen kunnon kehittämiseen, joten muistakaahan se näin flunssakauden kukoistaessa. Olen nyt ottanut tavoitteeksi tehdä enemmän mehuja, joihin saa puristettua vaikka kuinka montaa vitamiinia yhteen pakettiin - varsinaisia terveysshotteja!

Riittävä uni: Pyrin nukkumaan vähintään 7,5 tuntia joka yö. Ilman kunnon yöunia mikään ei tunnu toimivan, se on todistettu moneen otteeseen. Jos mä nukun liian vähän, ei esimerkiksi treenaaminen tule kuuloonkaan. Pyrin rauhoittamaan iltani rentouttavalla tekemisellä ja kun pujahdan viileisiin lakanoihin, uni tulee aika helposti joka ilta. 

Oma aika: Pienet rentouttavat hetket arjen pyörityksen keskellä auttavat jaksamaan - mulle ne voivat olla rentouttava kahvihetki tai aamupala ystävien kanssa, hyvän kirjan lukemiseen uppoutuminen, pitkä venyttelyhetki, lempisarjan katsominen tai muu vastaava. Pieni breikki kiireistä auttaa kummasti! 

Urheilu: Sitä ei voi kai painottaa liikaa, kuinka urheilu tuo energiaa meikäläisen arkeen. Vaikka esimerkiksi eilen en olisi millään jaksanut nousta ennen seitsemää aamutreenejä varten, oli se kaiken vaivan arvoista. Urheilusuorituksen jälkeen tuli tosi energinen fiilis ja siitä sain energiaa pitkälle päivään asti. Nyt vielä, kun aurinkoisia päiviä piisaa, myös jo pelkkä ulkona käppäily piristää kummasti.
Pari hyvää mehureseptiä, jotka voi toteuttaa mehulingolla:

Vihreää energiaa:

Kurkkua
Selleriä
Inkivääriä
Vihreää omenaa
Sitruunan mehua

"Bloody Mary"

Appelsiinia
Punajuurta

Pirtsakka mehu

Appelsiinia
sitruunaa
omenaa

Mehu vastustuskyvylle

Porkkanaa
Inkivääriä
Sitruunaa
Kurkumaa

Yksi varma tapa torjua kaamosta, on käydä vierailulla café KUUMA:ssa - hetken ajan luulimme tyttöjen kanssa olevamme jossain muualla kuin Suomessa. Ulkona puhalsi kylmä tuuli, mutta aurinko paistoi ikkunasta kasvoillemme samalla, kun söimme herkullista aamiaista. Turkoosit lattiat, pirtsakka henkilökunta, persoonallinen sisustus ja lämmin tunnelma loivat yhdessä meille ikimuistoisen hetken, kun juhlimme Lauran syntymäpäivää. Lämmin suositus tälle paikalle!

Mitkä keinot teillä tepsii pimeyttä vastaan taistelussa?

Ps. Blogini on tänä vuonna ehdolla Indiedaysin Blog Awardseissa ja olisin erittäin otettu, mikäli koette blogini ansaitsevan äänenne kilpailussa. Tämän linkin takaa voitte käydä katsomassa ehdokkaita ja mikäli haluatte antaa äänenne tänne suuntaan, kirjoittakaa hakukenttään Rosemary's ja klikatkaa äänestynappulaa. Sydämellinen kiitos jo etukäteen 

Mukavaa päivää kaikille!

2 kommenttia: